SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Carita Nero blir ny vd på Klaravik

Den tidigare försäljningschefen efterträder Christian Lenander
Efter tolv år som grundare, ägare och vd på Klaravik, lämnar nu Christian Lenander över stafettpinnen som vd till försäljningschef Carita Nero. Med 30 års erfarenhet av försäljning och närmare elva år på Klaravik, går nu Nero in i vd-rollen från och med 1 mars.

Klaravik har på ett drygt decennium gått från två personer – till över 250 medarbetare i Sverige och Danmark. En som varit med på i stort sett hela resan, från startup till marknadsledande auktionsföretag i maskinbranschen, är försäljningschef Carita Nero. Nu tar hon över vd-skapet för att fortsätta att driva och utveckla Klaravik som företag. Carita har mer än 30 års erfarenhet som försäljningschef, i branscher som spänner från industri till TV, varav de senaste 14 åren inom maskinauktionsbranschen.

– Efter nästan 11 år på Klaravik känns det nu fantastiskt att få ta över stafettpinnen och fortsätta utveckla företaget tillsammans med vår duktiga och engagerade personal. Klaravik har aldrig varit en ”one-man-show” utan det är vår starka kultur och samarbetet mellan avdelningar, individer och i ledningsgruppen som har skapat vår framgång. Jag är otroligt ödmjuk och motiverad att tillsammans med alla medarbetare fortsätta på vår framgångsresa, säger Carita Nero.

Från Almi-lån till närmare 4 miljarder i auktionsomsättning
Klaravik har sitt huvudkontor i Karlstad, kontor för Techutveckling i Lund och genom sina 80 auktionsmäklare närvaro i hela Sverige – från Ystad i söder till Haparanda i norr samt verksamhet i Danmark. För varje år har Klaravik trumfat tidigare års omsättning och fjolåret var inget undantag. Under 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder kronor och såg till att långt över 100 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare genom den digitala auktionsplattformen.

– Vi startade Klaravik 2012 i mitt vardagsrum och fick ta ett Almi-lån för att ha möjlighet att investera i ett auktionssystem. Carita var en av de allra första att börja på Klaravik och har tillsammans med mig och vår andra grundare Christian Knutsson varit en väldigt viktig pusselbit i den framgångssaga som Klaravik är. Med tillsättningen av Carita får vi nu en affärsfokuserad vd som alltid fokuserar på att göra kundens upplevelse av vår tjänst till bästa möjliga. Carita är en otroligt engagerad ledare som får medarbetare att alltid göra det lilla extra, säger Christian Lenander.

Fortsatt kundfokus ska ta Klaravik in i framtiden
Christian Lenander kommer fortsatt ha en aktiv roll i Klaravik som arbetande styrelseordförande och senior rådgivare till ledningsgruppen. Hans uppgift blir också att fortsätta hjälpa koncernbolaget TBAuctions att etablera auktionsmäklarkonceptet på nya europeiska marknader under de kommande åren.

– Jag har haft de allra mest spännande och utvecklande åren i mitt arbetsliv genom skapandet av Klaravik, från min idé till det ledande auktionsföretaget vi är i dag. Maskinbranschen är traditionstyngd och vi har alltid trott på kvinnligt ledarskap och idag är Klaravik med lika många kvinnor som män bland medarbetarna. Med den här förändringen visar vi också att vi fortsatt vågar utmana branschen. Vår vision är att förändra en bransch och vara marknadsledande och för att kunna lyckas med det måste vi hela tiden vara redo att utvecklas och se framåt. Med Carita vid rodret kommer vi att ha möjlighet att göra just det, säger avgående vd Christian Lenander.

– Att jobba för varje kunds bästa har alltid varit mitt och vårt fokus – och så ska det förbli. Att hela tiden, varje dag, göra det lite bättre och enklare att använda Klaravik är min personliga drivkraft. Ett sådant synsätt kräver engagerade medarbetare vilket jag känner att vi verkligen har. Jag är stolt över alla Klaravikare och är nyfiken på vad vi tillsammans kan åstadkomma tillsammans. Resan har bara börjat!, avslutar Carita Nero.

För mer information, kontakta
Karin Malmberg, CMO, karin.malmberg@klaravik.se, 073-314 06 24
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när