SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framtidens krav på skärvätskan

Våra livsstilsval kräver alltmer avancerade produkter
Vi blir snabbt fler som flyttar till städerna, trenden är tydlig över hela världen – även i Sverige. Antalet globala konsumenter ökar snabbt och våra livsstilsval kräver alltmer avancerade produkter och lösningar samtidigt som vi har insett att resurserna är begränsade. Det gör att det redan idag är ett krav att produktion och konsumtion måste vara hållbar över tid.

Framtiden kräver automation
Globaliseringen ger utrymme för en bredare potentiell marknad med fler aktiva aktörer. Det innebär också ökad konkurrens med allt högre satta produktivitetsmål. För att nå dessa utmanande mål, motverka ökande lönekostnader och brist på kunnig personal investerar man i avancerade CNC-maskiner, robotlösningar, automatiserad material- och verktygshantering – det vill säga alla möjliga former av automation.

För lite fokus på skärvätskehanteringen
Vid inköp av ny utrustning för skärande bearbetning ligger fokus på maskinens produktivitet, prestanda och toleranskrav. Med få krav på skärvätskehanteringen har inte heller mycket teknisk utveckling skett, vilket resulterat i drift- och underhållsproblem samt extra kostnader under produktion. Personalens manuella hantering av skärvätska har låg uppmärksamhet eftersom ansvaret är otydligt och delas mellan olika parter; produktion, underhåll, inköp, miljö samt den externa vätskeleverantören.

Stor påverkan på resultatet
I produktkalkylen är inköpskostnaden för skärvätska relativt låg, ofta runt 1 %, men den faktiska och totala påverkan på det operativa resultatet är ofta så högt som 8–16 %. Detta på grund av att ineffektiv skärvätskehantering leder till:

● Lägre produktivitet och kvalitet med påföljande kostnader för åtgärd och förlorade produktionstid
● Hög förbrukning av skärvätska
● Kortare livslängd för verktyg och maskin
● Oplanerade driftsstopp
● Svårigheter att göra rent
● Ohälsa hos personal på grund av höga bakterienivåer samt användande av biocider

Det finns en rejäl utmaning och komplex kravbild för bearbetningsindustrin gällande höga produktivitetskrav, hållbarhet, miljöansvar, brist på personal samt en ständig jakt på att sänka kostnaderna. Det finns därmed stora möjligheter att höja produktiviteten ytterligare genom att modernisera hanteringen av skärvätskan.

Automatiserad skärvätskekvalitet
FluidWorker 150 erbjuder unik teknik för automatisk justering av skärvätskans koncentration samt reglering av tanknivån. Det är en vidareutveckling av de tidigare FluidWorker produkterna där UV-ljus säkerställer en hållbar skärvätska utan användning av biocider. Därmed kommer skärande bearbetning numer alltid ha en fullt fungerande skärvätska med optimal koncentration.

Vätskan livslängd förlängs vilket ger lägre kostnader samt sänkt förbrukning av vatten. FluidWorker 150 är dessutom redo för Industri 4.0 med dess behov av kontinuerlig processövervakning och kundkrav när det gäller spårbarhet.

FluidWorker 150 erbjuder möjligheten att ta ett stort steg närmare målet att uppnå effektiv, säker och hållbar automation även inom skärvätskehanteringen.


Kontaktinformation

Wallenius Water Innovation AB

Postadress
Junohälls­vägen 1
11264 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559127-7032
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Industriella UV-lösningar för ökad och hållbar produktivitet; bra för plånboken, personalen och miljön.

FluidWorker möjliggör korrekt och lång funktion av skär- och processvätskor inom bearbetningsindustrin.
* Alltid rätt koncentration och tanknivå för skärvätskan
* Längre livslängd och sänkt förbrukning av skärvätska
* Undviker oplanerade stopp och mer tid för direkt operativa arbetsuppgifter
* Bättre arbetsmiljö genom låga nivåer av bakterier och undviker använda biocider

AquaWorker används för processvatten inom industrin, tex kyltorn, värmeväxlare, tanksystem mm för att undvika bakterietillväxt och legionella.

Wallenius Water Innovation är ett svenskt miljöteknikföretag som utvecklar, tillverkar och säljer unika och effektiva lösningar för att skapa hållbar produktivitet. Vi säljer direkt till slutkund och via partnerskap i Sverige och världen.

Walleniuskoncernen är ledande inom skeppsfrakt. För att lösa problemet med att invasiva arter förflyttar sig mellan världshaven i fartygs ballastvatten utvecklade Wallenius Water Innovation det UV baserade vattenreningssystemet PureBallast tillsammans med Alfa Laval.

Agenturer

LUMINULTRA, Sverige
Vi erbjuder LUMINULTRAS produkter och tjänster. De har tex tester för att snabbt mäta bakterinivåer i system samt också legionella mm. Det går också bra att köpa dipslides för att få en enkel indikation på bakterie- och svampangrepp i system.

Kontakter

Per Vesterberg
Chef Direktförsäljning
073-942 22 56
+46-739422256
Hans Ahlgren
Chef Partnerförsäljning
073-9422237
+46-73-9422237

Filmer

Fluidworker 100 film

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när