SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Följ med på ett djupdyk i hållbarhetslandskapet

Varför behövs en hållbarhetsrapport och när ska man miljörapportera?
Hållbarhetsrapporter är kritiska för företag som vill vara transparenta och hållbara. De ger insikt och stödjer kommunikationen med intressenter som kunder och investerare. Läs vidare för att fördjupa dig i ämnet.

Att förstå syftet med en hållbarhetsrapport och värdet av miljörapportering


Att uppföra en Hållbarhetsrapport utgör ett kritiskt och transparent verktyg för företag som strävar efter öppenhet och hållbarhet. Genom att tydligt redovisa och analysera miljöprestationer kan organisationer identifiera områden för förbättring och stärka sitt miljöengagemang.

Rapporten inkluderar ofta data och infografik om energiförbrukning, utsläpp av växthusgaser, vattenanvändning, avfallshantering och andra relevanta miljöindikatorer. Det är inte bara ett verktyg för att uppfylla regler och standarder utan fungerar också som en värdefull kommunikationskanal gentemot intressenter, inklusive kunder, investerare och samhället. Det är ett kraftfullt verktyg för att bygga förtroende och positionera sig som en aktör med verklig omtanke om miljön.

Greenwashing eller "grönmålning" - undvik fallgroparna


I en värld där hållbarhet är i fokus har begreppet "greenwashing" blivit alltmer relevant. Greenwashing innebär att företag framställer sig som mer miljövänliga än de faktiskt är, vilket kan vilseleda både konsumenter och investerare. Det är av yttersta vikt att miljörapporteringen är ärlig och överensstämmer med företagets verkliga påverkan på miljön.

Kostnadsfritt webinar kring hållbarhetsrapporter och miljörapportering med Vinnings hållbarhetschef


För att bistå företag i sitt arbete med Hållbarhetsrapporter och kontinuerlig miljörapportering anordnar Vinning AB ett kostnadsfritt webinar. Under detta tillfälle kommer Vinning AB:s hållbarhetschef Saga Miljak guida deltagarna genom ämnen som hur man strulturerar upp sin rapportering, undviker grönmålning, skillnaderna mellan direkta och indirekta miljöeffekter från verksamheten, samt enkel kontinuerlig miljörapportering i SMP (Svenska Miljörapporteringsportalen) och specifika överväganden kring metallåtervinning inom verksamheten. Dessutom kommer internationella riktlinjer för anpassad miljörapportering att belysas. Detta gratis lunch-webinar kommer att äga rum den 18 mars klockan 12:00, anmäl dig enkelt här.

Ge miljörapporteringen en verklig effekt med Vinning AB


Utforska miljörapporteringsmöjligheterna och förbättra din hållbarhetsstrategi genom att dra nytta av Vinning AB:s expertis. Besök Vinnings metallåtervinningscentraler och SkrotSmart runt om i Sverige och bidra till en grönare framtid.
Kontaktinformation
Postadress
Tuve­gatan 3
57141 Nässjö
Region
Nässjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559166-9394
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Metall och järn är guld värt
Runt om i vårt land hittar du lokala företag som samlar in järn- och metallskrot. Här finns massor av erfarenhet och kunskap. Den vill vi ta vara på samtidigt som vi utvecklar verksamheten för att möta framtidens krav. Vi möjliggör att en traditionell bransch rustas för att möta framtidens krav i en cirkulär värld. Vi utvecklar smarta lösningar och främjar hållbar utveckling. Vi ser till att affärsnytta möter planetnytta.



Med nya idéer, metoder och affärer utmanar vi i en gammal traditionell bransch. Genom smarta lösningar och erbjudanden sticker vi ut. Vi rör om i grytan och förändrar den rådande ordningen med nya sätt att tänka och göra saker på. Och med klipp i stegen trampar vi upp nya vägar.



Återvinningsföretagen är en viktig kugge i en cirkulär värld. Här förvandlas skrot till ovärderliga resurser. Vi tror på samordning och gemensamma lösningar och metoder för att göra bättre affärer tillsammans. Vi skapar lokala ledare genom att ta tillvara på deras engagemang, stärka upp med samordning och tillföra kraften som ett stort bolag ger. Genom våra verksamheter förvaltar vi den mångåriga erfarenhet och kompetens som finns och förnyar det som behövs för att möta framtiden. Något som inte bara den lokala verksamheten vinner på utan även vi människor och vår planet. En vinst för alla, men så heter vi också Vinning.

Välkommen!

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när