SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IP67 nätaggregat med IO-Link-gränssnitt

Kan installeras lokalt och direkt på maskinen eller anläggningen
Nästan alla elektriska komponenter för automationsteknik kräver spänningsförsörjning med DC 24 V. I takt med att fler och fler komponenter inte längre är monterade i styrskåpet utan direkt i fält, ökar också betydelsen av deras spänningsförsörjning. ifm presenterar nya nätaggregat som uppfyller IP67-skyddsklassningen och kan därmed ge spänningen direkt där den behövs.

Automationslösningar utan styrskåp har sett en enorm tillväxt under de senaste åren. Fördelarna är uppenbara: komponenter, som IO-Link-master-moduler från ifm, kan installeras lokalt och direkt på maskinen eller anläggningen.

Men om strömförsörjningen för DC 24 V-spänningsförsörjningen sedan är placerad i styrskåpet kan problem med spänningsfall uppstå, på grund av långa kabellängder. För att förhindra detta erbjuder ifm nu intelligenta strömförsörjningar som kan ge den spänning som behövs direkt på plats. Dessa nätaggregat uppfyller den höga skyddsklass IP67 och kan därmed monteras tillsammans med andra komponenter på maskinen eller anläggningen.

Integrerade elektroniska brytare i strömförsörjningen skyddar 24 V-spänningsförsörjningen från överspänning och kortslutning.

Ett IO-Link-gränssnitt gör de nya nätaggregaten intelligenta. Den kan exempelvis användas för att ställa in utgångsspänningar och nominella strömmar för de enskilda kretsarna. Aktuella värden för spänningar och strömmar för de enskilda kretsarna, inspänning, drifttimmar, intern temperatur med mera kan avläsas via IO-Link; detta ger användaren omfattande diagnostiska alternativ. Om en av effektbrytarna utlöses kan orsaken till felet identifieras och åtgärdas mycket snabbt via IO-Link. Dessutom kan strömbrytarna återställas.

Strömförsörjningen finns i två versioner med trefas eller enfas spänningsmatning på ingångssidan. Trefasenheten har fyra utgångskretsar med möjlighet att ställa in den maximala strömmen till upp till 12 A. Enfasenheten har två utgångskretsar med upp till 4 A vardera. Den nominella effekten är 500 W respektive 300 W. Tillsammans med de nya intelligenta nätaggregaten erbjuder ifm även en komplett portfölj av kablar, splitters, kontakter och uttag för både ingångssidan och utgångssidan. På ingångssidan används tre- eller fempoliga stickproppar med 7/8"; på utgångssidan används beprövad M12-kopplingsteknik med A- eller L-kodade stickanslutningar. Ett komplett spänningsförsörjningspaket för applikationer inom automation utan styrskåp är därför tillgänglig.

De intelligenta nätaggregaten för installation i fält uppfyller IP67-klassificeringen.

Om ifm
Mäta, kontrollera och utvärdera – när det kommer till banbrytande automations- och digitaliseringsteknik är ifm den idealiska partnern. ifm har sedan starten 1969 utvecklat, producerat och sålt givare, styrenheter, mjukvara och system för industriell automation och för SAP-baserade lösningar för supply chain
management och fabriksintegration över hela världen. Som en av pionjärerna inom industri 4.0 utvecklar och implementerar ifm konsekventa lösningar för att digitalisera hela värdekedjan "från givare till ERP". Idag har den andra generationens familjeägda ifm-koncernen mer än 8 100 anställda och är en av de världsomspännande marknadsledarna. Koncernen kombinerar internationaliteten och innovationsstyrkan hos en växande företagsgrupp med flexibiliteten och nära kundkontakten hos ett medelstort företag.

Kundkontakt
ifm electronic ab
Drakegatan 10
412 50 Göteborg
www.ifm.com/se
Tel.: 031-750 23 00
Fax: 031-750 23 29
e-mail: info.se@ifm.com

Presskontakt
Maria Holmlund
Tel.: 031-750 23 24
maria.holmlund@ifm.com

Kontaktinformation
Postadress
Drake­gatan 10
41250 Göteborg
Besöksadress
Drake­gatan 10
41250 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556170-2993
Grundat: 1972
Anställda: 38
Välkommen till ifm electronic ab!

ifm electronic har i snart 50 år utvecklat, producerat och marknadsfört givare, kommunikationssystem och styrutrustning för industriell automatisering. ifm:s produkter finns inom all industri över hela världen och företaget är ett av de ledande inom automationsteknologi. Bolaget ingår i en koncern med moderbolag i Tyskland. I Sverige har ifm 38 anställda och omsätter cirka 190 miljoner kronor.

Vi är en ekonomiskt stabil och pålitlig leverantör. Vi innehar AAA-rating (Trippel A) och erbjuder 5-års garanti på våra katalogprodukter.

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 9001:2008

Kontakter

Maria Holmlund
Kontaktperson
031-750 23 24
Johanna Kärnä
Customer Center
031-750 23 35
Lotta Strandberg
Customer Center
031-750 23 33
Teresia Ågren
Marknadsassistent
031-750 23 25

Filmer

ifm står för optimering och lösning av tekniska processer

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när