SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En introduktion till Bandbreddsmätsystem

Toppmoderna bandbredds- och bandpositionsmätsystem.
Bandbredds- och positionsmätsystem används inom olika tekniska och industriella tillämpningar för att övervaka och optimera bandstyrningsprocesser av t.ex. S-verks rullar, rullar för bandstyrning i kontinuerliga linjer eller för bandpositionsmätning i valsverk. Radarpositionsmätsystem används för exakt mätning och övervakning av föremåls position inom en rymd Det är relevant inom tillverkningsindustrin för att säkerställa precision vid hantering av maskiner och gaffeltruckar mm.

Introducerar Friedrich Vollmer Skandinavien nya VRWSP 900


VRWSP 900 utmärker sig genom sin exceptionella precision vid detektering av positionen för metallremsor och förblir opåverkat av andra material. Med förmågan att identifiera metallremsor med reflekterande kanter är det ett idealiskt val för olika tillämpningar inom mätning av bandbredd och position.
Mätsystemet har en grundavstånd på 250 mm från sensorfönstret, maxavståndet för respektive sensor varierar mellan 550 – 900 mm beroende på bandtjocklek. vilket innebär att vi klarar att mäta smala bandbredder samt mycket breda band så länge bandbredds variationerna håller sig inom 900 mm. Vid minsta tjocklek på 0,05 mm är max avstånd cirka 550 mm för en tjocklek på 0,2 och uppåt får vi ett max avstånd på 700 mm.

Till vad används denna VRWSP 900?


VRWSP 900 hanterar klarar variationer i passline upp till 20 mm, med endast en minimal påverkan på den uppmätta bandbredden. Dess förmåga att anpassa sig till avståndet från sensorn till bandkanten gör den till ett utmärkt val för system för mätning av bandbredd och bandposition.
Systemet är även lämpligt för diametermätning av bandringar med blanka ytor där optiska system ofta får problem.
VRWSP 900 är en allsidig lösning med olika tillämpningsområden, vilket gör den idealisk för olika industrier. Den är särskilt framstående inom kallvalsverksapplikationer i kombination med ett planhetsmätsystem som då får en snabb signal för att kunna göra optimal utvärdering av delvis täckta mätzoner och passar väl för tjockleksintervall från 0,05 mm och uppåt.

Det breda användningsområdet inkluderar bandbredder från 900 till 1600 mm eller 1100 – 2000 mm och gör den till ett pålitligt verktyg även i miljöer där band kan nå upp till temperaturer på 300°C. Finns även möjlighet att mäta i varmare miljöer, kräver då extra värmeskydd. VRWSP 900 utmärker sig som en pålitlig lösning för produktionslinjer som kräver exakta mätningar av både bandbredd och position, särskilt när det gäller närheten till brytrullar- planhetsmätrullar eller styrvalsar. Dessutom fungerar den som en utmärkt lösning för diametermätningar av coils (metallbandringar) speciellt i situationer där optiska system står inför utmaningar. Denna mångsidighet gör VRWSP 900 till ett oumbärligt verktyg för precision och effektivitet inom olika industriella tillämpningar.

För att erhålla ytterligare information gällande VRWSP 900 och dess potential att optimera processer och precision, vänligen ta kontakt med Friedrich Vollmer Skandinavien AB idag. Produkten erbjuder en teknisk lösning för exakta mätningar av bandbredd och position, och Friedrich Vollmer Skandinavien AB kan hjälpa dig hitta just rätt mätsystem för detta.
Kontaktinformation

Friedrich Vollmer Skandinavien AB

Postadress
Glimmer­vägen 14
65350 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556196-0088
Grundat: 1978
Anställda: 2
Friedrich Vollmer Skandinavien är ett dotterbolag till Friedrich Vollmer Feinmessgerätebau GmbH. Vårt företag grundades 1978, tills nyligen har vi huvudsakligen arbetat med Vollmer-produkter...

Nu har vi utökat vårt produktsortiment inom samma område vilket ger oss möjlighet att erbjuda nya skärlinjer, längdklippta linjer, nivelleringsmaskiner och moderniseringar av befintliga linjer. Vi kan erbjuda nyckelfärdiga lösningar för alla typer av mät- och kontrolluppgifter.

Vår styrka är att vi erbjuder skräddarsydda systemlösningar som alltid inkluderar en överlägsen eftermarknadssupport.

Företagets tjänster/produkter

Maskintillverkning: Specialmaskiner

Kontakter

Kenneth Jogeryd
+46 (0)70 5456195

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-03
AI-tillväxten står inför betydande utmaningarInnovativ teknik för min­skade koldioxidutsläpp
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt