SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dags att automatisera hela fabriken

Bäst när den involverar hela produktionskedjan
Många förknippar FANUC med deras gula industrirobotar, men på Elmia Automation fick besökarna ta del av FANUC hela utbud inom factory automation. För automation fungerar som bäst när den involverar hela produktionskedjan.

– Vi har automationslösningar för hela näringskedjan från råmaterial in i fabriken till färdig produkt, inklusive maskiner, styrsystem och IoT-lösningar med produktionsuppföljning. Den helheten ville vi visa besökarna på Elmia Automation, säger vd Cerold Andersson.

Produktionsmaskiner och cobots

I den klart lysande gula montern visas exempel ur maskinparken, som den kompakta CNC-maskinen FANUC ROBODRILL, och kollaborativa robotserien CRX som har utvecklats med ännu fler modeller från 5 upp till 25 kg.

– Det här är innovativa cobots som har den klassiska iPad-programmeringen med drag and drop men som samtidigt kan kopplas till FANUCS traditionella robotkontroll och då fungera som industrirobot, berättar Cerold.

Skalbart system för produktionsuppföljning

Maskiner, robotar och cobots kopplas samman i FANUCS skalbara MT-system för produktionsuppföljning vilket gör det möjligt även för den mindre produktionsanläggningen att dra nytta av fördelarna.

– Många gör misstaget att tänka att factory automation bara handlar om massproduktion, konstaterar Cerold.

Men självklart kan industriell tillverkning oavsett omfattning dra nytta av den PC-baserade mjukvaran som samlar in data och analyserar den med hjälp av olika IoT-lösningar.

– I synnerhet när man har tillverkning som snurrar i flera skift, säger Cerold.

Förebyggande underhåll med hjälp av AI

Ett annat hjälpmedel är FANUCs diagnostiska system ZDT (Zero Down Time) som med hjälp av artificiell intelligens förutsäger problem innan de inträffar och därmed möjliggör förebyggande underhåll och oplanerade stillestånd i produktionen.

Den där nollan, Zero, återkommer i frågan om underhåll av samtliga cobots i CRX-serien. Här garanterar FANUC ”8 years Zero Maintenance”.

– Det gör att vi sticker ut i konkurrensen, säger Cerold.

Andra exempel på hjälpmedel i den automatiserade fabriken är FANUCs eget visionsystem, iRVision, som samtliga robotar kan utrustas med.

Ulrika Elmersson
Mässansvarig
Elmia Produktionsmässor
ulrika.elmersson@elmia.se
036-152002
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion