SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framtidens svetsning med moderna TIG-svetsar

Lär dig mer om den framstående svetsmetoden
TIG-svetsning, eller Tungsten Inert Gas svetsning, är en högt respekterad och teknisk svetsmetod som används inom en mängd industriella applikationer för att uppnå högkvalitativa och rena svetsfogar. Metoden är känd för sin precision och flexibilitet, vilket gör den till ett populärt val för svetsning av tunna material och metallkonstruktioner där estetik och noggrannhet är viktigt.

Vad kännetecknar en TIG-svets?


En TIG-svets kännetecknas av användningen av en icke-förbrukningsbar wolfram elektrod för att leverera strömmen till svetsbågen. Den tungstenbaserade elektroden gör det möjligt att upprätthålla en ren och kontrollerbar värme, vilket är avgörande för att skapa starka och visuellt tilltalande svetsar. TIG-svetsprocessen använder också en inert gas, oftast argon, för att skydda svetsområdet från luftburna föroreningar.

I vilka lägen är TIG-svetsen att föredra över andra svetsar?


TIG-svetsning är särskilt fördelaktig när det gäller svetsning av icke-järnmetaller såsom aluminium och rostfritt stål. Denna metod är också att föredra när det krävs en hög grad av kontroll över svetsprocessen, som i tillverkning av skulpturer eller andra konstverk där svetsfogarnas utseende är av stor betydelse.

Genomgående fördelar med TIG-svetsar


TIG-svetsar kommer med en rad olika fördelar, några av det mer framträdande och genomgående fördelarna är bland annat följande:

Precision: TIG-svetsning erbjuder exceptionell kontroll över svetsprocessen, vilket resulterar i rena och precisa svetsar.

Flexibilitet: Kan användas med ett brett spektrum av metaller och legeringar.

Estetik: Ger minimala svetsrester och en attraktiv finish, vilket minimerar efterbearbetning.

Styrka: Producerar starka och hållbara svetsar, särskilt viktigt i kritiska tillämpningar.

Viktigt att tänka på innan köp av TIG-svets


Innan investering i TIG-svetsar är det viktigt att överväga vilka typer av material som mest frekvent kommer att svetsas, samt vilken tjocklek materialen har. Det är också klokt att bedöma behovet av portabilitet och tillgång till strömkällor, eftersom vissa TIG-svetsar kräver högre strömförbrukning eller specialiserade inställningar.

Svetutrustning från VerktygOnline.se


Om du letar efter en svetsmetod som kombinerar precision, mångsidighet och estetik, är TIG-svetsning ett utmärkt alternativ. För ett omfattande utbud av TIG-svetsar och tillhörande utrustning, besök VerktygOnline. Deras hemsida erbjuder ett brett sortiment av TIG-svetsar från det erkända varumärket Jasic, som passar både professionella och hobbyanvändare. Utforska vårt sortiment idag för att hitta en svets som uppfyller dina specifika behov.
Kontaktinformation

Industriteknik i Eslöv/Verktygonline.se

Postadress
Traktor­vägen 8
24138 Eslöv
Region
Eslöv
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556141-0753
Grundat: 1970
Anställda: 5
Välkommen till VerktygOnline!

Hos oss kan du leta bland 100 000 artiklar i webshopen eller i 11 000 artiklar i butiken och finner du fortfarande inte det du söker har vi 300 000 artiklar i vår databas, vi hjälper dig gärna och beställer hem det du behöver. Vi tycker att det är viktigt att kunna erbjuda våra kunder ett brett sortiment av hög kvalitet till bra pris.

Vårt mål sen starten 1993 är att driva ett företag med tonvikt på kvalitet och god service. Sedan dess förser vi såväl företagare inom hantverk, industri, verkstad och även privatpersoner som ställer krav på kvalitet och hållbarhet. Idag är VerktygOnline.se en del av Industriteknik i Eslöv AB (ITEK).

För att du som kund ska känna dig säker med ditt köp erbjuder vi dig erfaren kundtjänst som kan produkterna.

Vi jobbar dagligen på att utvecka och förbättra vår verksamhet så att du som kund ska få högsta service. Har du synpunkter på hur vi kan göra vårt arbete bättre får du gärna höra av dig till oss.

Du är alltid välkommen in till vår butik i Eslöv eller handla direkt på webben och få dina produkter skickade direkt till dig.

Vår butiksadress är:
Industriteknik i Eslöv AB
Traktor­vägen 8
241 38 Eslöv
Öppet Mån-Fre kl 07-16

Kontakta oss gärna med dina frågor 0413 - 191 65 eller på order@verktygonline.se.
Vår kundtjänst är öppen mån-fre kl 08.00-16.00.

Välkommen att kontakta oss.

Relaterade sökord

Verktyg

Kontakter

Veronica Sjöholm
E-commerce manager
0413-19165
Mats Sjöholm
VD
0413-19165
Magnus Haellquist
Gasansvarig
0413-19165
Carina Sjöholm
Ekonomichef
0413-19165

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin