SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fasadproducent expanderar

Rekryterar toppsäljare i Västsverige
Rockpanel, tillverkare av hållbara fasadskivor i stenull, har under de senaste åren arbetat hårt för att introducera sig för den svenska marknaden. Nu är det dags för nästa steg i företagets etablering, och därför anställer de Jonas Henriksson som Area Sales Manager med ansvar över Rockpanels aktiviteter i västra Sverige.

Göteborgsområdet är en expansiv region där man hittar byggarbetsplatser både till höger och vänster. Det kräver att leverantörer och byggmaterialstillverkare har personer på plats som kan följa upp på alla aktiviteter och bygga upp en närvaro i området.

Så tänker fasadproducenten Rockpanel, som nu tar ytterligare ett steg ut på den svenska marknaden genom att anställa Jonas Henriksson som Area Sales Manager. Jonas utgår från Göteborg men kommer att ansvara för Rockpanels aktiviteter i Västsverige.

Strateg med stort driv
Jonas Henriksson har jobbat inom byggbranschen så länge han kan minnas. Han startade sin karriär som målare men har även testat på att arbeta med fasad- och betongprodukter, anläggningsprodukter och till och med säkerhetsutbildningar inom byggsektorn. Nu ser han fram emot ett annat sätt att arbeta:

- Jag har bred erfarenhet från branschen som jag nu kan sätta i spel hos bland annat det föreskrivande ledet, där jag kan få hjälpa till att få deras idéer att komma till liv. Och det är något som jag verkligen har sett fram emot. Jag gillar synlig estetik och med Rockpanel så kan man se vad man har levererat och fått vara del utav, säger Jonas Henriksson och fortsätter:

- Som person är jag driven och ganska strategiskt lagd, vilket jag tror kan vara fördelaktigt för mitt mål att öka Rockpanels synlighet i området och i Sverige som helhet, framför allt i storstäderna. Sedan jag började har jag spenderat mycket tid på introduktion och nu är jag ivrig och redo att sätta i gång på riktigt.

Han kompletteras av Rockpanels Business Manager Matias Testart, som kommenterar:

- Det är viktigt för mig att personerna jag jobbar med har ett reellt intresse för våra produkter. Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas och då krävs det att man är driven och vill framåt. Vi valde Jonas för att han passade bra in i profilen som vi sökte. Han har bred erfarenhet av olika delar av byggbranschen och har ett kontaktnät som passar oss.

Ett material som ligger rätt i tiden
En annan anledning till att Jonas Henriksson valde att tacka ja till tjänsten var Rockpanels produktsortiment. Jonas Henriksson förklarar:

- Det känns som att produkterna som Rockpanel erbjuder verkligen kan följa med framtiden. Det är rätt material, det har rätt dokumentation och det ligger helt rätt i tiden att komma ut och erbjuda detta till branschen i större skala nu. Jag ser absolut att det finns marknadspotential, så det ska bli kul att få vara med på resan.

Detta betonar även Matias Testart, som avslutar:

- Vi ser ljust på framtiden och det är mycket tack vare egenskaperna som våra produkter har. Idag ligger stor vikt vid produkters miljöpåverkan och där passar vi in bra eftersom det är en återvinningsbar produkt. Dessutom är våra fasadskivor lättarbetade och enkla att montera, vilket gör att man kan spara både tid och pengar – något som är bra för såväl byggaren som slutkunden. Men för att få ut det budskapet krävs det att vi har rätt personer i företaget, och jag tror att vi har hittat rätt person med Jonas.

För mer information, kontakta:
Matias Testart | Business Manager, Rockpanel Sverige | T +46 738 661 779 |
E-mail: matias.testart@rockpanel.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen