SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Komponentkoder för spårning med smart AI

Sparar tid, pengar och minskar avfall
De mest utmanande 1D & 2D koderna kan enkelt hanteras och säkra hela tillverkningsprocessen. Recabs lösningar inom smart AI – Streckkodsläsare sparar tid, pengar och minskar avfall.

Bakgrund till Recabs lösning
En svensk metallproducent hade problem med att kunna läsa DPM (Direct Part Marking) koder för spårningsapplikationer. Produkten genomgår flertalet processer så som upphettning och målning. - Koden måste vara läsbar genom hela processen.

Utmaningen för Recabs Teamplayers
På grund av variationer i ljus och reflektioner var det inte möjligt för den kodläsare kunden tidigare att läsa dessa koder. Förluster av både tid och material på grund av felläsning blev allt för kostsamt och därigenom inte lönsamt.

Lösningen till kunden
Recab åkte ut till kundens produktion och installerade våra kodläsare med AI mjukvara. Systemet optimerade sedan inställningarna för att kunna läsa koderna, som sedan kunde läsas med precision.
Produkten som löste problemet är Keyence SR-1000 & SR-2000 serien – en fastmonterad kodläsaren som enkelt kan hanteras av kunden.

Keyence SR-Serie för 1D & 2D kodläsning
Keyence SR-serie är en kodläsare med automatisk fokusering. Läsning av de mest utmanande 1D & 2D koder blir enkelt genom introduktion av nya funktioner så som automatisk inställning, autofokus, lussättning och inbyggd polarisering.

Prestanda i bästa klass kombinerat med inbyggd I/O och fältnätverksfunktionalitet, Ethernet/IP och Profinet inkluderat, för att möjliggöra enkel integration med de vanligaste systemen. SR-1000 är tillgänglig som standardversion och bredfältsversion (SR-1000W).

Ladda ner databladet på
https://recab.com/success-case-read-direct-part-marking-codes-for-track-trace-with-smart-ai/

Fördelar för kunden
Kunden får ett pålitligt system för att läsa DPM-koder för läsning och spårning. Kunder använder även detta i många av sina processer i produktioner där olika former av kodläsning är väsentligt för att säkerställa integriteten av processen, främst för metallobjekt. Koderna kan sedan skickas till molnet för dokumentation. Koderna är läsbara under hela produktionsprocessen.

Extra fakta – Vad är streckkods-/ tvådimensionell kodläsning?
”Streckkodsläsning” refererar till att kontrollera och dekoda olika typer av koder bl.a. CODE39, CODE128 och EAN streckkoder. Streckkoder används flertalet områden så som distribution, livsmedel och medicinska produkter.

”Tvådimensionell kodläsning” refererar till att kontrollera koder av typen DataMatrix symboler och QR-koder. Tvådimensionella koder har spridits till att användas i en bred mängd av områden, och det är inte ovanligt att samma tvådimensionella kod läses av på flertalet arbetsplatser.

Exempel på detta är mellan leverantör av fordonsdelar och fordonsmontörer, mellan medicinproducenter och apotek, och mellan tillverkare av mobiltelefonskomponenter och montörer.

Tvådimensionella koder används som märkning på viktiga delar hos komponentleverantörerna och läses hos montörerna. Detta gör det möjligt at bibehålla information så som produktspecifikationer och serienummer, vilket sedan används för att underhålla produktion och kvalitet.

Streckkoder och tvådimensionella koder som är svåra att läsa försvårar produktiviteten. Ett antal kodläsningsstandarder har tagits fram som riktlinjer menade att eliminera detta problem.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när