SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Erfarenhet är nyckeln för Alfix nyaste medarbetare

Yrkesstolthet och mycket hjärta
Nyligen stärkte Alfix sin svenska organisation med en ny produktkonsult, i form av Peter Nessvold. Trots att Peter inte har arbetat hos Alfix förr, har han ändå lång erfarenhet av både företaget och dess produkter. Detta tack vare hans senaste roll som teknisk försäljare hos Konradssons Kakel – en av Alfix största samarbetspartners och grossister.

Det var i december som Peter Nessvold valde att klä på sig Alfix-kostymen, men hans resa med Alfix startade redan 2010. Det var nämligen då som han började arbeta hos Konradssons Kakel, en av Alfix största grossister.

I sin nya roll som produktkonsult hos Alfix kommer han att agera som företagets kanal ut mot de återförsäljare och grossister som de har i Sverige.

- Jag har jobbat inom branschen i drygt 25 år, däribland riktigt mycket med Alfix. Jag tar med mig en bra och aktuell produktkännedom och ett stort nätverk som jag tror kan gynna mig i min nya roll, berättar Peter Nessvold.

Yrkesstolthet och mycket hjärta
Under en arbetsdag kommer Peter Nessvold att vara Alfix ansikte utåt. Det innebär att han kommer att vara ute i Sverige och köra utbildningar och kurser, samtidigt som han hjälper till med implementeringen av nya produkter på den svenska marknaden. Han berättar:

- Jag kommer att vara ute och dema våra produkter, både nya och existerande, och hjälpa såväl våra återförsäljare som deras kunder med tekniska frågor och annat de behöver. Alfix har dessutom Michael Svensson som teknisk specialist i Sverige, samt duktiga tekniker på Alfix fabrik i Kolding, som kan ge support om jag inte själv vet svaret. Det är en otroligt skön backup att ha.

För Peter Nessvold är det viktigt att vara på en arbetsplats som säljer högkvalitativa produkter och dessutom kan erbjuda rätt nivå av kunskap och service. Något han tycker sig ha hittat hos Alfix:

- Jag har en stark yrkesstolthet och vill sälja med mycket vilja och hjärta. Att jobba med ett premiummärke som Alfix är precis rätt för mig eftersom det är en produkt jag kan stå bakom. Dessutom har man hela tiden hjälp vid sin sida, både från tekniker och labbet. Så det är ett väldigt roligt erbjudande att sälja in till kunderna, det handlar om mer än bara produkten, säger Peter.

Drar det gröna loket
I framtiden ser Peter Nessvold branschens gröna omställning som en stor utmaning. Det är dock en utmaning som han inte är rädd att tackla, särskilt med Alfix i ryggen.

- Allt i branschen går en grönare väg framåt och Alfix drar loket. Genom alla år har Alfix alltid strävat efter att vara en ledare i den gröna omställningen och de har framför allt haft hjärtat i det, oavsett vilka krav som funnits. De vill vara med för att de känner att det krävs, inte för att man måste. Framöver kommer branschens olika aktörers miljöarbete att vara avgörande för var man hamnar på kartan, men Alfix gör det med hjärtat. Det tycker jag är kul, eftersom jag själv alltid vill kunna utföra mitt arbete med huvudet högt, avslutar Peter Nessvold.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa