SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IVECO S-Way har tilldelats pris

Red Dot Award 2024 för produktdesign
Red Dot Award är en av världens största designtävlingar, utdelad av en jury bestående av cirka 40 internationella experter som möts för att identifiera årets bästa produkter. I år hedrade juryn IVECO S-Way Model Year 24 för dess designkvalitet och noterade särskilt designens anpassningsbarhet samt den noggranna utformningen av instrumentbrädan.

IVECO S-Way har tilldelats det eftertraktade Red Dot Award Product Design 2024, ett pris som har etablerat sig som en av de mest eftertraktade utmärkelserna. Egenskaperna som domarna tar hänsyn till i sitt beslut är produktens funktionalitet, estetik, användarvänlighet, hållbarhet och ansvar.

- Vi är glada att Red Dot Award-juryn erkände vår kundcentrerade design, som återspeglar IVECO S-Ways premiumkvalitet och effektivt kombinerar estetik, funktion och innovation, säger Marco Armigliato, Head of Industrial Design på Iveco Group, och fortsätter:

- Vi fokuserade designen av frontgrillen på att ge en premiumkänsla och en fullt anpassningsbar färgkombination, för att ge våra kunder möjlighet att anpassa sitt fordon för att matcha deras flottas varumärkesidentitet. Inuti hytten formades designen med hänsyn till föraren och deras aktiviteter. Varje del av instrumentbrädan studerades noggrant. Till exempel utvecklades den grafiska designen av Digital Cockpit för att säkerställa den bästa balansen mellan banbrytande estetik och optimal läsbarhet.

Den prisbelönta IVECO S-Way, som lanserades på de internationella marknaderna i november 2023, har byggts med kunden i fokus.

- Hyttinteriören i IVECO S-Way är designad för att erbjuda en överlägsen upplevelse ombord, med utmärkt ergonomi, en anpassningsbar instrumentbräda med ett urval av material och färger och en helt digital cockpit med TFT-instrumentpanel, infotainment och spegellösa kameror. Exteriördesignen kombinerar stil med funktionalitet, med en rad funktioner som inkluderar den anpassningsbara tredelade grillen. IVECO S-Way kompletteras av ett ekosystem av tjänster som garanterar fordonets drifttid och effektivitet, förarsäkerhet och miljöskydd, berättar Kåre Neergaard, Business Line Manager på IVECO.

Han kompletteras av Håkan Jönsson, Business Director på IVECO Nordics, som avslutar:

- Det är en stor ära att få ta emot detta pris, som påvisar vårt engagemang för att utveckla fordon som sätter kundens komfort och trivsel i centrum.

Prisceremonin kommer att äga rum den 24 juni på Red Dot Museum i Essen, Tyskland. IVECO S-Way kommer att presenteras i Red Dot Design Yearbook och i vinnarnas område på Red Dot Awards webbplats. Designen kommer också att visas i utställningen på Red Dot Design Museum Essen.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige