SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny teknik inom fasta fallskyddssystem

Ett vajersystem för ökad användarvänlighet såväl som säkerhet
Världens första vajersystem som är certifierat både för arbete via fallskydd och Rope Access har nu kommit till Sverige! SafeReach’s certifierades installatörer erbjuder installation av systemet på den svenska marknaden.
Det nya vajersystemet har tagit den internationella fallskyddsvärlden med storm då det har helt annorlunda teknologi, och många fördelar, jämfört med traditionella fallskyddssystem.

Hur teknologin i det nya fallskyddssystemet skiljer ut sig


Det nya systemet fungerar som en multifunktionell enhet som kombinerar förankrings-, absorberings- och böjfunktioner i en enda effektiv lösning. Istället för traditionella systems energiabsorberare har det nya systemet ett redundanssystem med absorberande förankringar. Detta gör bland annat att Rope Access-klättrare kan hänga från fallskyddssystemet. I traditionella fallskyddssystem är detta inte tillåtet eftersom klättrarna hade utlöst energiabsorberarna.
Det nya fallskyddssystemet är också ergonomiskt utformat och smidig att använda genom att löpvagnarna glider lättare än i många andra system. Detta är en viktig faktor eftersom det gör arbetet effektivare för arbetarna som använder det.

Fördelar med det nya reparbetes- och fallskyddssystemet


Som fallskyddsexperterna på SafeReach ser det är den största fördelen med det nya vajersystemet att installationen är mer prisvärd än alternativen, om fastighetsägaren har behov av infästningar både för fallskydd och reparbete. Dagens lösningar är kostsamma och innebär flera, eller relativt stora, installationer.
Utöver detta finns flera fördelar med det nya fallskyddssystemet:
1. Hela 5 personer kan vara inbundna i systemet samtidigt vilket är betydligt fler än de flesta andra system på dagens fallskyddsmarknad.
2. Det nya systemet är svårare än andra system att koppla ur sig från och kan därför anses vara säkrare än andra fallskyddssystem.
3. Till skillnad från traditionella fallskyddsystem behöver inga komponenter bytas ut eller justeras efter att en arbetare har tagit ett fall i systemet. Detta gör att underhållskostnaderna minskar och onödiga stop undviks på grund av eventuella leveranstider för komponenterna.
4. Den nya designen gör att arbetare smidigt kan passera varandra utan att koppla ur sig från systemet.
5. Eftersom det nya fallskyddssystemet kan användas både för fallskydd och reparbete är det enklare och billigare för fastighetsägare att underhålla och låta utföra besiktning på, jämfört med om man har två installationer.
6. Färre installationer på taken ökar platseffektiviteten och det estetiska utseendet.
7. Miljön vinner när vi utnyttjar resurser effektivare genom att ha ett system i stället för att ha flera system för olika ändamål.
Mer om det nya vajersystemet finns att läsa på SafeReach’s hemsida.

SafeReach installerar det nya fallskyddssystemet i hela Sverige


SafeReach är specialister inom reparbete och fallskydd. Företaget installerar fasta såväl som tillfälliga fallskyddsystem över hela Sverige. Företagets skickliga IRATA-certifierade höghöjdsarbetare kan det nya fallskyddssystemet och är behöriga att installera det på alla platser där fallskydd och ankarpunkter för reparbete behövs t.ex. på tak, i industrier, under brokar och i gruvor.
Den som har frågor om det nya fallskyddssystemet, vill ha en demonstration eller få mer information är varmt välkommen att kontakta Christina på SafeReach.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD