SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säljstart för eldrivna G-Klass i Sverige

Världspremiär för kraftfulla Mercedes G 580 EQ
Igår var det världspremiär för helt nya Mercedes-Benz G 580 with EQ Technology – den eldrivna versionen av ikoniska G-Klass. Redan idag är det svensk säljstart för bilen. I fullutrustat Edition One-utförande är priset från 2 273 700 kronor.

Eldrivna G-Klass blir den mest kraftfulla modellen i serien. De fyra elmotorerna utvecklar tillsammans hela 587 hk och ger ett vridmoment på 1 164 Nm. Det 116 kWh stora batteriet ger en räckvidd på upp till 473 km enligt WLTP, och batteriet laddas med upp till 200 kW DC och 11 kW AC.

De bilar som byggs i år kommer alla att vara i Edition One utförande. Det betyder att de är i stort sett fyllda till brädden med utrustning. Förutom den omfattande grundutrustningen levereras bilen med AMG Night-paketet, som ger bilen ett ännu råare och sportigare utseende med mörka detaljer. Dessutom har bilen bromsok som i lackats i blå färg och 20 tum stora AMG-lättmetallfälgar i 10-ekers aerodesign. På bakdörren kan man välja mellan att ha reservhjul eller en förvaringslåda för bland annat laddkabel.


Fem lacker finns att välja på varav fyra kommer från Mercedes-Benz designprogram MANUFAKTUR. I kupén möts man av nappa-läder med blå kontrastsömmar i både säten, instrumentbräda och ratt, vilket ger en lyxig, sammanhängande design. Och även om bilen utstrålar robusta terrängegenskaper, har man inte sparat på komforten. I Edition One ingår både massagestolar, soltak, tempererade mugghållare, Burmester 3D ljudanläggning och ljudupplevelsen G-ROAR som garanterar en ljudupplevelse utöver det vanliga.

Priset för Mercedes-Benz G 580 with EQ Technology Edition One är från 2 273 700 kronor och de första bilarna kommer att levereras efter sommaren.

Längre fram kommer fler utföranden med priser som börjar på 1 725 000 kronor.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp