SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fasadproducent expanderar

Rekryterar toppsäljare i Västsverige
Rockpanel, tillverkare av hållbara fasadskivor i stenull, har under de senaste åren arbetat hårt för att introducera sig för den svenska marknaden. Nu är det dags för nästa steg i företagets etablering, och därför anställer de Jonas Henriksson som Area Sales Manager med ansvar över Rockpanels aktiviteter i västra Sverige.

Göteborgsområdet är en expansiv region där man hittar byggarbetsplatser både till höger och vänster. Det kräver att leverantörer och byggmaterialstillverkare har personer på plats som kan följa upp på alla aktiviteter och bygga upp en närvaro i området.

Så tänker fasadproducenten Rockpanel, som nu tar ytterligare ett steg ut på den svenska marknaden genom att anställa Jonas Henriksson som Area Sales Manager. Jonas utgår från Göteborg men kommer att ansvara för Rockpanels aktiviteter i Västsverige.

Strateg med stort driv
Jonas Henriksson har jobbat inom byggbranschen så länge han kan minnas. Han startade sin karriär som målare men har även testat på att arbeta med fasad- och betongprodukter, anläggningsprodukter och till och med säkerhetsutbildningar inom byggsektorn. Nu ser han fram emot ett annat sätt att arbeta:

- Jag har bred erfarenhet från branschen som jag nu kan sätta i spel hos bland annat det föreskrivande ledet, där jag kan få hjälpa till att få deras idéer att komma till liv. Och det är något som jag verkligen har sett fram emot. Jag gillar synlig estetik och med Rockpanel så kan man se vad man har levererat och fått vara del utav, säger Jonas Henriksson och fortsätter:

- Som person är jag driven och ganska strategiskt lagd, vilket jag tror kan vara fördelaktigt för mitt mål att öka Rockpanels synlighet i området och i Sverige som helhet, framför allt i storstäderna. Sedan jag började har jag spenderat mycket tid på introduktion och nu är jag ivrig och redo att sätta i gång på riktigt.

Han kompletteras av Rockpanels Business Manager Matias Testart, som kommenterar:

- Det är viktigt för mig att personerna jag jobbar med har ett reellt intresse för våra produkter. Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas och då krävs det att man är driven och vill framåt. Vi valde Jonas för att han passade bra in i profilen som vi sökte. Han har bred erfarenhet av olika delar av byggbranschen och har ett kontaktnät som passar oss.

Ett material som ligger rätt i tiden
En annan anledning till att Jonas Henriksson valde att tacka ja till tjänsten var Rockpanels produktsortiment. Jonas Henriksson förklarar:

- Det känns som att produkterna som Rockpanel erbjuder verkligen kan följa med framtiden. Det är rätt material, det har rätt dokumentation och det ligger helt rätt i tiden att komma ut och erbjuda detta till branschen i större skala nu. Jag ser absolut att det finns marknadspotential, så det ska bli kul att få vara med på resan.

Detta betonar även Matias Testart, som avslutar:

- Vi ser ljust på framtiden och det är mycket tack vare egenskaperna som våra produkter har. Idag ligger stor vikt vid produkters miljöpåverkan och där passar vi in bra eftersom det är en återvinningsbar produkt. Dessutom är våra fasadskivor lättarbetade och enkla att montera, vilket gör att man kan spara både tid och pengar – något som är bra för såväl byggaren som slutkunden. Men för att få ut det budskapet krävs det att vi har rätt personer i företaget, och jag tror att vi har hittat rätt person med Jonas.

För mer information, kontakta:
Matias Testart | Business Manager, Rockpanel Sverige | T +46 738 661 779 |
E-mail: matias.testart@rockpanel.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN