SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Valtech slutför förvärvet av Kin + Carta

Stärker ledande position inom upplevelseinnovation
Förvärvet kommer att påskynda Valtechs tillväxt och befästa företagets ledande position inom upplevelseinnovation, samt leverera digitala lösningar med människan i fokus

Valtech, den globala ledaren inom upplevelseinnovation, har idag slutfört sitt förvärv av konsultföretaget Kin + Carta, vilka fokuserar på digital transformation. Det är en strategisk investering som befäster Valtechs ledande position inom affärstransformation. Affären gör det möjligt för företaget att bättre stödja Fortune 500-företag och andra varumärken som arbetar för att bli ännu bättre på att möta konsumenternas förväntningar, bygga en stark teknisk grund för verksamheten och driva hållbar tillväxt genom upplevelser i världsklass.

- Valtechs vision har alltid varit att bli världens mest inflytelserika företag inom upplevelseinnovation, säger Olivier Padiou, CEO på Valtech. Det här förvärvet är ett viktigt steg i det arbetet. Genom att ta in Kin + Cartas omfattande expertis och kundlista, går vi in i en ny och spännande era där vi ska hjälpa varumärken att sätta nya standarder med intelligenta och personliga upplevelser, drivna av data och AI, som berör liv, driver tillväxt och förändrar hur människor upplever världen.

- Som två målstyrda företag kändes det naturligt för Valtech och Kin + Carta att slå sig samman, säger Kelly Manthey, CEO på Kin + Carta. Vi passar bra ihop kulturellt, våra tjänster kompletterar varandra väl och vi har en gemensam vision för vår bransch, vilket sammantaget gör oss mycket starkare tillsammans. Våra kunder och teknikpartners kommer att se de omedelbara fördelarna med ett bättre och bredare utbud av tjänster. Våra medarbetare kommer att dra nytta av nya karriärmöjligheter.

Transaktionen, värd 239 miljoner GBP pund, finansieras av en kombination av eget kapital och externa lån och innebär att Kin + Carta avnoteras från Londonbörsen. Kelly Manthey, Kin + Cartas CEO, kommer att bli CEO för Valtech Americas och Chris Kutsor, Kin + Cartas CFO, kommer att ta rollen som Valtech Americas CFO, båda med omedelbar verkan. Kelly och Chris kommer också att gå med i Valtechs verkställande kommitté.

Hittills har Valtechs tillväxtstrategi fokuserat på en stark organisk tillväxt i kombination med förvärv av specialistföretag som har kompletterande styrkor. Detta har gjort det möjligt för företaget att leverera svårslagen bredd och djup inom upplevelseinnovation. Att förvärva Kin + Carta är en viktig milstolpe, eftersom transaktionen för Valtech ett steg närmare att leverera 1 miljard USD i intäkter. Förvärvet är Valtechs största investering inom kategorin Experience Innovation och befäster dess ledande position.

Bättre tillsammans
Det strategiska förvärvet positionerar Valtech i den absoluta framkanten inom upplevelseinnovation eftersom det kombinerar banbrytande teknologi, konsulttjänster och kreativ design för att omdefiniera vad som är möjligt för företag inom alla sektorer och alla discipliner. Genom att sammanföra två ledare inom sina respektive områden, kommer Valtech och Kin + Carta att kunna erbjuda kunder och partners följande:
Global skala: Kin + Cartas betydande närvaro i USA och Storbritannien, tillsammans med sina LATAM- och SEE-leveranscenter, stärker Valtechs närvaro på viktiga tillväxtmarknader ytterligare och tillför 1 900+ konsulter, ingenjörer och datavetare till det 6 000 personer starka globala teamet.
Utökade branscherbjudanden: Valtech breddar sin tjänsteportfölj inom detaljhandeln, finansbranschen, fordonssektorn och offentlig sektor och når nya kunder inom jordbrukssektorn och andra branscher.
End-to-end-leveranser: Valtech stärker sin expertis inom digital engineering, handel och upplevelsedesign med Kin + Cartas moln-, produktutvecklings-, data- och AI-kapacitet.
Heltäckande lösningar: Tillsammans kan Valtech och Kin + Carta erbjuda mer heltäckande lösningar och gemensamt hantera större strategiska initiativ. Dessutom lägger Kin + Carta till USA:s största biltillverkare, toppfinansiella institutioner, toppåterförsäljare och distributörer till Valtechs kundportfölj.

Att driva värde för kunderna
- Den här affären representerar en strategisk acceleration av vår vision, säger Olivier Padiou. Experience Innovation kräver en omfattande strategi som sömlöst integrerar och koordinerar investeringar i fyra kritiska områden: molnplattformar, data och AI, appmodernisering och kundnära digitala kanaler för att skapa kundupplevelser i världsklass och som driver hållbar tillväxt.
- På Valtech tänker vi på att dessa områden existerar utefter ett sammanhållet innovationskontinuum som består av många olika delar, säger Olivier Padiou. Vårt fokus på detta skiljer oss från andra organisationer. För att företag verkligen ska utvecklas kan vi inte bara lösa enskilda problem utan måste modernisera och förändra hela ekosystem.
Valtechs tillvägagångssätt tillåter kunder att skapa sömlösa, anpassningsbara och mer personliga kundupplevelser. Genom att knyta ihop alla delar och se till att varje del stöder de andra, har Valtechs arbete inte bara en omedelbar effekt utan leder också till långsiktig tillväxt hos kunden.

Kin + Cartas expertis inom molnplattformar, data och AI, gör att Valtech kan arbeta mer sömlöst över hela innovationsområdet och leverera verkligt transformativa affärslösningar som tänjer på gränserna för vad som är möjligt i branschen. Detta skapar förutsättningar för framgångsrik innovation och tillväxt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-08
Optimizely utnämns till ledare Nyhet från Scantruck Nya lösningar förenklar hantering av AI-riskerNy produkt kan revolu­tionera betongbranschenSpies Hecker hjälper lackerare
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!