SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ELESA fortsätter att förnya och utöka utbudet

Av komponenter i SUPER-teknopolymer
De nya gängstängerna STP är designade för maskiner och utrustning som behöver maskinfötter. De är tillverkade helt av SUPER-teknopolymer, ett senaste generationens polymera plastmaterial med hög mekanisk prestanda, utmärkt beständighet mot kemiska ämnen och optimala termiska egenskaper.

Det som driver utvecklingen av sortimentet är det alltmer utbredda fenomenet med metallersättning som idag påverkar ett ökande antal applikationssektorer. Att ersätta metall med plast har varit möjligt tack vara tillkomsten av högpresterande polymerer och kompositer som, på grund av deras höga mekaniska prestanda och utmärkta temperaturbeständighet, har möjliggjort nya användningsområden även i applikationer där metall tidigare har varit det enda alternativet.

Varje material har sina egna unika egenskaper och väljs utifrån applikationen, sektorn samt drift- och användningsförhållandena. Av detta skäl består det breda utbudet av maskinfötter från ELESA, utöver denna senaste innovation, av olika kombinationer av material, inklusive standardkonfigurationen med en polyamid- eller polypropylenbaserad bas av teknopolymer och gängstång i förzinkat eller rostfritt stål AISI 304. Tillgängliga med eller utan glidskydd i NBR-gummi eller med dämpningselement för vibrationsdämpande ändamål. I sortimentet finns även många varianter helt tillverkade av förzinkat stål och av olika AISI-klasser av rostfritt stål, inklusive 316L för speciella applikationer och Hygienic Design för användning i miljöer där en certifierad hygiennivå krävs.

Standard, men ändå högpresterande!
De nya gängstängerna STP, tillgängliga i olika längder och med gängor från M8 till M12, garanterar en maximal statisk belastning som sträcker sig från 2700 N för de minsta storlekarna upp till 7000 N för de största. Den överraskande mekaniska beständigheten åtföljs av de många fördelarna som är typiska för kategorin SUPER-teknopolymer. Låt oss ta en närmare titt på dem:

• hög mekanisk beständighet tack vare mycket höga procentandelar glasfiber bundna med lämpliga kemiska primers till baspolymeren och/eller närvaron av syntetisk aramidfiber.
• Korrosionsbeständighet och beständighet mot de vanligaste kemiska medlen för applikationer som kräver frekvent rengöring (livsmedel, läkemedel, medicin, etc.) eller för användning i fuktiga miljöer eller utomhus, med utmärkt hållbarhet.
• låg vikt som förutom att göra transport, lagring och hantering mer ekonomisk, utgör en fördel speciellt för de applikationer som är avsedda för mobila maskiner eller utrustning.
• en betydande ekonomisk fördel jämfört med traditionella lösningar av rostfritt stål eller förzinkat stål. ”Y”-axeln visar hur utbudet av enhetskostnader, beroende på storleken, för gängstängerna STP i SUPER-teknopolymer, för samma storlek på kulleden (Ø 14), är mycket mer kostnadseffektivt än gängstängerna i rostfritt stål eller till och med de förzinkade gängstängerna.

80 år i den mekaniska industrins tjänst
Elesa designar och tillverkar det bredaste utbudet av standardkomponenter för industriella maskiner och utrustning: maskinrattar, låsvred, ställbara och fasta låsspakar, knoppar, handtag i olika utföranden, ställningsvisare, positionsvisare, inställningsb ultar och kulspärrbultar, vibrationsdämpare, maskinfötter, gångjärn, rörkopplingar, lås, tillbehör till hydrauliksystem, modulära rullb anor, hjul, magneter och vakuumkomponenter. Tillverkade i de mest avancerade teknopolymererna och metaller, högeffektiva och pålitliga, ergonomisk och innovativ design. Produkter från Elesa används inom många olika användningsområden inom den mekaniska industrin.

Det ständiga engagemanget för FoU (R&D) kombineras med en starkt kundcentrerad service. Elesa grundades 1941 med huvudkontor i Monza och med 14 dotterbolag utomlands, och exporterar sina produkter till mer än 60 länder världen över.
Kontaktinformation
Postadress
Djupdals­vägen 27
19251 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556639-0281
Grundat: 2003
Anställda: 5
Välkommen till Elesa Scandinavia AB

Elesa: komponenter för mekanisk industri.

Världsledande inom konstruktion, tillverkning och distribution av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri.

Vi grundades 1941, ELESA är en internationell referens för standardkomponenter avsedda för mekaniska, maskiner och industriell utrustning.

En god kombination av teknik och design som har gett upphov till en diversifierad produktion tack vare det konstanta engagemanget att följa utvecklingen inom konstruktionsplaster och teknik kring metaller.

Vi har en företagskultur fast inriktad på produktkvalitet i kombination med en medfödd känslighet för design och ergonomisk forskning har lett till skapandet av produkter unika och igenkännbara i världen som ELESA produkter.

År 2003 grundades Elesa Scandinavia AB med syfte att kunna erbjuda en effektiv teknisk service och lager av standardprodukter för att uppfylla de lokala kundernas önskemål. Det nära samarbetet med ELESA:s F&U-avdelning gör det möjligt att studera speciella tekniska lösningar baserade på kundönskemål och kundanpassning av standardprodukter.

Om Elesa:
• 180 Patent och mönsterskydd
• 42 Utmärkelser för industriell design
• Världsomspännande distribution
• 45.000 produktkoder tillgängliga på lager
• Kundanpassade lösningar
• Teknisk kompetens i kundens tjänst

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – Syna Högsta Kreditklass (2020)

Kontakter

Alfred Jangbratt
08 509 087 23
Jan Andersson
08 444 44 35
Andreas Mattsson
08 509 087 21

Filmer

When colour is a value

When colour is a value
Historian

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när