SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Luftfuktighetshantering för en stabil drift

En ångbefuktare kan vara ditt företags lösning
Luftfuktighet är en kritisk faktor för många företag. Att bibehålla en optimal luftfuktighet är inte bara avgörande för stabil drift utan också för att säkerställa hälsosamma inomhusmiljöer och förbättrade produktionsförhållanden.

Vad är en ångbefuktare och vad används den till?


Ångbefuktare är avancerade teknologiska enheter som introducerar vattenånga i luften för att reglera luftfuktigheten. Denna precisionskontroll av fuktighet spelar en nyckelroll i att skapa en stabil arbetsmiljö och undvika variationer i produktionen. Ångbefuktare är speciellt utformade för att möta behoven hos företag och industrier där luftfuktigheten måste vara exakt kontrollerad.

Varför behövs befuktare, och exempel på olika ångbefuktare


Många företag och tillverkningsindustrier är helt beroende av en specificerad luftfuktighet för att bibehålla en stabil drift, undvika fluktuationer i produktionen och garantera ett bra arbetsklimat. I fall där luftfuktigheten sjunker för lågt och när produktionen kräver en noggrant kontrollerad luftfuktighet, kan det vara nödvändigt att använda en befuktare för att justera förhållandena.

Condair har ett brett sortiment av ångbefuktare, här är ett urval:
Condair RS: Condair RS är en resistiv ångbefuktare som erbjuder exakt styrning av luftfuktigheten med noggrannhet upp till ±5% RH, ±2% RO och ±1% i processmiljöer. Den hanterar varierande vattenkvalitet och är kompatibel med omvänd osmos-system för hög hygien. Idealisk för kommersiella och industriella tillämpningar med krav på precisionskontroll.

Condair EL: Condair EL elektrod ångbefuktaren erbjuder pålitlig befuktning med enkel installation och underhåll. Den avancerade hanteringen av vattenkvalitet förlänger ångcylindrarnas livslängd, med minimala driftsavbrott. Idealisk för rum som laboratorier och träningslokaler, den har en toppmonterad fläktenhet och ger upp till 45 kg ånga per timme. Enkel service och modern kontrollpanel med pekskärm gör den användarvänlig och ger detaljerade diagnostiska rapporter.

Condair SE: Condair SE-befuktaren producerar steril ånga av oren ånga från pannor, för kanalbefuktning. Genom en rostfri värmeväxlare säkerställs ren ånga för ventilationssystem och kanaler. Finns i olika kapaciteter för industri och sjukhus med modeller vars kapacitet sträcker sig från 23 till 477kg ånga i timmen.

Vilka branscher kan nyttja en ångbefuktare?


Ångbefuktare är viktiga för flertalet olika områden, några exempel är tillverkningsindustrin, kommersiella byggnader, elektronikproduktions-anläggningar, träningslokaler och laboratorium. Dessa enheter som kommer i olika storlekar och kapaciteter möjliggör optimal hantering av luftfuktighet och hjälper till att säkerställa en arbetsmiljö som är anpassad efter de specifika kraven varje bransch har.

Kontakta oss på Condair


Behöver din verksamhet en lösning för optimal luftfuktighet? Kontakta oss på Condair idag för expertrådgivning och högkvalitativa ångbefuktare som passar just era behov. Besök även vår hemsida för att se vår guide för rekommenderad luftfuktighet.
Kontaktinformation
Postadress
Söderbymalms­vägen 6b
13644 Handen
Region
Haninge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
5591655567
Grundat: 1948
Anställda: 7
Välkommen till Condair AB

Om Condair Group
Condair är världens ledande producent av energivänliga anläggningar och system inom evaporativ kylning, avfuktning och luftbefuktning. Vi exporterar till mer än 50 olika länder runt om i världen. Ett stort antal välkända företag har valt våra system, bland annat Danfoss, Novo Nordisk, Siemens, Ericsson, IKEA, ARoS, Vestas, Arla, Volvo m. fl.

Energivänliga lösningar inom evaporativ kylning, befuktning och avfuktning
Condair levererar befuktning, avfuktning och kylning till små, medelstora och stora verksamheter runt om i världen. Våra lösningar styr luftfuktigheten med stor precision och är extremt energi- och miljövänliga, både vad gäller ström- och vattenförbrukning. Condair-gruppen har en bred uppsättning av tekniska lösningar och exporterar våra ledande varumärken ML System, Defensor, Condair, Draabe samt JS Humidifiers till över 70 länder. Condairs produktionsanläggning i Danmark har ett hygien- och ISO-certifierat luftbefuktningssystem (ML System) som täcker hela kedjan – försäljning, produktion, installation och service. Varumärkena Draabe och Condair är godkända för befuktning i hälsomiljö.

Condair har stor erfarenhet av fuktregleringslösningar
Vi har levererat kylning och luftbefuktning till bl.a. Facebooks datacenter i Luleå och vi sänker temperaturen med 10 grader vid vallfärdsorten Medina i Saudi-Arabien med hjälp av världens största kylanläggning utomhus.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 2200 – ISO 9001:2015

Kontakter

Condair Marketing
08-38 83 00
Mette Juul
+45 29 40 47 28

Filmer

Befuktning inom trä produktion

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige