SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dilemmat kring containertömning

Utmaningar med containertömning
Containertömning är en av de få fysiskt arbetsintensiva delarna som finns kvar inom den moderna ekonomin. Som konsekvens av det breda spektrumet av varor, och de trånga ytorna som de packas i, är lastning och lossning av containers de enda processerna inom logistik som fortfarande är manuella. Med e-handelns stora framväxt är leveranskedjorna översvämmade med containers fullpackade med konsumentvaror som aldrig förr.

Om muskler och senor kunde ersättas av stål och elektricitet i den här kritiska funktionen hade det inneburit uppenbara fördelar för arbetare, arbetsgivare och ekonomin. Detta har inte hänt än, främst på grund av den begränsade flexibilitet som helautomatiserade system har. Även om en maskin kan hantera ett stor blandning av staplade paket i olika mönster, kommer det alltid finnas något moment som kräver mänskliga inslag.

Flexibilitet är dyrt – att spegla en människas förmåga att känna igen, nå, greppa, vrida och lyfta flertalet saker kommer med en avskräckande kostnad.

Robotar är inte lösningen – åtminstone inte inom den närmsta framtiden. Att lossa containers är ett exempel på en industriell process där semi-automatiserade system – i kombination med mänskliga operatörer – är mer troliga att erbjuda ett effektivare arbetssätt. I teorin har maskiner potential till att förändra lossningsprocessen, så länge de är designade med de komplexa moment som uppstår så fort containern kommit till lastporten i åtanke.

Det finns ett akut behov av maskiner som kan användas för containertömning

• Manuell arbetskraft är en bristvara, som är sårbar för skador
• Att lyfta gods som väger 20kg, 30kg eller till och med 40kg är slitsamt på kroppen.
• Lagerarbetare i USA utsätts för dubbelt så många skador som andra sektorer.
• Muskuloskeletala sjukdomar som orsakats av manuella lyft står för över en tredjedel av alla frånvarodagar och kostar 20 miljarder dollar årligen.

Men människor förblir väsentliga för bra verksamhetsresultat – de löser problem, förbättrar och hanterar oförutsägbara situationer. När du kombinerar människor med smarta hjälpmedel kan de verkliga nyttorna uppnås.

Men vem levererar lösningen som krävs – som har testats och utvärderats, är användarvänlig och lätt att anpassa efter föränderliga omständigheter?

Kort och gott, det gör vi.
I den här bloggen kommer vi nämna vår nya anordning, från TAWI, som vi tror kommer sätta en bock i de flesta behovsrutor för de som arbetar med logistik som söker efter en lösning för tömning av containers och lastbilar.

”Det har varit så många kunder som kommit till oss och berättat om besvären med att, för hand, tömma gods från inuti en container eller lastbil till ett lager via 3PL, paketterminal, distributionscentral – eller liknande, säger Anders Knapasjö, Vice President Norden, Baltikum & Tyskland för TAWI.

”Logistikföretag har problem med ergonomi, det är svårt att hitta folk som kan göra jobbet. Både detta och en snabb ”return on investment” (ROI) är väsentliga, men svåra att uppnå med de existerande lösningarna. Det här är det stora dilemmat med att tömma containers.”

Ett mekaniskt hjälpmedel som gör allt detta och snabbar på processen – den heliga graal för alla logistikföretag – gör det möjligt för alla arbetare att ta sig an alla lossningsutmaningar på ett säkert, intuitivt och flexibelt vis. Att effektivisera den här processen kan öppna upp en stor värdekälla för företag som är beroende av att ta emot eller leverera paketerat gods i någon form.

Som vi nyligen skrev i det här blogginlägget, där vi ger en överblick av problemet, har inget system varit väl anpassat för det stora spektrumet av heterogena paket som finns på marknaden. Så för driftledare och terminalchefer som behöver en snabb omsättning av containergods och behovet av effektivitet samt en något som betalar av sig snabbt, blir ofta svaret manuell arbetskraft.

Klicka här för att se mer om alla våra lösningar för containertömning

• För mer information om våra lyftlösningar inom andra branscher, ta en titt på vår artikel om livsmedelsindustrin.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när