SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Golvboxen som tål vatten och 1000 kilo

Golvboxarna finns med tre olika lock och i fem färger
Den nya golvboxenserien från Hager är skapad för att hålla. De kan användas i miljöer som våtstädas och tål hög belastning.

– Det går till och med att köra över dem med en bil, säger Jörgen Palm som är produktchef på Hager.

Det kan vara en utmaning att erbjuda flexibel strömförsörjning och data i stora lokaler. Hagers små och runda golvboxar tacklar utmaningen tack vare tåligt yttre, diskret design och flexibla anslutningsalternativ. Skyddsklassen gör uttagen lämpliga för golv som våtstädas eller utsätts för mycket tyngd. Den starka skyddsklassen IP66 gör uttaget lämpligt för alla inomhusgolv.

– I kontor eller offentliga miljöer är det inte ovanligt att golv moppas med vatten. Detta tål våra nya golvboxar, säger Jörgen.

Slitstark design
Eftersom golvboxarna är skapade för att hålla kan de till och med köras över med bil. Detta gör att de exempelvis kan installeras i bilhallar.

– Gångjärnslocket i metall har en robust konstruktion. Det integrerade fjädersystemet ger användarvänlig hantering. När du har anslutit kablarna kan du låsa gångjärnslocket i ett användarläge. Det skyddar de anslutna kablarna från skador som kan uppstå när du kliver på locket, säger Jörgen.

Upp till fyra anslutningsalternativ
Den kompakta golvboxen utnyttjar anslutningsutrymmet. Två 230 V-uttag och två multimedieanslutningar ryms på en monteringsdiameter på 122 mm. Alla uttag kan användas samtidigt.

– Våra nya golvboxar har en modulär uppbyggnad och består av en montageram, ett anslutningsutrymme och ett lock. Alla komponenter matchar snyggt och våra praktiska installationstillbehör säkerställer snabb och enkel installation i alla golv.

Versioner och färger
Golvboxarna finns med tre olika lock och i fem färger: Gångjärnslock, eller skruvlock i metall med distansring, som finns i silver, koppar eller mässing. Det finns även plastlock i grått eller svart.

Johan Ran
Head of Marketing & Communications
johan.ran@hager.com
031-706 39 05

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN