SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Försäkra dig om korrekta mätningar med kalibrering

Kalibreringens roll för mätinstrument
In en värld av mätinstrument är kalibrering nyckeln till att säkerställa deras korrekta funktion och tillförlitlighet. Genom att jämföra instrumentens avläsningar med standardreferenser säkerställs noggrannheten. Denna grundläggande process ökar instrumentens livslängd och säkerställer deras överensstämmelse med branschstandarder. Utforska varför kalibrering är avgörande för att säkra exakta mätresultat och hur det främjar pålitliga prestanda inom olika tillämpningsområden.

Vad innebär kalibrering?


Kalibrering är en kritisk process för att säkerställa noggrannheten och tillförlitligheten hos olika mätinstrument. Det innebär att instrumentet avprovas genom att jämföra dess visningsfel med en förutbestämd standardreferens. Denna standardreferens, även känd som en "standard", är i sig själv kalibrerad för att vara 2–4 gånger mer exakt än det instrument som kalibreras, och detta förhållande kallas Test Uncertainty Ratio (TUR).

Det finns två huvudtyper av kalibreringar: spårbar och ackrediterad. Båda typerna innebär att kalibreringen kan spåras till nationella eller internationella standarder och kan upprätthålla samma kvalitetsnivå. Skillnaden ligger i den omfattande dokumentationen som krävs för ackrediterad kalibrering enligt ISO 17025-standarden. Denna process kan vara oerhört dyr och kräver extern revision, vilket resulterat i att denna typ av kalibrering nästan enbart används inom medicinska kontext.

Spårbar kalibrering, å andra sidan, täcker vanligtvis 98% av de flesta verksamheters kalibreringsbehov. Den möjliggör noggranna mätresultat till fördelaktigare priser. Oavsett typ av kalibrering är det avgörande att instrumenten hålls i linje med etablerade standarder för att säkerställa deras tillförlitlighet och överensstämmelse med industriella normer.

Varför ska du kalibrera dina mätinstrument?


Regelbunden kalibrering av mätinstrument är avgörande för att säkerställa deras noggrannhet och tillförlitlighet. Genom att justera instrumenten mot standardreferenser garanteras exakta mätresultat som överensstämmelse med branschspecifika normer. Denna praxis förlänger även instrumentens livslängd, minimerar driftstörningar och säkerställer säkerhet samt kvalitet i industrier där precision är av yttersta vikt.

Experter på kalibrering


Vår serviceverkstad, bemannad av fackutbildad personal, erbjuder hög kvalitet och snabba servicetider. Kontakta oss på Elma Instruments för noggrann kalibrering av elektriska och analoga mätinstrument idag. Upprätthåll precisionen i varje mätning med vårt dedikerade team.
Kontaktinformation
Postadress
Peppar­vägen 27
12356 Farsta
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556521-2890
Grundat: 1969
Anställda: 50+
Välkommen till Elma Instruments AB !

Vi har mer än 40 års teknisk know-how och är Skandinaviens största distributör av test- och mätutrustning. Vårt breda program av mätinstrument vänder sig till många olika branscher. Här hittar du instrument vare sig du arbetar inom el-vvs-ventilation-kyl-tele/data-klimat-termografering-miljö-eller bilbranschen.

Vårt mål är också i framtiden att vara den ledande leverantören av mätinstrument. Vår målsättning är att kunna presentera ett brett program av mätinstrument med hög kvalitet och mycket konkurrenskraftiga priser.

Välkomna att kontakta oss !

Kontakter

Louis Svane
08-447 57 71
Elma Instruments AB
08-447 57 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten