SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Damstahl köper majoriteten av aktierna i Metalservice

Damstahl köper aktier
Från och med 1 juli 2022 har Damstahl, med huvudkontor i danska Skanderborg, köpt 51% av Metalservice i Horsens. Metalservice i Horsens är en av de största grossisterna inom rödmetaller och aluminium i Danmark. Framöver kommer den framtida driften av Metalsevice drivas av Damstahl tillsammans med den tyska ägarfamiljen Niemann som även driver grossisten Niemet i Tyskland.

Niemet är Tysklands största aluminiumgrossist som också lagerför rödmetall och driver ett servicecenter i Bremen. Säljaren av de 51% av Metalservice, Peter Gammelby, bestämde sig under inledningen av året att sälja den verksamhet som han under årtionden byggt upp tillsammans med sina kompetenta medarbetare.
-Försäljningen till Damstahl är helt naturlig, här säkerställer jag att min verksamhet drivs vidare med samma familjära värderingar som jag själv har stått för. Metalservice har i kombinationen Niemets servicecenter och Damstahl alla förutsättningar för tillväxt och en riktigt bra strategisk utgångspunkt, säger den tidigare ägaren Peter Gammelby.

Damstahls CEO, Michael Lund, menar att uppköpet av Metalservice är en milstolpe för Damstahl.
- Med köpet av Metalservice säkerställer vi våra kunders ”one stop shop” upplevelse inom rostfritt stål, rödmetaller och aluminium. Med ett ökat fokus på sortiment, tillförsel av nya kompetenser samt en kraftfull digital satsning kommer vi göra Metalservice tillgängligt för hela den nordiska marknaden, säger Michael Lund.

På frågan om varför valet är att gå för aluminium och rödmetaller är svaret tydligt;
- Kunderna efterfrågar ett starkt alternativ till de nuvarande aktörerna på marknaden. I motsats till rostfritt stål finns det, speciellt i Sverige och Danmark, ett högst begränsat antal leverantörer på aluminium men kunder vill kunna välja vilken leverantör de föredrar.

Varför det blev just Metalservice är enligt Michael självklart; med ett lager på 15.000 ton endast några timmar från den danska gränsen och ett imponerande servicecenter är Niemet en väldigt passande samarbetspartner. Utöver detta har Metalservice ett mycket välfungerande lager i Horsens, vilket ger möjlighet till mycket stora synergier i distributionen av produkterna i kombination med de cirka 50 000 ton rostfritt stål som Damstahl redan distribuerar i Norden.
- Dessutom är Metalservice extremt professionella i sitt sätt att hantera medarbetare, kunder och leverantörer. Sammantaget är detta en perfekt matchning, konstaterar Michael Lund.

Vad Damstahl får betala för sitt förvärv kommer förbli konfidentiellt mellan parterna, enligt Damstahls CFO, Claus Bang Christiansen.
- Det är klart att ett så välskött och välfungerande bolag inte är gratis. Nu väntar en tid med flertalet investeringar för att utöka sortiment och kunderbjudande samt en kraftfull digital satsning. Men fundamentet för tillväxt finns och med den struktur som kännetecknar Metalservice kan vi snabbt och effektivt växla upp företaget, avslutar Claus Bang Christiansen.

Peter Gammelby fortsätter som VD för Metalservice tills en efterträdare har hittats och företaget kommer att fortsätta vara 100% oberoende med sin nuvarande identitet och profil.

Kontaktinformation
Postadress
Cylinder­gatan 2
21241 Malmö
Besöksadress
Cylinder­gatan 2
21241 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556207-8534
Grundat: 1981
Anställda: 40
Damstahl är ett familjeägt företag med drygt 300 medarbetare, och vi är stolta över de mervärden som vi kan bidra med till er verksamhet.

Rostfritt stål är bara rostfritt stål. Eller? När ni väljer Damstahl som er affärspartner kommer ni snabbt att uppleva att mycket mer står på spel. Ni går in i en personlig relation där vi bidrar till hela er värdekedja genom innovativ kunskap, rådgivning, logistik, en rad digitala lösningar, hållbara lösningar etc.

Vi levererar de kvaliteter och dimensioner som uppfyller just era behov.
Vi driver vår verksamhet så att den har så liten miljöpåverkan som möjligt.
Vi tillhandahåller ett flexibelt fjärrlager med snabba leveranser.
Vi delar med oss av vår kunskap om rostfritt stål genom rådgivning, analyser, utbildning etc.
Vi vill vara ert förstahandsval som partner i rostfritt stål-branschen.

Varmt välkommen till Damstahl!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – OHSAS 18001 – SS-EN ISO 9001

Kontakter

Martin Hed
Digital stainless steel
0736 - 20 01 91
Oscar Mellbourn
Marknadskommunikatör
0730 - 39 01 75
Mikael Liwgren
Teamleader Sales
0722 - 18 21 18

Filmer

Co2-kalkylator - beräkna din påverkan på miljön

Co2-kalkylator - beräkna din påverkan på miljön
Återvinning av rostfritt stål

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web