SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Försäkra dig om korrekta mätningar och flöden

Massflödesmätare och massflödesregulatorernas kritiska roll
Massflödesmätare och massflödesregulatorer är kritiska för att mäta och styra gas- eller vätskeflöden inom olika industrier. Dessa massflödesinstrument spelar en central roll för att säkerställa noggrann och pålitlig mätning samt effektiv reglering av flöden. Genom att övervaka och ställa in ämnens flöden kan företag inom olika sektorer optimera sina processer och uppnå en optimal prestanda.

Vad är massflödesmätare och massflödesregulatorer?


En massflödesmätare är ett instrument mäter och reglerar gas- eller vätskeflöden. Användningen av flödesmätare och flödesregulatorer kombineras ofta för att effektivt styra flödet inom olika processer.

Dessa instrument varierar i design och storlek, anpassade för olika processer. Massflödesmätare och regulatorer är specifikt kalibrerade för en given flödestyp och ämneskategori. Valet av enhet är avgörande för att matcha applikationens behov. Det olika varianterna omfattar enheter för små och stora flöden samt specialiserade varianter för olika användningsområden och applikationer.

En massflödesmätare registrerar flödet genom att konvertera energin från det strömmande ämnet till en elektrisk signal. Även om de vanligtvis används för gaser eller vätskor finns specialiserade enheter för andra ämnen. En typisk massflödesmätare innehåller en sensor som placeras i mitten av mätarledningen för att mäta flödet.

Olika typer av massflödesmätare och regulatorer


De mest förekommande varianterna av massflödesmätare inkluderar differentialtrycksmassflödesmätare, positiva differentialtrycksmassflödesmätare och Coriolis-massflödesmätare. Differentialtrycksmassflödesmätare mäter tryckskillnaden mellan två punkter i flödet. Å andra sidan mäter positiva differentialtrycksmassflödesmätare skillnaden mellan en punkt i flödet och atmosfärstrycket. Coriolismassflödesmätare mäter den kraft som krävs för att flöda genom en böjd ledning och används ofta i precisionskrävande applikationer, som i gasindustrin.

Massflödesregulatorer finns i varierande storlekar och utföranden beroende på applikationen. De vanligaste regulatorvarianterna är bypassregulatorer, ventilstyrda regulatorer, och backventilregulatorer.

Ventilstyrda regulatorer reglerar flödet genom en ledning med hjälp av ventiler och kan användas för både små och stora flöden. Bypassregulatorer använder bypassar för att reglera flödet och används främst för mindre flöden. Backventilregulatorer använder backventiler för att reglera flödet i en ledning och används i applikationer som kräver hög precision.

Huvudegenskaper

Massflödesmätare och massflödesregulatorer mäter och reglerar flödet av gaser och vätskor.

• Dessa instrument är kritiska inom flera industrier för att garantera en exakt och tillförlitlig mätning.

• Massflödesmätare och massflödesregulatorer spelar en nyckelroll i att optimera processer och nå optimal prestanda.

Kompauto


Upptäck Kompautos avancerade analysinstrument idag för att förbättra din företagsprocesskontroll. Optimera kvaliteten, minska driftsavbrott och öka konkurrenskraften. Ta kontakt nu!
Kontaktinformation
Postadress
Box 265
77126 Ludvika
Besöksadress
Fläder­stigen 1
77126 Ludvika
Region
Ludvika
Dalarnas län
Sverige
Organisationsnummer:
556250-7698
Grundat: 1984
Anställda: 7
Välkommen till Kompauto Nordic!

Kompauto Nordic är leverantör av instrument, ventiler till olika industriella applikationer.

Vår kompetens ligger med fokus inom flöde, tryck, nivå, temperatur för de flesta industriella applikationer.

Mätning och/eller reglering inom gas, luft, vatten och andra vätskor ligger inom vårt mångåriga kompetensområde. Vi hjälper våra kunder med att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för ändamålet.

Agenturer

ALICAT SCIENTIFIC, Sverige (Generalagent)
Badger Meter, Sverige
Control Air, Sverige (Generalagent)
CORDIVARI, Sverige
DELTA-CONTROLS, Sverige
EUROMAG INTERNATIONAL, Sverige (Generalagent)
FOX THERMAL INSTRUMENTS, Sverige (Generalagent)
GRACE, Sverige (Generalagent)
HEINRICHS, Sverige (Generalagent)
HO-MATIC, Sverige (Generalagent)
JORC, Sverige
KOBOLD, Sverige (Generalagent)
NUOVA GENERAL INSTRUMENTS, Sverige
PARKER TRANSAIR, Sverige
PRO.COM, Sverige (Generalagent)
VALVOLE HOFMANN, Sverige (Generalagent)

Kontakter

Stefan Johansson
Teknisk säljare
010-130 10 05
Johan Abrahamsson
Teknisk säljare
010-130 10 06
Denice Lindgren
Administration
010-130 10 03
Anders Tjernström
Order & Sales
010-130 10 04
Magnus Corén
Innesäljare & Teknisk support
010 130 10 06
010 130 10 06
Kundtjänst
010-130 10 00

Filmer

Smart och kostnadseffektiv tryckluft för lackerings-, däck- och bilverkstad.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när