SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Geberit lanserar Silent-Pro SuperTube

Platsbesparande avloppssystem för flervåningshus
Det platsbesparande avloppssystemet Geberit Silent-Pro SuperTube ger mer utrymme, flexibilitet och tidsbesparing för installatören. Tack vare rördelarna Silent-Pro med SuperTube teknologi blir det enklare att projektera avloppssystem även om schakten är små. Istället för två 45-graders böjar används en Geberit Silent-Pro BottomTurn-böj, vilket gör att horisontella sidodragningar av stammen kan göras upp till sex meter helt utan fall.

Tack vare nyutvecklade Geberit Silent-Pro SuperTube kan höga avloppsstammar installeras utan några särskilda restriktioner. Den i annat fall nödvändiga övertrycksloopen behövs inte längre och horisontella sidodragningar av stammen kan göras upp till sex meter helt utan fall. Det frigör yta och skapar nya möjligheter i planering och design. Geberit Silent-Pro SuperTube är en teknik där avloppsvattnet leds genom avloppsstammen med en kontinuerlig luftpelare. Systemet gör det avsevärt enklare med projekteringen av flerbostadshus och hus med förskjutningar, exempelvis terrasserade byggnader. Systemet är lämpligt för byggnader med avloppsstammar som är tio meter eller högre. - Systemet är idealiskt för en mängd olika byggprojekt. Det kan användas i praktiskt taget alla typer av ybyggnadsprojekt för flervåningshus och ge stora fördelar där. I synnerhet kommer VVSkonsulter dra nytta av Geberit Silent-Pro SuperTube eftersom det ger större manövreringsutrymme vid projekteringen, säger Magnus Bergsten, produktchef på Geberit.

Geberit Silent-Pro SuperTube erbjuder flera fördelar när det gäller att spara utrymme. Tack vare den nya Geberit Silent-Pro BottomTurn-böjen behöver en horisontell sidodragning upp till sex meter inget fall. Det innebär att rumshöjden kan nyttjas fullt ut då röret kan installeras nära taket. Med Silent-Pro SuperTube är det också möjligt med mindre schakt eftersom det inte finns några ej anslutningsbara zoner och behovet av en parallell luftningsledning elimineras.

Förutom fördelarna med utrymmet finns även en vinst när det gäller flexibilitet efter att projekteringen är klar. Tack vare systemets höga utloppskapacitet är efterföljande justeringar möjliga. - Ett större manöverutrymme och en mer flexibel byggnadsdesign är utan tvekan de största fördelarna med Silent-Pro SuperTube. Systemet minskar installationstiden avsevärt och innebär en stor förbättring för installatörerna då det är tidsbesparande. Installationen blir enklare och snabbare, vilket är en fördel för både installatör och fastighetsägare, säger Magnus Bergsten.

Geberit Silent-Pro SuperTube är tillgänglig från april 2024 hos grossister.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp