SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jämför hotell i Stockholm, Göteborg och Malmö

Välj rätt kontorshotell i storstäderna
När du som driver företag ska jämföra kontorshotell finns det mycket olika saker du behöver ha i åtanke. Det finns ett väldigt stort utbud av kontorshotell i de stora städerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Ditt första steg är det enklaste, bestäm vilken av dessa storstäder du och ditt företag vill etablera dig i.

De allra flesta företagen som hyr ut kontorshotell brukar erbjuda något som kallas för “community” eller “membership”. Det innebär att du har tillgång till alla anläggningarna företaget tillhandahåller. Du kan exempelvis ha en “hemadress” där du sitter mest, ifall du efter ett tag vill prova en annan adress kan du göra det, helt utan extra kostnad.

Kontorshotell i Stockholm
Stockholm, Sveriges huvudstad har ett av de största utbuden av kontorshotell & coworking spaces i världen. Här är alla de största företagen inom kontorshotell & coworking etablerade och gör allt dem kan för att du ska välja just dem. Nackdelen med utbudet är att det kan bli svårt för dig att välja bland alla företag.

För att hjälpa dig hitta rätt finns en mängd sajter som kan jämföra utbudet. Vi har pratat med grundaren Victor Andersch av den nystartade hemsidan kontorshotellstockholm.nu som jämför kontorshotell och coworking i Stockholm. Han säger att det viktigaste är att använda sig flitigt av filtreringen som hemsidan erbjuder. På så sätt kan du få fram kontorshotellen som passar din prisklass samt specifikt område du vill etablera dig i. Utifrån det kan du boka visningar och göra en djupare analys för att välja rätt!

Kontorshotell i Göteborg
Näst på tur är Göteborg, Nordens 6:e största stad med ca 600 000 invånare. Göteborg utvecklas ständigt företagsmässigt då fler och fler stora företag väljer att bosätta sig här. Detta leder till att marknaden har stigit oerhört mycket när det kommer till kontorshotell. Även i Göteborg vill företagen inom kontorshotell etablera sig och satsar mycket pengar för att utveckla deras tjänster då många tror att kontorshotell & coworking kommer bli det självklara valet för många att arbeta på i framtiden.

Därav lanseras många olika hemsidor, några bra många sämre. Den hemsidan som har fångat våra ögon är kontorshotellgöteborg.se och vi har även varit i kontakt med grundaren Oliver Ivanovic här. Han beskriver hemsidan som ett filtreringsverktyg som underlättar vid sökning av kontorshotell. “Du kan använda filtreringen brett, allt från ett specifikt område till pris eller stigande/fallande pris” säger Oliver.

Coworking inom Malmö
Till sist ska vi diskutera kontorshotell & coworking i Malmö vilket inte har börjat ta fart på samma sätt som i Stockholm och Göteborg. Det behövs däremot inte ses som en negativ aspekt. Med tanke på att marknaden inte är lika etablerad i Malmö så är inte utbudet lika stort, däremot är inte priserna lika höga som i de andra två storstäderna vilket är fördelaktigt då du kan hålla inne på utgifterna. De största företagen med kontorshotell i Malmö området är FirstOffice o Genetor. Två företag med goda likvida medel som dem satsar på att utveckla deras lokaler, givetvis finns det även fler företag med färre kontorshotell.

För att jämföra utbudet av kontorshotell inom Malmö finns Kontorshotellmalmö.com, en hemsida som har med de allra flesta alternativen. Du kan använda filtreringen och har även möjlighet att kontakta företaget bakom tjänsten vid potentiella frågor. Något annat vi tycker är en stor fördel med deras hemsida är att dem har en tydlig guide på vad som är viktigt att tänka på när du ska hyra kontorshotell i Malmö. De tar bland annat upp läge, kollektivtrafik, genomsnittliga priser samt mycket annat.

Förmåner och bekvämligheter
Nästa steg är att identifiera vad ni som behöver i vardagen för att kunna fokusera på jobbet. Utifrån det väljer ni ett lämpligt kontorshotell som tar hand om såpass mycket service ni eftertraktad. Vi går in på olika bekvämligheter och förmåner nedan:

Dygnet runt tillgång
Att ni kan nå kontoret 24/7 är en stor förmån, speciellt om ni är i uppstartsfasen och behöver jobbar hårdare under en period. De flesta modernare kontorshotellen har så att ni kan låsa upp dörren och komma åt kontoret när ni vill alla dagar i veckan.

Mötes- och konferensrum
De flesta kontorshotellen har mötesrum eller konferensrum eller bägge. Mötesrum är väsentligt för er med företag som har ett stort fokus på kundbemötande, oavsett om ni vänder er till privatpersoner eller företag. Konferensrum går ofta att boka mot en kostnad och kan användas för större möten eller evenemang.

Gym i anslutning
Ibland finns det gym i anslutning till kontorshotellet och det kan ingå medlemskap. Perfekt för dig som tränar mycket och vill kunna få in det under arbetsdagen utifrån när du har tid. Efter gymmet kan du duscha och vara fräsch för arbetet igen!

Frukost och afterwork
Vill du nätverka och knyta kontakter med andra innovativa entreprenörer kan frukost och afterwork samt andra tillställningar vara av högt värde. Där kan du träffa likasinnade och diskutera företagsidéer samt vardagsliv.

Mindre bekvämligheter
Mindre bekvämligheter som ingår i nästan alla kontorshotell är kaffe, snabbt nätverk, skrivare samt scanner.

Pris per plats på kontorshotellet
Ett bra mått att mäta kostnaden för ett kontorshotell är pris per plats. Beroende på vart du väljer att arbeta skiljer sig dock priset väsentligt. I malmö kan du räkna med 2000 - 4000 kr per plats, Göteborg mellan 3000 - 5000 kr och innerstaden i Stockholm kostar ofta runt 4000 - 6000 kr.

Tänk på att kontorshotellet ska vara en plats dit du vill gå för att arbeta. Därför kan det vara värt att lägga lite extra pengar på det då mer jobb kommer resultera i ökade intäkter. Däremot ska inte kostnaden vara ansträngande för företaget och likviditeten.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-08
Optimizely utnämns till ledare Nyhet från Scantruck Nya lösningar förenklar hantering av AI-riskerNy produkt kan revolu­tionera betongbranschenSpies Hecker hjälper lackerare
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!