SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förbättrar LBC-tekniken för hög prestanda & effektivitet

Utökar sitt sortiment med en ny fiberlaser
För att hjälpa kunderna att vara fortsatt lönsamma på den allt mer konkurrensutsatta marknaden för laserskärning kommer AMADA att utöka sitt sortiment till att inkludera en ny 6kW VENTIS fiberlaser med företagets unika Locus Beam Control (LBC) teknologi. Denna 6kW-modell visades första gången på EuroBlech 2022, där den presenterades med förmågan att prestera som en 8-10kW-maskin men med lägre driftskostnader.

Efter framgången sedan den revolutionerande 4kW VENTIS, som ger produktivitet som vanligtvis förknippas med 6kW lasrar, kommer denna högre effektvariant att vara särskilt relevant med tanke på energikostnaderna som har ökat snabbt. Hittills har nästan 200 beställningar inkommit på 4kW-versionen i Europa.

Skälen bakom denna högre skäreffektivitet är AMADAs unika LBC-teknologi och företagets endiodmodul, fiberlaser resonator med hög densitet. Denna kombination ger högeffektiv laserskärning och därför högre skärhastigheter jämfört med en vanlig fiberlaser med motsvarande effekt.

Många kunder har sett fördelarna med AMADAs LBC-teknologi och dess 3 huvudsakliga bearbetningslägen: Produktivitetsläge ger skärhastigheter som vanligtvis förknippas med högre effektlasrar vid bearbetning med nitrogen, Kvalitetsläge kan ge slaggfritt rostfritt stål upp till 15 mm (4kW) och 20 mm ( 6kW) för att minska sekundära processer och Kerf Control-läget är särskilt användbart i kombination med AMADAs TK-detaljplocksystem, vilket gör att skärsspalten kan breddas upp till 1 mm för att säkerställa tillförlitlig automatisk borttagning av komponenter från det skurna arket.

LBC Flash Cut är en annan revolutionerande utveckling. Denna teknik bearbetar formen genom att endast flytta laserstrålen utan att flytta axeln, så att den kan bearbeta med en oöverträffad hastighet som överträffar konventionella lasermaskiner. Beroende på bransch har det potential att bli en innovativ bearbetningsmetod som kullkastar koncept.

LBC-teknik gör att laserstrålen kan flyttas dynamiskt i förutbestämda mönster oberoende av laserskärhuvudet. Detta tar bort behovet av att defokusera laserstrålen, som är fallet med alla andra fiberlaserskärningssystem, och bibehåller laserstrålens överlägsna effekttäthet, vilket ger snabbare skärhastigheter och detaljer av högre kvalitet. Speciellt tjockt stål är en enkel process med LBC-teknik eftersom ett mycket brett utbud av olika materialkvaliteter kan bearbetas utan att anpassa skärdata. Detta innebär att högre produktivitet och kvalitet kan uppnås eftersom maskininstallationen drastiskt reduceras.

AMADAs 4kW och 6kW, enkeldiodmodul, fiberlasermotorer som används i VENTIS-seriens maskiner uppnår mycket hög laserstråletäthet på grund av elimineringen av combinermodulen. Alla flermodulsfiberlasermotorer förlorar viss effekttäthet, och därmed prestanda, när modulerna kombineras.

VENTIS-seriens fiberlaserskärmaskin finns i storlekarna 3015 och 4020, med 4kW eller 6kW laserkällor, och är kompatibel med flera AMADA automationslösningar för effektiv plåt- och detaljhantering.


Kontaktinformation
Postadress
Borgens Gata 16-18
44139 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556402-5814
Grundat: 1991
Anställda: 25
Välkommen till Amada Scandinavia AB.

Vi är leverantör av plåtbearbetande produktionsutrustning från en av världens största tillverkare, japanska Amada. Företaget bildades 1991 i Sverige och är beläget i Alingsås. Vi erbjuder ett komplett program av plåtbearbetningsmaskiner. Där ingår CNC-styrda revolverstansmaskiner, laserskärmaskiner, kantpressar, automatiseringsutrustning, gradsaxar, verktygsslipar och mjukvaror.

AMADA Group har varit verksamma i Europa i över 40 år och kombinerar tradition med japansk erfarenhet och bästa europeiska know-how. Ett åtagande som gruppen genomförde genom att 2013 inrätta det europeiska huvudkontoret, AMADA EUROPE.

Det nya huvudkontoret har blivit en samlingspunkt för koncernens europeiska strategier, samordning av synergier mellan filialer och tillhandahåller idag riktade, innovativa lösningar för våra kunder. AMADA har idag 10 filialer i 13 länder i Europa med 8 produktionsanläggningar och 1 500 anställda som betjänar cirka 30 000 kunder.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

John Wallace
Exportchef
032 28 50 83
Peter Book
Säljchef
0708 998 673
Per Andersson
Säljare centrala Sverige
0708 998 682
Per Nilsson
Säljare - Söder
0708 998 660
Philip Berg
Säljare - Öst och norr
0708 998 671
Anders Erixon
Säljare - Verktyg
0708 998 663

Filmer

The Engineering AMADA 2020

The Engineering AMADA 2020
AMADA HFE3i High Tonnage Pressbrake

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när