SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cognizants innovations­program Bluebolt

Mer än 150 miljoner USD i årliga kostnadsbesparingar
Det globala teknikföretaget Cognizant meddelar att man har skapat mer än 150 miljoner USD i uppskattade årliga kostnadsbesparingar via sitt innovationsprogram Bluebolt sedan starten i april 2023.

Cognizant introducerade Bluebolt för att ge medarbetare möjlighet att utforma innovativa idéer som kan användas för att hjälpa kunder. Sedan starten i april förra året har medarbetare skickat in mer än 130 000 idéer och 23 000 idéer har implementerats hos kunder.

Det har visat sig att anställda på juniornivå blivit den grupp av medarbetare som driver Bluebolts innovationer mest. Cirka 65 procent av de idéer som är implementerade hos kunder kommer från den gruppen. Totalt har 220 000 Cognizant-medarbetare utbildats i Bluebolt, varav 93 000 har utbildats specifikt inom design thinking.

Cognizants Bluebolt-program syftar till att proaktivt främja affärstransformation, vilket är ett växande behov när de brottas med att utnyttja framväxande teknologier som generativ AI för att skapa nytt värde. Ny forskning visar att 66 procent av cheferna är osäkra på, eller missnöjda med företagets framsteg inom AI och Gen AI. Ändå är affärsmöjligheterna fortfarande betydande.

- Den verkliga effekten av innovation kommer när vi maximerar dess värde på lång sikt, säger Alexis Samuel, SVP och Head of Global Delivery Excellence på Cognizant. Våra medarbetare hjälper till att hålla några av världens mest kritiska företagssystem igång, och deras uppfinningsrikedom och engagemang för ständiga förbättringar genom Bluebolt har levererat tusentals idéer som skapat värde för våra kunder.

Bluebolt-idéerna omfattar bland annat användningsfall som tillämpar AI- och maskininlärningsalgoritmer för datahantering, övervakningslösningar i realtid för att öka operativ effektivitet och intuitiva lösningar som minskar avbrott och driftstopp.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-29
Sveriges bästa unga plåtslagare 2024 Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024Jämför hotell i Stockholm, Göteborg och MalmöAmazon Bedrock grunden för AI-boomen
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformStabil start på året
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap