SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Descartes förvärvar irländskt bolag

Bolag inom tull och RFID-lösningar
Descartes Systems Group, med flera kontor i Norden, förvärvar Aerospace Software Developments (ASD). Ett irländskt bolag som tillhandahåller programvara inom tull för logistikleverantörer samt RFID-lösningar inriktade mot flyglogistik. Den nya tekniken kommer hjälpa Descartes befintliga kunder i Norden som använder Descartes Global Logistics Network (GLN).

– Descartes Global Logistics Network (GLN) är utformat för att hjälpa speditörer, transportörer och logistikleverantörer att samarbeta för att hantera försändelsernas hela livscykel, säger Ken Wood, EVP Product Management på Descartes, och fortsätter:

– Denna kombination med ASD är ett starkt komplement till vårt nuvarande produktutbud. ASD tillför djupgående irländsk tullexpertis och en modern teknikplattform för tullhantering i flera länder. Vi ser också stora synergier för flygbolagen genom att kombinera ASD:s RFID-baserade lösningar med Descartes CORE BLE-plattform för spårning i realtid, konstaterar Ken Wood.

ASD:s tullösningar, som drivs under varumärket Thyme-IT, hjälper importörer, exportörer och logistikleverantörer att uppfylla irländska lagkrav för import och export på ett säkert och effektivt sätt. Dessutom hjälper ASD:s RFID-lösningar globala flygbolag och markpersonal att följa de olika flygbolagens regler genom att använda unik identifiering, taggning och spårning.

– I takt med att kunderna i allt högre grad vill hantera fler affärsprocesser med en leverantör, fortsätter vi att lägga till lösningar i GLN för att de ska kunna göra det, säger Edward J. Ryan, CEO på Descartes, och fortsätter:

– ASD delar vår vision om att betjäna den bredare globala logistikgemenskapen av speditörer, transportörer och logistikleverantörer. Vi är glada över att välkomna Aerospace Software Developments anställda, kunder och partners till Descartes, säger Edward J. Ryan, CEO på Descartes.

ASD har sitt huvudkontor i Dublin, Irland. Descartes arrangerade förvärvet av ASD för cirka 57 miljoner euro (61 miljoner $US), varav 54 miljoner euro betalades med kontanta medel och den slutliga transaktionen förväntas ske under Descartes fjärde kvartal under räkenskapsåret 2025.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest