SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektivisera bearbetningsprocessen

Med CNC flerfunktionsmaskiner
I en tid då produktionseffektivitet är avgörande för företagens framgång, har CNC flerfunktionsmaskiner blivit en självklarhet för många företag. Dessa maskiner utmärker sig särskilt i produktionsprocesser där många olika bearbetningsuppgifter måste utföras, utan att kräva mänsklig intervention för att byta verktyg eller ompositionera arbetsstycken.

Flera funktioner i en maskinEn CNC flerfunktionsmaskin bygger huvudsakligen på en horisontell svarv och kan utföra en mängd olika bearbetningsuppgifter, inklusive svarvning, fräsning, borrning och mycket mer. I praktiken kan en enda maskin hantera upp till sex olika bearbetningsprocesser, en uppgift som annars skulle kräva fyra eller fem olika maskiner och inställningar.

Fördelen med detta är uppenbar: en CNC flerfunktionsmaskin har potentialen att revolutionera produktionslinjen. Den kan skapa komplexa detaljer med minimal mänsklig inblandning och med korta omställningstider. Resultatet är en dramatisk minskning av arbetskostnader och mindre behov av investeringar i flera separata maskiner.

Överväganden vid användning av flerfunktionsmaskinerTrots alla fördelar finns det några viktiga överväganden att tänka på när du väljer en flerfunktionsmaskin över specialiserade enheter. En flerfunktionsmaskin är i huvudsak en hybrid av en svarv och en fräsmaskin, vilket ger den en imponerande flexibilitet. Den är utrustad med ett brett utbud av verktyg, vilket möjliggör snabba omställningar och korta förberedelsetider.

För att dra full nytta av en flerfunktionsmaskin krävs kompetenta operatörer som kan hantera både fräs- och svarvningsprocesser. Upprätthåll rätt utbildning för ditt personalteam för att säkerställa optimal prestanda. Trots den stora flexibiliteten kan flerfunktionsmaskiner ha några begränsningar när det gäller att hantera extrema arbetsförhållanden. De kan inte alltid ta emot lika tuffa spån som specialiserade fräs- eller svarvmaskiner.

Valet mellan en flerfunktionsmaskin och specialiserade enheter beror på de specifika krav som dina bearbetningsprocesser ställer. Sammanfattningsvis, om du vill optimera och effektivisera din produktion, överväg noga fördelarna och nackdelarna med en CNC flerfunktionsmaskin och se till att du har rätt kompetens för att maximera dess potential. Detta kan vara steget som tar din verksamhet till nästa nivå i den snabbt utvecklande världen av maskinbearbetning.

Kontakta oss för din CNC flerfunktionsmaskinVi på Duroc är redo att hjälpa dig med din CNC flerfunktionsmaskin. Vårt team av experter är dedikerade till att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov. Om du är intresserad av att optimera din produktion med våra högkvalitativa maskiner, tveka inte att kontakta oss.

Vi ser fram emot att höra från dig och diskutera hur våra CNC flerfunktionsmaskiner kan ta din verksamhet till nya höjder.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Innovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagbergNytt bolag i Tempcon GroupGranitors hissverksamhet säljs till MVI
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!