SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett sekel av metallåtervinning

En hållbar resa genom tiden
Det var feststämning i Töreboda när Severin Återvinning firade 100 år som en tongivande kraft inom metallåtervinning. Det är en storslagen händelse, fylld av stolthet och engagemang, som markerar ett sekel av dedikation till hållbarhet och innovation inom återvinningsbranschen.

Varför är metallåtervinning viktigt?



Metallåtervinning är av avgörande vikt för att bevara naturresurser och minska klimatpåverkan. Genom återanvändning minimeras behovet av primär utvinning, vilket sparar energi och minskar miljöskadliga konsekvenser. Det främjar en cirkulär ekonomi genom att metaller återanvänds, skapar en hållbar resursanvändning och minimerar avfall. Utöver de miljömässiga fördelarna genererar metallåtervinning också ekonomiska vinster, stöder sysselsättning och skapar affärsmöjligheter inom återvinningssektorn. Det är en nyckelkomponent för en hållbar framtid, där bevarade naturresurser och minskat avfall säkrar en hälsosam planet för framtida generationer att njuta av.

Från skrotaffär till modern industri



Företaget grundades 1923 av Vitalis Severin, en visionär som trodde på att ge resurser ett nytt liv genom återanvändning. Han etablerade då Törebodas Skrotaffär, en liten verksamhet som sedan dess vuxit och utvecklats genom generationerna. Idag är Severin Återvinning en del av Vinning-koncernen och är en del av den pågående moderniseringen för att möta framtidens krav på återvinning.

Jubileumsceremoni och öppet hus



Firandet av det historiska jubileet kulminerades den 11 november med en jubileumsceremoni på företagets anläggning på Industrigatan i Töreboda. Alla intressenter, samarbetspartners och lokalinvånare var inbjudna att delta i denna festliga tillställning.

Under de senaste 100 åren har Severin Återvinning konsekvent strävat efter att ligga i framkant när det gäller teknik, innovation och hållbarhet. Företaget har investerat i modernisering för att möjliggöra implementeringen av nya teknologier och påskynda den pågående omställningen och digitaliseringen inom branschen.

Ett tack till samhället



Severin Återvinning vill rikta ett ödmjukt tack till alla som har varit med under de senaste 100 åren av återvinning i Töreboda. ”Utan det stödet och förtroendet skulle inte detta ha varit möjligt. Tillsammans ser vi fram emot ytterligare 100 år av framgång och hållbarhet!”, säger Johan Severin.
Kontaktinformation
Postadress
Tuve­gatan 3
57141 Nässjö
Region
Nässjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559166-9394
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Metall och järn är guld värt
Runt om i vårt land hittar du lokala företag som samlar in järn- och metallskrot. Här finns massor av erfarenhet och kunskap. Den vill vi ta vara på samtidigt som vi utvecklar verksamheten för att möta framtidens krav. Vi möjliggör att en traditionell bransch rustas för att möta framtidens krav i en cirkulär värld. Vi utvecklar smarta lösningar och främjar hållbar utveckling. Vi ser till att affärsnytta möter planetnytta.



Med nya idéer, metoder och affärer utmanar vi i en gammal traditionell bransch. Genom smarta lösningar och erbjudanden sticker vi ut. Vi rör om i grytan och förändrar den rådande ordningen med nya sätt att tänka och göra saker på. Och med klipp i stegen trampar vi upp nya vägar.



Återvinningsföretagen är en viktig kugge i en cirkulär värld. Här förvandlas skrot till ovärderliga resurser. Vi tror på samordning och gemensamma lösningar och metoder för att göra bättre affärer tillsammans. Vi skapar lokala ledare genom att ta tillvara på deras engagemang, stärka upp med samordning och tillföra kraften som ett stort bolag ger. Genom våra verksamheter förvaltar vi den mångåriga erfarenhet och kompetens som finns och förnyar det som behövs för att möta framtiden. Något som inte bara den lokala verksamheten vinner på utan även vi människor och vår planet. En vinst för alla, men så heter vi också Vinning.

Välkommen!

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?