SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Damstahls uppdaterade klimatkalkylator

Ge dig själv ett försprång med vår klimatkalkylator
Damstahls klimatkalkylator - ditt ultimata verktyg för exakt mätning av koldioxidavtryck - har nu uppdaterats.

Vår senaste funktion ger dig tillgång till detaljerad orderhistorik, inklusive CO2-avtrycket för varje köp. Dessutom har vi skapat ett omfattande bibliotek av EPD:er från våra leverantörer, vilket ger fullständig transparens gällande ursprunget och miljöpåverkan av våra stålprodukter.

Med Damstahls klimatkalkylator kan du enkelt spåra din CO2-påverkan genomm hela din värdekedja, så att du kan fatta informerade och hållbara beslut, och följa EU:s regelverk.

Damstahls klimatkalkylator erbjuder en hjälpande hand till företag som behöver assistans med att exakt mäta och rapportera sitt CO2-avtryck.

EU:s nyligen införda direktiv om hållbarhetsrapportering för företag (CSRD), har fört begrepp som "CO2-rapportering" och "koldioxidbokföring" i förgrunden.

Damstahls klimatkalkylator är utformad för att assistera våra kunder i att följa dessa regleringar och förenkla den exakta mätningen och rapporteringen av sina CO2-utsläpp. Detta uppnås genom en intuitiv och automatiserad beräkningsprocess.

Klimatkalkylatorn tillhandahålls kostnadsfritt för Damstahls kunder och alla dess funktioner finns tillgängliga nu för dom med konto till Damstahls webbshop.

Nya funktioner
Funktionerna i klimatkalkylatorn uppdateras kontinuerligt för att hålla jämna steg med aktuella lagkrav och våra kunders behov. I detta avseende har verktyget nyligen förbättrats med en efterfrågad funktion, som låter våra kunder ladda ner en omfattande historik över alla köp från Damstahl, inklusive det respektive CO2-avtrycket för varje enskild orderlinje. Dessutom kan man hitta information om ursprungslandet för stålet i översikten och verifiera om det specifika stålverket har en miljödeklaration (EPD) eller livscykelanalys (LCA). Vi förlitar oss på dessa EPD:er och LCA:er för att säkerställa att vår utsläppsdata är exaktare och mer representativa än genomsnittliga värden.

I de fall där det inte finns specifik utsläppsdata tillgänglig för produkten, använder kalkylatorn generiska datakällor såsom Exiobase 4. Alla data baseras på GHG-protokollet (växthusgaser), som fördelar CO2-avtrycket i omfång 1, 2 och 3 baserat på en specifik källdistribution.

Med andra ord, vi har säkerställt ökad transparens av din beställningsdata genom att inkludera dem i en vägledd process som gör det enkelt för våra kunder att ha en översikt över CO2-data på både linje- och projektnivå.

Få en komplett och enhetlig klimatanalys
Med klimatkalkylatorn kan kunder inte bara bedöma CO2-avtrycket av produkter köpta från Damstahl, utan också för alla andra aktiviteter inom hela företagets värdekedja. Med andra ord, klimatkalkylatorn säkerställer att våra kunder kan få en komplett och integrerad sammanställning av sin CO2-förbrukning.

Klimatkalkylatorn kan hjälpa våra kunder att bättre positionera sig i konkurrensen om beställningar där klimatdata är avgörande för valet av leverantörer, och samtidigt förenkla processen att fatta informerade och hållbara beslut.

I grund och botten möjliggör klimatkalkylatorn att våra kunder kan förstå vilka aktiviteter som har störst påverkan på deras koldioxidavtryck, vilket i slutändan ger dom ett kraftfullt verktyg för att sätta konkreta mål för att minska sitt CO2-avtryck.

Visste du att…
Som kund hos Damstahl kan du få tillgång till tillgängliga EPD:er och LCA:er från stålverken genom vårt EPD-bibliotek. Du kan hitta vårt EPD-bibliotek här.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när