SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Element Metech tilldelas stor upphandling

Med Försvarets Materielverk och Försvarsmakten
Element Metech tecknar ramavtal med en takvolym på 140 MSEK med Försvarets Materielverk FMV som omfattar kalibrering och mättekniska tjänster. Ramavtalet omfattar tre anbudsområden. Upphandlingen är den största affär som Element Metech tilldelats med dessa kunder, och innebär stora investeringar i kompetens och material. Avropsberättigade är FMV samt Försvarsmakten.

Element Metech AB, Sveriges ledande leverantör inom kalibrering och mättekniska tjänster, har ingått ett ramavtal med Försvarets Materielverk (FMV) med en takvolym på 140 MSEK, baserat på ett treårsavtal med option på 2 + 2 års förlängning. Avtalet inkluderar även leverans av kalibrering och mättekniska tjänster till Försvarsmakten.

Avtalet omfattar mättekniskt stöd, konsulttjänster, tekniskt systemstöd, kalibreringstjänster för mätdon och instrument med mera inom FMV och Försvarsmakten. Arbetet kommer ske både ute hos kund och i Elements lokaler.

Element Metech har en mångårig kundrelation med FMV och Försvarsmakten, från när bolaget gick under andra namn och ägare. Den nya upphandlingen innebär emellertid en betydande utökning av Elements kalibreringsverksamhet. Element kommer göra stora investeringar i kompetens och material i sina anläggningar runtom i Sverige för att hantera detta.

Upphandlingen som Element Metech tilldelades var uppdelad i tre separata anbudsområden som leverantörer kunde ansöka om att få utföra. Björn Kullman, Division Director för Element Sverige, är mycket nöjd med affären.

- Jag är verkligen jätteglad! Det här är en väldigt stor upphandling som betyder mycket för oss både ekonomiskt och verksamhetsmässigt. Avtalet innebär att vi ytterligare cementerar Elements position som en ledande leverantör av tekniskt krävande tjänster till försvars- och teknikindustrierna, säger Björn Kullman och fortsätter:

- Vi strävar efter att ha långsiktiga relationer med våra kunder som genomsyras av stort ömsesidigt förtroende. Att vi vann den här upphandlingen demonstrerar vår expertis inom detta viktiga och känsliga område. Vi ser nu fram emot att arbeta vidare med FMV och Försvarsmakten och leverera tjänster av högsta möjliga kvalitet, säger Björn Kullman.

För pressfrågor, vänligen kontakta:

Magnus Nyblom, Customer Relations & Contract Manager
Tel. +46 73 446 47 69
E-post: magnus.nyblom@element.com

Ella Andersson, Marketing Manager Nordics
Tel. +46 72 391 6298
E-post: ella.andersson@element.com
Kontaktinformation
Postadress
Box 1340
58113 Linköping
Besöksadress
Asj-­vägen 7
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556080-0210
Grundat: 1961
Anställda: 177
Välkommen till Element Metech

Fullserviceleverantör inom mätteknik
Element Metech erbjuder ett av Europas bredaste urval av ackrediterade kalibreringstjänster och mätteknisk konsultation. Vi finns på 20 anläggningar i Sverige, Danmark Finland och Tyskland, samt on-site inom våra kunders produktion runt om i Europa.

Kalibrering
Som oberoende part kan vi kalibrera alla fabrikat och alla typer av mätdon och mätinstrument inom elektriska storheter, längd & geometri, kraft, moment, massa (vikt), tryck, temp, luftfuktighet, flöde, acceleration, akustik mm. Våra laboratorier är ackrediterade enligt ISO/IEC 17025.

Mätteknisk konsultation
Vi erbjuder mätteknisk expertis för t ex mätteknisk support, mätuppdrag, att tolka kvalitetsstandarder och krav, mätosäkerhetsberäkningar eller att ta fram kravspecifikationer och mätinstruktioner.

Kontrollmätning i CMM
Vi utför ackrediterad uppmätning av detaljer i koordinatmätmaskin för produktionskontroll, t ex prototyper, utfallsprov, fixturer mm.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – ISO/IEC 17025

Kontakter

Stefan Lindevy
Business Development Manager
+46 72 391 6337

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när