SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolag

Grundarna av det nya rymdföretaget I.S.A.A.C
Rymdteknik och hållbarhetsfrågor är nära sammankopplade, och båda områdena är tongivande inom det som kallas "newspace", en snabbväxande framtidsindustri. Det är bakgrunden till det nya rymdföretaget I.S.A.A.C. grundat av rymddesigner Cecilia Hertz, astronaut Christer Fuglesang och entreprenör Mattias Hansson.

I.S.A.A.C. som står för International Space Asset Acceleration Company, hjälper företag och organisationer att hitta kunskap skapad för rymden, i syfte att driva förändring på jorden. Genom att matcha befintlig avancerad rymdforskning med angelägna och aktuella behov hos företag och organisationer skapas nya affärsmöjligheter. Det finns redan många exempel på denna kunskaps-transformation, inom områden som medicin, miljö, transport, kommunikation, hållbarhet, underhållning och industri, etc. Ett känt exempel är Gore-Tex, som först togs fram för rymdfärd men som sedan blivit ett av världens mest välkända material.

– Resultaten av det extremt avancerade arbete som läggs ned på att ta oss ut i rymden är kunskap och teknik som även kan användas för att skapa bättre förutsättningar för oss människor på vår vackra blå planet, säger svenske astronauten Christer Fuglesang, delägare och senior rådgivare till I.S.A.A.C.

Tanken är att använda rymdforskning/teknik för att lösa problem på jorden med hjälp av avancerad teknik och tänkande. Framför allt kan kunskap om rymden användas för att lösa planetens miljöutmaningar. Ett exempel är hur satellitdata ger stöd till miljöövervakning av områden som kan vara svåra att övervaka på annat sätt.

– Vårt team har bred och betydelsefull kompetens, och med förenade krafter är vi fast beslutna att hjälpa till att fixa planeten. Vi kommer att samarbeta med den globala rymdsektorn, som jag haft glädjen att få arbeta med under de senaste 20 åren. Tillsammans kan vi öppna dolda dörrar till rymddesign och rymdteknik, och implementera lösningar som kommer att gynna vår planet, säger Cecilia Hertz, grundare av I.S.A.A.C.

I.S.A.A.C. kommer i nära samarbete med ESA (European Space Agency) att identifiera rymdteknik som möter företags, myndigheters och organisationers innovationsutmaningar samt bidrar till utveckling samt skapar nya affärer.

– Inte sedan den digitala revolutionen i början av 1990-talet har jag känt att det håller på att hända något som kommer förändra sättet vi alla lever på. Vi kan putta den här planeten framför oss, i rätt riktning, med hjälp av den enorma hjärnkraft som läggs på att utforska rymden, säger Mattias Hansson, VD och grundare av I.S.A.A.C.

Några av I.S.A.A.C.s första kunder är Jernkontoret, den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation, fastighetsinvesteraren NREP, samt partnern The New Division, kommunikationsbyrån som leds av Jakob Trollbäck (som även bl.a. står bakom den världsberömda designen av FN:s globala hållbarhetsmål).

Det nya rymdföretaget samarbetar med världsauktoriteten Magnus Penker, grundare av Innovation 360 Group, hedersprofessor och författare till verk som toppat listor hos bl.a. USA Today och Wall Street Journal. Magnus Penker hjälper I.S.A.A.C. implementera rymdkunskap hos företag, för att öka affärseffektiviteten på jorden. Parallellt med redan aktiverade kunder kommer I.S.A.A.C. att utveckla sin process med hjälp av AI och ny teknik.

Rymdindustrin växer kraftigt internationellt. Morgan Stanley estimerar att den globala rymdindustrin kommer att omsätta 1 trillion US dollar, eller mer, år 2040. En massiv uppgång från dagens redan höga nivåer.

För mer information vänligen kontakta:

Cecilia Hertz, grundare, Phone +46(0)70-5754651 E-mail: cecilia@i-s-a-a-c.com

Mattias Hansson, VD och grundare, Phone: +46(0)735-000001 E-mail: mattias@i-s-a-a-c.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen