SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kundanpassad lösning för Actils specialtruckar

Förenar funktion och ergonomi
Actil, en framstående tillverkare av högkvalitativa lagertruckar för inomhusbruk, har sedan 1954 varit en ledande aktör inom lagerhantering och logistik. Med bas i Vreta Kloster, strax utanför Linköping, betjänar de en global marknad. Sedan ett årtionde tillbaka använder de lyftbord från EdmoLift med några av sina specialtruckar.

Actil erbjuder både standardiserade och kundanpassade lösningar som används inom en rad olika branscher, från industri till fordonsjättar, livsmedelssektorn och detaljhandeln. Företaget är känt för sin flexibilitet och förmåga att utveckla specialanpassade lösningar. När samarbetet med EdmoLift påbörjades för nästan ett decennium sedan, hade Actil behov av ett skräddarsytt lyftbord som kunde integreras med deras truckar för en kundanpassning.

Behovet bottnade i att kunden behövde hantera så kallade ”blå boxar” som används i materialhantering hos till exempel olika Volvo-bolag vid monteringslinor. Boxarna innehåller ofta olika komponenter och material i materialställ, även kallade FIFO-ställ. Boxarna kan väga upp till 40 kg, något som gör dem otympliga att hantera. Lasten behövde kunna skjutas på och av för att enkelt hämta boxarna från lagringsplatsen, transportera till produktionslinan och skjutas in i materialställen på rätt hyllhöjd för att ge operatören bästa ergonomiska förutsättningar.

Sammanfattat behövde de en säker, ergonomisk och kostnadseffektiv lösning som också var hållbar. De vände sig till EdmoLift med expertis inom lyftlösningar och kom i kontakt med fältsäljaren Niklas Fällström. Vi kände till EdmoLift sedan tidigare och har lyftbord därifrån. Därför kontaktade vi dem för att se om de kunde ta fram en lösning, säger Stefan Kocken, Försäljningschef på Actil.

SAMARBETE I FOKUS FÖR SKRÄDDARSYDD LÖSNING

Niklas tog, tillsammans med konstruktionsavdelningen på EdmoLift, fram en ritning som mötte förväntningarna. Lyftbordet anpassades helt efter behovet, inklusive möjligheten att välja färg för att anpassa efter varumärke och stil, berättar han.

Basen i lösningen utgick från modellen OPL från Actil, en plocktruck som hanterar både last och förare. Mellan förarplattformen och gafflarna på trucken monterades det specialanpassade och kompakta lyftbordet från EdmoLift som lyfter upp till 100 kg. Tack vare ett nära samarbete mellan företagens konstruktionsavdelningar möjliggjordes sömlös kommunikation mellan truck och lyftbord.

Lyftbordet baserades på modellen TRD 500 som har anpassats på längd och bredd för att passa perfekt tillsammans med trucken . Plattformen på lyftbordet, som inte bara kan skjutas ut från bordsskivan är också utrustat med kulrullar. En runtomslutande bälg, skyddar föraren från lyftbordets rörelser och blir således en del av truckens säkerhetssystem. Allt enligt gällande CE-krav.

ACTIL OCH EDMOLIFT: ETT FORTSATT FRAMGÅNGSRIKT SAMARBETE

Samarbetet mellan företagen som har pågått i många år har varit framgångsrikt. Stefan, som är en nyckelperson i samarbetet, ser en ökande marknadspotential för den här typen av produkt med bredare spridning, även utanför Skandinavien.

- Vi hoppas att fler marknader får upp ögonen för den här typen av produkt. Sett till arbetsmiljö och arbetshälsa är det ett väldigt bra verktyg. Operatören behöver aldrig fysiskt lyfta lasten och kan arbeta obehindrat i en ergonomisk arbetsställning - det skapar en arbetsplats med överlägsen ergonomi och säkerhet, säger han.

Idag är EdmoLift föredragen leverantör av lyftborden till Actils speciallösning som distribueras till kunder över hela världen.

Niklas avslutar med att berätta om den här typen av lösningar som är särskilt fördelaktig inom detaljhandel, orderplocklager, e-handelslogistikcenter eller där effektivitet och precision är av största vikt.

Är du redo att optimera din arbetsplats med smarta lyftlösningar?

Kontakta oss idag och påbörja resan mot en säkrare, mer effektiv och produktiv arbetsmiljö.

Kontakta EdmoLift för Skräddarsydda Lyftlösningar www.edmolift.se/sv/offertforfragan
eller skicka e-mail b2b@edmolift.se
Kontaktinformation
Postadress
Jägare­gatan 11
87142 Härnösand
Besöksadress
Jägare­gatan 11
87142 Härnösand
Region
Härnösand
Västernorrlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556241-1222
Grundat: 1964
Anställda: 80
Välkommen till EdmoLift AB,
Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord, pallhanteringsprodukter och hjälpmedel för materialhantering.

Över allt där det utförs lyft - på kontor, fabriker, sjukhus, scener, lagerlokaler, garage, butiker, varuhus, skolor, institutioner - kan produkter från EdmoLift göra det tunga arbetet och ta över människors bördor. Eftersom den främsta orsaken till muskel-, skelett- och nervskador kan minskas betydligt genom att eliminera tunga lyft, kan EdmoLifts produkter betraktas som ett hälsohjälpmedel. Eftersom det förbättrar intern logistik och transport och positionering av material, kan det också kallas ett effektivt arbetsredskap.

EdmoLift tillverkar lyftbord som passar nästan alla användningsområden inom alla branscher, från minsta komponent hantering till stora kajbord eller hissar. Kapaciteter från 200 kg, ända upp till 10.000 kg. Vi erbjuder kund unika lösningar samt har över 300 standard modeller.

På EdmoLift utvecklar vi nya produkter och förbättrar kontinuerligt befintliga modeller, det är en del av det dagliga arbetet. Att ligga steget före är en enorm fördel om ni väljer EdmoLift som leverantör och partner. Vi har produkter som är helt unika och har världsomfattande patentskydd.

EdmoLift sparar pengar genom att minska kostnaderna för förlorade arbetsdagar och kan därför också kallas en ekonomisk investering.
Sätt oss på prov!

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

Movexx, Nederländerna (Generalagent), Sverige (Generalagent)
Movexx, Nederländerna (Generalagent) Elektriska dragtruckar med kapacitet från 1 ton upp till 6 ton. Framföres utan krav på truckkörkort. Används inom en bred variation av logistikprocesser såsom hotell, flygplatser, lager, tillverkningsindustri, handelsträdgård, tvätteri och kärnkraftverk

Certifieringar

AAA – FR 2000

Kontakter

Mikael Fernlund
Försäljningschef Norden
0611-837 61
Hans Skoog
0611-837 80
Försäljning och support
0611-837 80
Niklas Fällström
Fältsäljare
0611-83755
072-1477700
Emma Tjernberg
Digital communications specialist
+46 (0)611 837 72

Filmer

NEO 30 Live demo

NEO 30 Live demo
EdmoLift company presentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när