SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kraftfulla nya mjukstartare

Förhindrar skador och minskar energiförbrukningen
CG Drives & Automation lanserar en ny serie Emotron TSA mjukstartare från 5,5 till 1 000 kW (16–960 A och 200–690 V). Serien inkluderar de nya typstorlekarna TSA 5 och 6 för de högsta effektnivåerna (470–960 A). Mjukstartarna är konstruerade för att garantera driftsäkerhet och energieffektivitet och har många inbyggda funktioner för ökad säkerhet och tillförlitlighet, bland annat termiskt motorskydd, intelligent lastövervakning, termistoringång och förbikopplingskontaktor som standard.

Mjukstart och smarta stopp kombineras med ett robust och kompakt utförande. TSA-mjukstartaren är en kostnadseffektiv motorstyrning för tillämpningar som inte kräver variabelt varvtal.

3-fas momentreglering ger högre startmoment och lägre strömnivåer vid start. Med sina mjuka starter och mjuka stopp och sin kraftfulla vektorbromsning för laster med högt tröghetsmoment är den perfekt för många olika tillämpningar, bl.a. pumpar, sågar, transportband, blandare och centrifuger.

TSA-mjukstartaren har en verkningsgrad på över 99,6 % med hjälp av förbikopplingskontaktorn och är enkel att programmera vilket ger dig stora möjligheter att spara energi.

Produktchef Pär Ölund förklarar: "En realtidsklocka gör det möjligt att anpassa funktionaliteten och skapa ett schema som utgår från dina krav. Tack vare plug-and-play-lösningen och det intuitiva användargränssnittet kan många av våra kunder sköta installationen och programmeringen helt på egen hand."

De nya storlekarna 5 och 6 har kapacitet att klara tung belastning vid start, vilket ofta krävs av t.ex. transportband och krossar. Lossryckningsmoment används för att hantera startmomenttopparna.
Startkapaciteten är 300 % i 30 sekunder.

Emotron TSA har många olika användningsområden. Den kan hantera flera olika start- och stopplägen, inbromsningar för snabba stopp, motströmsbromsningar och låga varvtal/krypfartsläge.

Flexibla kommunikationsmöjligheter, smart I/O och ett PC-verktyg för driftsättning och parameter-backup kompletterar produkterbjudandet.

"Emotrons TSA-mjukstartare är en riktig arbetshäst. Den är byggd för krävande miljöer och har lackerade kort som tål de allra tuffaste förhållandena. Med över 40 års branscherfarenhet kan vi garantera styrkan och kraften i din utrustning", avslutar Pär Ölund.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon