SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kapa och klipp enklare med en pålitlig gradsax

Hur en gradsax kan effektivisera din verksamhet
Gradsaxar, ett essentiellt verktyg inom plåtbearbetning, spelar en viktig roll i flera branscher. Dessa skarpa och precisa verktyg möjliggör effektiv klippning, kapning och formning av metallplåtar, vilket i sin tur gynnar olika sektorer. Utforska nedan hur gradsaxar har blivit en viktig del av många industriella processer och bidrar till tillverkningen av högkvalitativa metallkomponenter.

Vad är en gradsax?


En gradsax är en maskin som används för att klippa, skära och kapa metallplåtar på ett noggrant och effektivt sätt. Verktyget är utformat för att klara av olika tjocklekar och material, vilket gör det till en viktig del av metallbearbetningsprocessen. Genom att använda en gradsax kan företag och verkstäder skapa precist skurna delar, vilket ökar produktiviteten och säkerställer hög kvalitet i det slutliga resultatet.

Skillnaden mellan mekaniska och hydrauliska gradsaxar


Saluco AB erbjuder mekaniska gradsaxar från bland annat Schechtl och hydrauliska varianter från Dener. De mekaniska gradsaxarna utmärker sig genom sin enklare konstruktion och användarvänlighet. De är idealiska för mindre verkstäder och kräver mindre underhåll. Å andra sidan erbjuder de hydrauliska gradsaxarna överlägsen kraft och kapacitet, vilket gör dem perfekta för större produktioner och krävande arbetsuppgifter. Båda varumärkena, Schechtl och Dener, är välkända för sin pålitlighet och hållbarhet.

Vilka branscher nyttjar gradsaxar?


Gradsaxar är mångsidiga verktyg som har en betydande närvaro inom olika branscher där industriell bearbetning och klippning av plåt är viktiga processer. Dessa branscher drar nytta av gradsaxarnas precision och effektivitet för att skapa exakta och pålitliga metallkomponenter. Här är några exempel av branscher där gradsaxar spelar en avgörande roll:

Metallbearbetning och verkstad: Inom den breda kategorin av metallbearbetning och verkstad används gradsaxar flitigt för att kapa och forma metallplåtar. De används för att producera olika komponenter som kan användas inom fordonsindustrin, byggsektorn och andra tillverkningsenheter.

Byggindustrin: Inom byggsektorn är gradsaxar viktiga för att klippa och forma plåtkomponenter som används i konstruktionen av strukturer och byggnader. Deras noggrannhet och effektivitet bidrar till att säkerställa hög kvalitet och hållbarhet i byggmaterialen.

Fordonsindustrin: Gradsaxar används också inom fordonsindustrin för att klippa och forma metalliska delar som ingår i fordonstillverkning. Deras användning sträcker sig från att producera karosseridelar till andra komponenter för fordon.

Högkvalitativa gradsaxar hos Saluco


För företag som söker pålitliga gradsaxar kan Saluco AB vara lösningen. Med ett brett utbud av mekaniska och hydrauliska gradsaxar från erkända märken som Schechtl och Dener erbjuder de högpresterande lösningar som uppfyller kraven för olika bearbetningsbehov. Kontakta Saluco idag och besök deras hemsida för att utforska det breda sortimentet och hitta den maskin som passar bäst för ditt företags specifika behov.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­gatan 3
53333 Götene
Besöksadress
Hantverks­gatan 3
53333 Götene
Region
Götene
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556462-8294
Grundat: 1993
Anställda: 9
Välkommen till SALUCO AB.

Vi är ett företag som specialiserat oss på Verktyg och Maskiner för ventilation, byggnadsplåtslageri samt taktäckning.
Vi har också ett gediget sortiment för industrin, som t.e.x Kantpressar, gradsaxar, Laserskärmaskiner, plasmaskärbord svetsar, kompressorer mm.
I vårt sortiment hittar du allt ifrån falstänger till nya maskiner.

Vår målsättning är att vara företaget som kommer i första hand när det gäller verktyg och maskiner.
Snabba leveranser, konkurrenskraftiga priser och kvalitet på de varor vi levererar är ledorden.

Välkommen att kontakta oss.

Maskiner: Försäljning: Bandsågar, Bockmaskiner, Gradsaxar, Hasplar, Kantpressar, Kantpressverktyg, Kantvikmaskiner, Kompressorer, Plasmaskärmaskiner, Plåtbearbetningsmaskiner, Reservdelar, Robotar, Rundmaskiner, Siktmaskiner, Specialmaskiner, Trådbearbetningsmaskiner, Verkstadspressar, Automation, lagersystem, rörbockningsmaskiner, Övrigt

Agenturer

Biegemaster, Tyskland (Generalagent)
Långbockningsmaskiner samt dubbelbockningsmaskiner
Bodor Laser, Sverige (Generalagent)
Chinas absolut i särklass största Fiberlaser tillverkare Bodor Laser med en produktion som överstiger 6,000 maskiner om året. Bodor Laser erbjuder ett mycket sortiment med Fiberlaser skärbord, Coil laser utrustning, rörlaser, samt enkla laser präglingsmaskiner. Bodor har också stapelutrustning för plåthantering till sina maskiner i utbudet.
Burnet Makina, Turkiet (Generalagent)
Gradsaxar Kantvikar Rullfalsmaskiner Falsupptagare
Cleancraft, Tyskland (Generalagent)
Städutrustning, sopmaskin, högtryckstvätt, hetvattentvätt, dammsugare mm
Dener, Turkiet (Generalagent)
Kantpressar, gradsaxar, Fiberlaser, Plasmaskärbord. Servo kantpressar, kulskruvskantpressar.
Dimos, Frankrike (Generalagent)
Falsupptagare för bandtäckning
ERBEND, Turkiet (Generalagent)
Kantvikar, Manuella, NC samt CNC styrda. Lådbockar Hydrauliska kantvikar Servodrivna kantvikar Kapciteter upp till 6mm på 3 meter
Euromac, Italien (Generalagent)
Stansmaskiner, elektriska kantpressar, hörnklippar och universalpressar av högsta kvalitet.
FACCIN, Italien (Generalagent)
En av världens bästa tillverkare av rundbockningsmaskiner. Högsta kvalitet på marknaden
Farina, Italien (Generalagent)
Kantpressar och Gradsaxar
Guilbert Express, Frankrike
Allt inom lödning
JÖRG, Nederländerna (Generalagent)
Maskiner till ventilations industrin. Allt från sickmaskiner till fiberlaser för ventilationsindustrin.
K.N.O.L.L., Tyskland
Flexibla plåtslagerier på släpkärra
Kiesel, Tyskland
Handverktyg för plåtslageri och ventilation
M.A.S.C, Tyskland
Specialverktyg för plåtslagare
Metalkraft, Tyskland (Generalagent)
Plåtbearbetningsmaskiner gradsaxar, hörnklippar, rundmaskiner, kantpressar, kantvikar, ringbockningsmaskiner, mm
Metallkraft, Tyskland (Generalagent)
Plåtmaskiner, gradsax, kantvik, kantpress, sickmaskin, rörbock, bandsåg mm
ROUNDO, Italien (Generalagent)
En av världens bästa tillverkare av profilvalsar och rundvalsar. Absolut högsta kvalitet
Ruli, Tyskland (Generalagent)
Klippsträckor, både manuella och automatiska
Schechtl, Tyskland (Generalagent)
Gradsaxar , Kantmaskiner, Lådbockar Absolut premium segment av maskiner, Manuella, NC och CNC styrda kantvikar. Vårt premium utbud, och en av de största aktörerna på marknaden. Genuin Tysk kvalitet rakt igenom.
Sente Makina, Turkiet (Generalagent)
Ventilationsmaskiner Spirorör maskiner Falsmaskiner rullfalsmaskiner plasmaskärbord för ventilation
Stopa, Tyskland (Generalagent)
Automatiska lagersystem för plåthantering
Stubai verktyg, Österrike
Handverktyg för plåtbearbetning

Kontakter

Johnny Kvist
Försäljningschef
0511-409910
070-681 18 09
Peter Persson
Säljare Industri
0511-409901
Jesper Persson
+46(0)511-409 907

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när