SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En insikt i trådbondningens värld

Trådbondningens fördelar och nackdelar
Trådbondning, en avancerad teknik för att öka kvaliteten och prestandan hos elektroniska komponenter, har etablerat sig som en central process inom mikroelektronik. Genom att använda en tråd för att dirigera elektrisk ström mellan två punkter möjliggör trådbondning minimering av komponentstorlekar, vilket är kritiskt inom mikroelektroniken.

Tekniken och metodiken bakom trådbondning


För att genomföra trådbondning krävs en ren och torr tråd. Det inledande steget innebär att klippa av trådens ändar så att de blir jämna. Därefter förbereds en kolv med en diameter något mindre än trådens, och kolven placeras på ena änden av tråden. Genom att applicera tryck med en skruvmejsel eller liknande verktyg formas en bindning. Denna process upprepas för den andra änden av tråden.

Anslutningen av tråden till elektroniska komponenter inleds genom att koppla den ena änden till en komponent. Ett verktyg används sedan för att trycka ned kolven på den andra änden av tråden. Den repetitiva proceduren används för att koppla den andra änden av tråden till den andra komponenten.

Fördelarna med Trådbondning


Trådbondning ger flera fördelar, varav den mest påtagliga är dess pålitliga kontaktteknik. Bekymmer över lösa kontakter elimineras, och processen är förvånansvärt enkel. Tekniken visar också sig vara exceptionellt hållbar, vilket gör den idealisk för krävande miljöer där påfrestningar är höga.

Utmaningar och Nackdelar med Trådbondning


Trots fördelarna finns det utmaningar och nackdelar med trådbondning. En av dess begränsningar är dess relativa kostnad, då specialutrustning krävs för att genomföra bindningen. Dessutom krävs tid och noggrannhet, särskilt inom mikroelektronik, vilket kan göra tekniken kostsam för vissa tillämpningar.

En annan aspekt är trådbondningens komplexitet och dess inlärningskurva. Krävande av övning och erfarenhet, kan tekniken vara svår att behärska, vilket gör den mindre lämpad för nybörjare.

Sammanfattningsvis erbjuder trådbondning fördelar som pålitlighet och hållbarhet, men dessa komma med kostnader och en inlärningskurva som kan vara avskräckande. Att balansera fördelarna mot utmaningarna är avgörande när man överväger användningen av trådbondning inom elektronikproduktion.

Mandalon Technologies AB


Ett företag som har bemästrat konsten av trådbondning är Mandalon Technologies. Med årtionden av expertis och erfarenhet, så är deras kunskap inom tekniken djup. Behöver du hjälp med trådbondning? – Kontakta Mandalon idag.
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när