SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fördelar med att samla dina lån

Ta inte mer lån än vad som behövs för att lösa smålånen.
Ibland inträffar det saker som gör att man måste upprätta ett lån för att klara av att betala sina utgifter i tid. Det är viktigt att inte låta sina räkningar ligga på hög, det blir betydligt dyrare att betala dem efter förfallodatumet. Då tillkommer ofta påminnelseavgifter och förseningsavgifter som gör att det kan bli ganska dyrt. Betalar man inte sina räkningar alls och bara låter dem ligga kan man hamna hos Kronofogden, som då hjälper en att lägga upp en avbetalningsplan.

Det finns många olika lån att välja mellan och vilka lån varje människa har, beror lite på vilken situation man befinner sig i. Oavsett vilka lån man har så kan det bli stressigt och svårt att hålla ordning på inbetalningarna om man har många mindre lån. Det blir ofta också dyrare med många smålån än med ett stort. Tänk dock på att kontrollera avtalen i lånen noga innan några papper skrivs på. Det är viktigt att läsa igenom allt noga så att det inte blir några överraskningar längre fram.

Samla lånen för att ha kontroll
För att få en bättre överblick över sina lån kan det vara en god ide att samla lånen till ett större lån. Då är det endast en inbetalning man ska hålla koll på och det blir lättare att komma ihåg när den ska betalas in. Det ger en bättre kontroll över hela ekonomin och det känns ofta mycket tryggare och säkrare.

Har man tagit många smålån så som exempelvis sms lån, blir det ofta en ganska hög ränta på dessa lånen så småningom. Det betyder att många sådana lån blir onödigt kostsamma och kanske gör att man inte har råd att betala och måste ta ytterligare ett lån för att kunna betala lånen.

Att ha ett större lån betyder ofta att man sparar en hel del pengar. Det brukar bli en lägre ränta och bättre villkor på lånet. Det brukar även innebära en längre återbetalningstid så att man slipper känner sig stressad över att lånen måste betalas. Tänk på att inte ta mer i lån än vad som behövs, risken blir då att det blir dyrare iallafall.

Behåll kreditvärdigheten - den är viktig
Vid varje lån man tar görs det en kreditupplysning för att se hur kreditvärdig man är. Ju fler sådana desto sämre. Därför är det bra att samla sina lån och endast få en kreditupplysning istället för kanske fyra eller fem eller ännu fler.

Det är otroligt viktigt att ha en god kreditvärdighet hela livet. Har man en god kreditvärdighet är det betydligt lättare att exempelvis kunna upprätta ett lån med så låga räntor som möjligt och med så bra villkor det går att få. Ju sämre kreditvärdighet man har desto mer vill långivarna att man ska betala i ränta på lånen man tar. Detta för att göra det säkrare för dem att låna ut pengar.

Det är också bra med en god kreditvärdighet när man ska handla på faktura eller på avbetalning. Har man många kreditupplysningar eller många skulder och obetalda räkningar är det inte många företag som vill samarbeta. Livet blir helt enkelt mycket lättare om man har sin kreditvärdighet i åtanke.

Har man många lån så har man också många kreditupplysningar och det ser inte snyggt ut när man exempelvis vill ansöka om lån till en bostad. Det visar långivaren att den här personen har svårt att sköta sin ekonomi utan att upprätta lån och då får man lån med betydligt sämre villkor.

Att tänka på när man ska samla sina lån
Hela tanken med att samla sina lån är oftast att man vill komma undan med en lägre ränta och avbetalning varje månad. Det är därför bra att jämföra olika långivare med varandra innan man bestämmer sig för vart man ska låna pengar. I en del fall kan det vara så att det inte alls blir billigare utan dyrare. Långivarna tål alltså alltid att jämföras.

Om man tycker att det är svårt att själv jämföra långivare kan man ta hjälp av experterna. En låneförmedlare kan hjälpa till att jämföra lån och det är helt kostnadsfritt. Man uppger helt enkelt sina uppgifter till låneförmedlaren som sedan skickar de vidare till sina samarbetspartners. När de har tittat på det skickar de en offert på vad de kan erbjuda och vad det kommer att kosta. På så sätt kan man i lugn och ro jämföra sitt samlingslån innan man bestämmer sig. Man förbinder sig inte heller till någonting innan man har skrivit på några papper med en långivare.

Ta inte mer lån än vad som behövs för att lösa smålånen. En del tänker att de lika gärna kan låna lite extra pengar när de ändå är i farten. Faran med det är att man lånar pengar till onödiga saker och att lånet blir större och dyrare än det var från början, vilket inte alls var tanken.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när