SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Flödesmätare vatten: Ett viktigt instrument

Mät flödet av en vätska eller gas i ett rör

Mät flödet av en vätska i rör


En flödesmätare är ett viktigt mätinstrument som används för att mäta flödet av en vätska i rör. Flödesmätare används i en mängd olika industriella applikationer inom processindustri, kemisk tillverkningsindustri, läkemedelsindustri, livsmedelsindustri och många fler. I den här artikeln kommer vi att diskutera flödesmätare vatten, dess funktion och användning.

Flödesmätare vatten


Flödesmätare vatten är en typ av flödesmätare som används för att mäta flödet av vatten i ett rör. Det finns många olika typer av flödesmätare vatten tillgängliga, men de vanligaste är elektromagnetiska flödesmätare, turbinflödesmätare och ultraljudsflödesmätare.

Elektromagnetiska flödesmätare


Magnetiska flödesmätare fungerar genom att applicera ett elektromagnetiskt fält över vattenflödet och sedan mäta spänningen som genereras av det magnetiska fältet när vattnet passerar elektroderna sig genom röret. Denna spänning kan sedan användas för att mäta flödeshastigheten. Eftersom diametern på röret är programmerad i mätarens elektronik så beräknas mängden vatten som flödar genom röret i valbar mängdenhet (liter per sekund, per minut, kubikmeter per timme m.fl.). En elektromagnetisk flödesmätare har inga rörliga delar och är en ofta använd mätteknik för vattenmätning.

Turbinflödesmätare


Turbintyp flödesmätare fungerar genom att en roterande turbin som placeras i vattenflödet. När vattnet strömmar genom röret, roterar turbinen, och rotationshastigheten kan användas för att beräkna flödeshastigheten av vattnet som passerar genom röret. På Samma sätt som dem elektromagnetiska flödesmätaren så beräknar även turbinflödesmätaren mängden vätska med hjälp av den programmerade rördimensionen.

Ultraljudsflödesmätare


Ultraljudsflödesmätare fungerar genom att skicka ultraljudsvågor genom vattnet i röret mellan två sensorer (en placerad uppströms och en placerad några centimeter nedströms) och sedan mäta tiden det tar för ultraljudsvågorna att skickas från en sensor till den andra. Skillnaden i tid mellan signalen som går uppströms och nedströms kan sedan användas för att beräkna flödeshastigheten och mängden vatten som passerar genom röret. Fördelen med ultraljudsflödesmätare är att mättekniken inte har några rörliga delar. Dessutom har de flesta för mätning på vattenrör även utanpåliggande sensorer som medför att inget rörarbete behöver utföras vid installation. Installationen utföres under fullt drift på endast några minuter.

Flödesmätare för vatten används i en mängd olika applikationer, inklusive vattenbehandling, avloppsbehandling, industriell processkontroll, och energiproduktion. Inom vattenbehandling används flödesmätare för att mäta mängden vatten som används för att behandla avlopp och avfall, medan inom energiproduktion används flödesmätare för att mäta flödeshastigheten av vatten som används för att driva turbiner i vattenkraftverk.

Kompauto kan flödesmätare vatten


Kompauto är ett företag som specialiserat sig på att tillhandahålla högkvalitativa flödesmätare för vatten och andra vätskor. Företaget grundades 1989 och har sedan dess varit en ledande leverantör av flödesmätare till en rad olika industrier. Kompautos flödesmätare är av hög kvalitet och är utformade för att möta de specifika behoven hos varje kund, oavsett om det handlar om att mäta flödet av vatten i ett vattenförsörjningssystem eller att övervaka kemikalier i en processindustri. I tillägg har Kompauto utvecklat egna systemlösningar för ultraljudsflödesmätare med portabla och fast installerade mätare, uppkopplade via GSM till både webbportal och till kundernas egna driftkontrollsystem.
Kontaktinformation
Postadress
Box 265
77126 Ludvika
Besöksadress
Fläder­stigen 1
77126 Ludvika
Region
Ludvika
Dalarnas län
Sverige
Organisationsnummer:
556250-7698
Grundat: 1984
Anställda: 7
Välkommen till Kompauto Nordic!

Kompauto Nordic är leverantör av instrument, ventiler till olika industriella applikationer.

Vår kompetens ligger med fokus inom flöde, tryck, nivå, temperatur för de flesta industriella applikationer.

Mätning och/eller reglering inom gas, luft, vatten och andra vätskor ligger inom vårt mångåriga kompetensområde. Vi hjälper våra kunder med att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för ändamålet.

Agenturer

ALICAT SCIENTIFIC, Sverige (Generalagent)
Badger Meter, Sverige
Control Air, Sverige (Generalagent)
CORDIVARI, Sverige
DELTA-CONTROLS, Sverige
EUROMAG INTERNATIONAL, Sverige (Generalagent)
FOX THERMAL INSTRUMENTS, Sverige (Generalagent)
GRACE, Sverige (Generalagent)
HEINRICHS, Sverige (Generalagent)
HO-MATIC, Sverige (Generalagent)
JORC, Sverige
KOBOLD, Sverige (Generalagent)
NUOVA GENERAL INSTRUMENTS, Sverige
PARKER TRANSAIR, Sverige
PRO.COM, Sverige (Generalagent)
VALVOLE HOFMANN, Sverige (Generalagent)

Kontakter

Stefan Johansson
Teknisk säljare
010-130 10 05
Johan Abrahamsson
Teknisk säljare
010-130 10 06
Denice Lindgren
Administration
010-130 10 03
Anders Tjernström
Order & Sales
010-130 10 04
Magnus Corén
Innesäljare & Teknisk support
010 130 10 06
010 130 10 06
Kundtjänst
010-130 10 00

Filmer

Smart och kostnadseffektiv tryckluft för lackerings-, däck- och bilverkstad.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när