SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förbättrad produktkvalitet och kostnadseffektivitet

Med formsprutningens alla möjligheter
Formsprutning är en viktig tillverkningsmetod som har förändrat spelplanen för produktion över olika industrier. Genom att smälta plast eller annat material och injicera det i formar möjliggör formsprutning skapandet av komplexa och exakta produkter. Denna teknik har blivit ett oersättligt verktyg för företag som strävar efter att förbättra produktkvalitet, minska kostnader och öka produktionseffektiviteten.

Vad är formsprutning och vilka är dess användningsområden?


Formsprutning, en beprövad tillverkningsprocess där material smälts och formas genom injicering i formar, har etablerat sig som en mångsidig och kritisk metod inom en mängd olika branscher. Dess exceptionella förmåga att skapa högprecisa och hållbara produkter har gjort formsprutning till en nyckel i modern tillverkning. Oavsett om det är inom medicintekniken där det används för att skapa precisionskomponenter och medicinska enheter, eller inom fordonsindustrin där det möjliggör tillverkning av lättviktiga och kostnadseffektiva detaljer, har formsprutning visat sig vara avgörande för att uppfylla de strängaste kraven.

Dessutom sträcker sig användningen av formsprutning till elektronik, förpackningar och konsumtionsvaror, där tekniken används för att förbättra produktkvalitet och öka effektiviteten i produktionsprocesserna. Den breda appliceringen av formsprutning illustrerar dess omfattande fördelar och dess anpassningsbarhet för olika behov inom olika sektorer. Genom att erbjuda en kombination av snabbhet och precision har formsprutning blivit en föredragen metod för företag som strävar efter att optimera sina tillverkningsprocesser och skapa högkvalitativa produkter.

Varför du bör använda dig av formsprutning


Att välja formsprutning som tillverkningsmetod erbjuder företag flera avgörande fördelar. Genom att kombinera precision och kostnadseffektivitet möjliggör formsprutning produktionen av högkvalitativa produkter med korta produktionscykler. Denna metod ger också möjlighet till designfrihet, vilket gör det möjligt att skapa komplexa geometrier och detaljerade komponenter som kan vara svåra att uppnå med andra tillverkningsmetoder.

EUROFORM AB


Optimera din tillverkningsprocess och säkra toppkvalitet med Euroform som din pålitliga partner. Vi specialiserar oss på att utveckla, industrialisera, skapa formsprutningsverktyg och montera plastsystemlösningar som matchar fordonsindustrins höga standarder. Med vår djupa tekniska kompetens och exceptionella kunskap är vi redo att maximera din produktionspotential. Kontakta oss på Euroform idag!
Kontaktinformation
Postadress
Box 397
57324 Tranås
Besöksadress
Verkstads­gatan 9-10
57324 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556289-1308
Grundat: 1968
Anställda: 200
Välkommen till AB Euroform!

Vi har vid våra två produktionsenheter en mycket modern maskinpark med hög automatiseringsgrad för rationell tillverkning.

Förutom konventionell formsprutning av plastkomponenter är kännetecknet för företaget hög tekniknivå med pionjärer inom nya tekniker som TSG-formsprutning, Gas-Injection och fler- materialformsprutning.

För efterbearbetning/vidareförädling av komponenterna finns moderna anläggningar med bl.a. lackering, svetsning, dekorering, metallingjutning m.m.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Kontakter

Joakim Bergstrom
-

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp