SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektiva CNC-svarvar för modern produktion

Ett måste i modern industri
CNC-svarvar, även kända som datorstyrda svarvar, är oersättliga verktyg inom modern tillverkningsindustri. Dessa maskiner erbjuder precision och effektivitet vid bearbetning av olika material, från metaller till kompositmaterial, vilket gör dem användbara för en mängd olika applikationer.

Vad är en CNC-svarv?


En CNC-svarv är en maskin som använder datorstyrning för att automatiskt bearbeta material. Genom att rotera arbetsstycket och applicera skärverktyg kan svarven forma och anpassa materialet med hög precision. Denna teknologi har revolutionerat tillverkningsprocesser genom att möjliggöra snabb och exakt produktion.

Fördelar med CNC-svarvar


CNC-svarvar erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella manuella svarvar. Förutom ökad precision och effektivitet, minskar de behovet av manuellt arbete och risken för mänskliga fel. Detta resulterar i högre produktionshastigheter och konsekvent kvalitet, vilket är avgörande för konkurrenskraftiga industrier.

Användningsområden för CNC-svarvar


CNC-svarvar används inom många branscher, inklusive bilindustrin, flygindustrin och medicinteknik. De kan bearbeta allt från enkla cylindriska delar till komplexa geometrier. Denna mångsidighet gör dem viktiga för produktion av allt från motoraxlar till medicinska implantat.

Typer av CNC-svarvar


Det finns olika typer av CNC-svarvar att välja mellan beroende på specifika behov och applikationer. Vanliga typer inkluderar horisontella svarvar, som är bäst för långsträckta arbetsstycken, och vertikala svarvar, som erbjuder bättre åtkomst till arbetsstycket och lämpar sig för tunga delar. Flerfunktionssvarvar kombinerar svarvning med andra bearbetningsprocesser, vilket ger ökad flexibilitet, medan längdsvarvar är perfekta för små, komplexa delar.

Val av CNC-svarv


Vid val av CNC-svarv är det viktigt att överväga faktorer som materialets typ, svarvens kapacitet och specifika produktionsbehov. Moderna CNC-svarvar som de från DN Solutions erbjuder avancerade funktioner som flerspindlar och multifunktionella verktyg, vilket ytterligare ökar deras användbarhet och flexibilitet.

Duroc Machine Tool – Din partner för CNC-svarvar


Duroc Machine Tool erbjuder ett omfattande sortiment av CNC-svarvar från DN Solutions, kända för sin kvalitet och prestanda. Deras sortiment inkluderar horisontella svarvar, vertikala svarvar, flerfunktionssvarvar och längdsvarvar, vilket säkerställer att det finns en lösning för varje behov. Oavsett dina specifika behov kan Duroc hjälpa dig att hitta rätt lösning för att optimera din produktion.

Besök Duroc Machine Tool för mer information och utforska deras erbjudande av högkvalitativa CNC-svarvar.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
DN Solutions, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Doosan) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige