SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Problem med damm och torr luft i produktionen?

Då kan befuktare vara lösningen på problemet.
Condair erbjuder professionella befuktare för företag och produktionsmiljöer. Dessa befuktare reglerar luftfuktigheten, skapar bättre inomhusklimat och gynnar produktionsprocesser. Med omfattande erfarenhet inom tillverkningsindustrin och kommersiella sektorer stöder Condair elektronik-, förpacknings-, medicin-, lager-, laboratorie- och kontorsmiljöer. Befuktare säkerställer exakt luftfuktighet, stabil drift och kan även minska statisk elektricitet. Condair erbjuder en mängd befuktningslösningar och expertis för att hjälpa företag att hitta rätt system och dimensionering, samt ger service och underhåll.

Vad är en befuktare?


En befuktare är nästan som en omvänd luftavfuktare, de används för att öka luftfuktigheten i en inomhusmiljö istället för att avfukta som luftavfuktarna gör. Dess huvudsakliga syfte är att reglera och öka den relativa luftfuktigheten i ett rum eller en byggnad. Befuktare sprutar eller avger fukt i form av vattenånga eller fina vattenaerosoler i luften för att höja luftfuktigheten.
Det finns olika typer av befuktare, inklusive:
Ångbefuktare: Ångbefuktare producerar vattenånga genom att värma vatten till ånga, som sedan sprids i luften. Denna typ av befuktare är effektiv och kan snabbt öka luftfuktigheten. Ångbefuktare används ofta i laboratorier, sjukhus, museum och likande byggnader.
Ultraljudsbefuktare: Ultraljudsbefuktare använder högfrekventa ljudvibrationer för att omvandla vatten till otroligt små aerosoler som tillförs i luften. Dessa befuktare är tysta och energieffektiva, och de passar bra för mindre utrymmen, frukt och grönt samt till kalla lokaler.
Högtrycksbefuktare: Högtrycksbefuktare sprider fina vattenaerosoler under högt tryck och är särskilt effektiva för att öka luftfuktigheten i stora produktionsmiljöer. De kan reglera luftfuktigheten snabbt och exakt, vilket är viktigt i vissa tillverkningsprocesser. Och ger även en stor evaporativ kyleffekt
Evaporativa befuktare: Evaporativa befuktare använder principen om vattenavdunstning för att öka luftfuktigheten. De drar in torr luft över vattenmättade filter eller ytor, där luften fuktas och kyls innan den släpps ut i rummet. Denna typ av befuktare är energieffektiv och passar bra för områden med större utrymmen och är speciellt bra där man har överskottsvärme.
Valet av befuktare beror ofta på de specifika behoven i den aktuella miljön. Befuktare är ett viktigt verktyg för att skapa och upprätthålla en hälsosam och bekväm inomhusmiljö i både kommersiella och privata installationer

Vilka problem i produktionen kan en befuktare lösa?


En befuktare kan lösa flera problem i produktionsmiljöer genom att reglera och upprätthålla en lämplig luftfuktighet. Här är några av de vanligaste problemen i produktionen som en befuktare kan bidra till att lösa:
Statisk elektricitet: Låg luftfuktighet kan orsaka uppbyggnad av statisk elektricitet, vilket kan vara skadligt för elektronik och kretskort. En befuktare kan öka luftfuktigheten och minska risken för statisk elektricitet, vilket i sin tur minskar chansen för skador och produktionsstörningar.
Produktkvalitet: Vissa tillverkningsprocesser kräver en specifik luftfuktighet för att säkerställa hög produktkvalitet. En befuktare kan hjälpa till att upprätthålla denna nivå och minimera defekta produkter.
Materialhantering: För vissa material, som trä och papper, kan torr luft orsaka krympning, sprickbildning och andra skador. En befuktare hjälper till att behålla materialets integritet och kvalitet.
Maskinprestanda: Vissa maskiner och produktionsprocesser fungerar bättre vid specifika luftfuktighetsnivåer. En befuktare kan optimera luftfuktigheten för att maximera maskinprestanda och minska avbrott i produktionen.
Energibesparing: Genom att reglera luftfuktigheten på rätt sätt kan en befuktare hjälpa till att optimera uppvärmning och kylning i produktionsanläggningen, vilket kan resultera i energibesparingar.
Kontaktinformation
Postadress
Söderbymalms­vägen 6b
13644 Handen
Region
Haninge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
5591655567
Grundat: 1948
Anställda: 7
Välkommen till Condair AB

Om Condair Group
Condair är världens ledande producent av energivänliga anläggningar och system inom evaporativ kylning, avfuktning och luftbefuktning. Vi exporterar till mer än 50 olika länder runt om i världen. Ett stort antal välkända företag har valt våra system, bland annat Danfoss, Novo Nordisk, Siemens, Ericsson, IKEA, ARoS, Vestas, Arla, Volvo m. fl.

Energivänliga lösningar inom evaporativ kylning, befuktning och avfuktning
Condair levererar befuktning, avfuktning och kylning till små, medelstora och stora verksamheter runt om i världen. Våra lösningar styr luftfuktigheten med stor precision och är extremt energi- och miljövänliga, både vad gäller ström- och vattenförbrukning. Condair-gruppen har en bred uppsättning av tekniska lösningar och exporterar våra ledande varumärken ML System, Defensor, Condair, Draabe samt JS Humidifiers till över 70 länder. Condairs produktionsanläggning i Danmark har ett hygien- och ISO-certifierat luftbefuktningssystem (ML System) som täcker hela kedjan – försäljning, produktion, installation och service. Varumärkena Draabe och Condair är godkända för befuktning i hälsomiljö.

Condair har stor erfarenhet av fuktregleringslösningar
Vi har levererat kylning och luftbefuktning till bl.a. Facebooks datacenter i Luleå och vi sänker temperaturen med 10 grader vid vallfärdsorten Medina i Saudi-Arabien med hjälp av världens största kylanläggning utomhus.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 2200 – ISO 9001:2015

Kontakter

Condair Marketing
08-38 83 00
Mette Juul
+45 29 40 47 28

Filmer

Befuktning inom trä produktion

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten