SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HPE uppdaterar GreenLake for Block Storage

Med HPE Alletra Storage MP
Äntligen här – disaggregerad, delad och skalbar blocklagring som omdefinierar verksamhetskritiska lagringsarkitekturer

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) har tillkännagivit den skarpa lanseringen och tillgängligheten av version 3 av HPE GreenLake for Block Storage byggd på HPE Alletra Storage MP. Lösningen levererar branschens första disaggregerade, skalbara blocklagring med en 100-procentig garanti för datatillgänglighet.[1] Detta unika blocklagringserbjudande drivs av en delad lagringsarkitektur och hanteras via molnplattformen HPE GreenLake, vilket ger en molnupplevelse on-premise, effektiv skalbarhet samt extrem motståndskraft och prestanda för moderna verksamhetskritiska laster.

Tillkännagivandet markerar nästa steg i en flerstegsresa på vägen till konsolidering, standardisering och förenkling av HPE:s blocklagringsutbud på en gemensam mjukvaru- och hårdvarustack – allt med en enhetlig molnhanteringsupplevelse som tillhandahålls av plattformen HPE GreenLake.

Med version 3 tar HPE nästa steg på denna ”journey to one” genom att uppfylla löftet om disaggregerad lagring med nya modeller med multipla noder som ger 2 × högre prestanda[2] och möjliggör 2,5 × högre kapacitet.[3] Andra förbättringar inkluderar en enklare molnhanteringsupplevelse med utökat AI-stöd i prestandarapportering och analys, plus större kostnadseffektivitet via ett nytt garantiprogram för 4 × datakomprimering. Version 3 nyttjar också till fullo möjligheterna i NVMe för Ethernet-nätverk genom att lägga till NVMe-oF/TCP-stöd till befintliga anslutningsalternativ för Fibre Channel, NVMe-oF/FC och iSCSi.

Nytänk inom blocklagringsarkitekturer
Lagringsleverantörer har alltid strävat efter att hitta nya sätt att förbättra prestanda, motståndskraft, skalbarhet och kostnadseffektivitet i sina arkitekturer. Även om vissa förbättringar gjorts under de senaste åren – främst genom införandet av solid-state-lagring och teknik för deduplicering och komprimering (DECO) – representerar de stegvisa förbättringar snarare än betydande genombrott i den arkitektoniska utformningen.

Äldre lagringsarkitekturer består vanligtvis av ett par HA-kontrollnoder (High Availability) som är anslutna till dedikerade enheter via ett mellanplan i ett enda chassi. Mellanplanet är ofta en begränsande faktor och avgör den maximala prestanda som systemet kan uppnå. För att skala upp prestandan behövs traditionellt ett nytt system köpas med ytterligare ett par HA-kontrollnoder, även när den extra kapaciteten inte behövdes. Förutom att skapa ett problem med "orphan capacity" skapar detta tillvägagångssätt silos som är komplexa att hantera och underhålla. Det kräver också att applikationerna är medvetna om var data finns. Resultatet är en lagringsinfrastruktur som inte kan skalas på ett flexibelt och kostnadseffektivt sätt och hålla jämna steg med de växande, oförutsägbara kraven från traditionella, moderna och konsoliderade arbetslaster.

Med en lagringsarkitektur där chassits mellanplan är flexibelt och levererar mer än tillräckligt I/O för att aldrig bli en flaskhals är det möjligt att lägga till fler styrenheter för bättre prestanda och – oberoende och efter behov – ytterligare enheter och JBOF:ar för att ge program högre kapacitet. Det är en lagringsarkitektur där SSD-enheter delas av alla styrenheter över ett höghastighetsnätverk, så att företag slipper silos och kan tolerera fler nodfel.

Detta är version 3 av HPE GreenLake for Block Storage som bygger på HPE Alletra Storage MP. Detta är disaggregerad, skalbar, shared everything-lagring som är nytänket inom blocklagring. Uppdelningen möjliggörs av standardiserade komposerbara byggblock som består av separat hantering av beräkning (styrnoder) och kapacitet (NVMe-expansion shelves/JBOF) sammankopplade över en höghastighets NVMe-OF back-end switch fabric med redundans.
Utvecklingen från en traditionell design med nodpar till en modulär, skalbar disaggregerad arkitektur byggd på HPE Alletra Storage MP möjliggör betydande skal-, prestanda- och tillgänglighetsfördelar:

Skala enkelt och kostnadseffektivt för att möta föränderliga arbetsbelastningskrav med disaggregerad lagring. HPE GreenLake for Block Storage på HPE Alletra Storage MP utnyttjar en disaggregerad, skalbar lagringsarkitektur som möjliggör att oberoende av varandra skala kapacitet och prestanda, för högre effektivitet och lägre kostnad. Detta ger flexibiliteten att finjustera, anpassa och elastiskt skala lagringsmiljöer i linje med kravet på arbetslaster och föränderliga affärsbehov. Det är möjligt att börja i liten skala med kostnadseffektiva instegskonfigurationer med två noder för att sedan skala upp och skala ut till switchade konfigurationer med flera noder med granulära uppgraderingar av prestanda och kapacitet. Det går också att maximera avkastningen på investeringen genom störningsfria uppgraderingar av data på plats utan att behöva köpa tillbaka befintlig lagring.

Version 3 ger stöd för upp till åtta JBOF expansion shelves, för att kunna skala från 15,36 TB till cirka 2,8 PB[4] utan avbrott. Stöd för 8 till 24 SSD-enheter per chassi – med möjlighet att uppgradera enheter i steg om 2 enheter och JBOF-enheter i steg om 1 – ger dig möjlighet att maximera effektivitet och kostnadsbesparingar genom granulära kapacitetsuppgraderingar.

Accelerera verksamhetskritiska appar med en shared everything-arkitektur. HPE GreenLake for Block Storage på HPE Alletra Storage MP utnyttjar en parallell, helt NVMe-baserad, multi-nod, helt aktiv arkitektur med I/O-bearbetning på alla media, styrenheter och värdportar. Detta säkerställer konsekvent, förutsägbar prestanda och ultralåg latens i stor skala.

Med version 3 introduceras nya switchade modeller med 2 och 4 kontrollernoder (med ett urval av konfigurationer med 16 eller 32 kärnor) – utöver det befintliga alternativet med switchade modeller med 2 kontrollernoder och en prestandaökning upp till 2 ×.[5]

Kör alla appar utan kompromisser med en garanti på 100 % datatillgänglighet. HPE GreenLake for Block Storage på HPE Alletra Storage MP är en tjänst som alltid är tillgänglig och bygger på en AI-driven, disaggregerad plattform enligt devisen no single point of failure som garanterar 100-procentig datatillgänglighet för verksamhetskritiska applikationer. Version 3 möjliggör prediktiv prestanda även vid förlust av flera noder i klustret.

Förenkla hanteringen med en AI-driven molnhanteringsupplevelse on-prem
HPE GreenLake for Block Storage på HPE Alletra Storage MP levererar en molndriftsupplevelse driven av branschledande AIOps för infrastruktur. Detta minskar behovet att släcka bränder genom att förutsäga och förhindra störningar innan de inträffar. Administratörer kan förlita sig på AI-drivna rekommendationer som gör det enklare att hantera datainfrastruktur och eliminera tidskrävande och frustrerande eskaleringar via prediktiv supportautomation och direkt tillgång till experter.

Med version 3 fortsätter HPE eliminera gissningar för kunds räkning gällande lagringsoptimering via förbättrad och utökad AI-baserad prestandarapportering och analys som förbättrar felsökning och insikter. Viktiga förbättringar i rapporteringen inkluderar trendanalys av headroom-utnyttjande per volymuppsättning, hotspots för volymuppsättningar efter latens, förbättrad detektering av drift i arbetslaster och detektering av resurskonflikter. HPE har också förbättrat kapacitetsrapportering, kapacitetsbesparingar och effektivitetsmått, och introducerar nya hållbarhetsmått (inklusive trender för strömförbrukning).

Lagra mer för mindre med HPE Store More-garantin.
HPE GreenLake for Block Storage på HPE Alletra Storage MP erbjuder flera tekniker för datareduktion och datakomprimering för att minska användandet av lagringskapacitet – inklusive avancerad deduplicering med expressindexering, en extremt effektiv komprimeringsalgoritm, datapackning, hårdvaruaccelererad och reservationslös Thin Provisioning och Virtual Copy. Tillsammans förändrar dessa always on-tekniker ekonomin för flashlagring – utan prestandakompromisser – och har utformats för att hjälpa dig få ut mesta möjliga av systemets flashlagringskapacitet samtidigt som lagringens uthållighet förbättras.

HPE backar upp version 3 med en 4:1 garanti för datakomprimeringsförhållande, beräknat som ett förhållande mellan användbar och effektiv kapacitet, sammanräknat, över alla reducerbara data. Om inte detta uppnås kommer HPE att tillhandahålla expertis relaterad till dataeffektivitet och ytterligare lagringskapacitet som behövs för att nå den avsedda dataeffektiviteten eller annan kompensation enligt HPE:s bedömning. Garantin är giltig under supportavtalets löptid.
Denna nya HPE Store More-garanti erbjuder garanterad effektivitet för arbetslaster, minskar lagringskostnader för fysisk media, sparar energi och minskar datacentrets avtryck. HPE erbjuder också anpassade garantier (giltiga i ett år) för kunder som begär en garanti för en viss mängd effektiv kapacitet.

Omdefinierar uppdragskritisk lagring med en unik arkitektur för blocklagring
För att uppfylla kraven på prestanda, skala, hanterbarhet, tillgänglighet och kostnadseffektivitet för traditionella och molnbaserade arbetslaster måste organisationen fokusera på att eliminera den äldre lagringskomplexiteten som fortsätter att bromsa. Det är detta som gör HPE GreenLake for Block Storage på HPE Alletra Storage MP lockande. Lösningen är unik bland blocklagringserbjudanden och förenklar lagringshanteringen samtidigt som den minskar risken genom en disaggregerad, skalbar shared everything-lagringsarkitektur, en AI-driven molnupplevelse och en 100% garanterad tillgänglighet – allt detta gör organisationen fri att markant påskynda sin digitala omvandlingsresa.

Mediakontakt:
Geelmuyden Kiese
Jacob Hugosson
jacob.hugosson@gknordic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?
2024-02-13
Intercut har installerat ELEMENT skärmaskin Ännu en fantastisk kundresa att lyfta framVälkomnar Reality Capture till DynaMate-familjenVägen mot mer ansvarsfull produktionRF-System återlanserar extra tålig sopskopa