SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Inspektion via industriklättring

SafeReach identifierar och löser problem på svårtillgängliga platser
SafeReach erbjuder inspektionstjänster genom industriklättring, vilket gör det möjligt att nå platser som är svåra eller dyra att nå med andra metoder. Genom att använda erfarna yrkesklättrare kan SafeReach identifiera och lösa problem på industrianläggningar och infrastrukturer på ett effektivt sätt.

Inspektion via industriklättring


SafeReach använder industriklättring som en metod för att utföra inspektioner på svårtillgängliga platser såsom pannor, trånga utrymmen, fasader och skorstenar inom industrin. Genom att klättra och använda specialiserad utrustning kan deras reparbetare få en tydlig bild av strukturer och utföra tester av materialens hållfasthet. Denna direkta närhet till objektet ger dem fördelen att omedelbart åtgärda mindre skador eller säkra områden som kan utgöra en säkerhetsrisk.

Fördelar med inspektion via industriklättring


Att anlita industriklättrare från SafeReach för inspektioner ger flera fördelar jämfört med alternativa metoder såsom kikare eller drönare. Genom att vara på plats kan deras reparbetare få en bättre bild av objekten och utföra mer detaljerade tester av materialens hållfasthet. Dessutom kan de snabbt åtgärda mindre skador och minimera risken för skador på människor eller egendom. Inspektion via industriklättring möjliggör även mätningar av fukthalt, målarfärgens tjocklek och termografering med hjälp av värmekameror.

Utförande av inspektion via industriklättring


SafeReach's reparbetare arbetar metodiskt och följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter för att säkerställa säkerheten. Innan inspektionen påbörjas klargör de tillvägagångssätt och gränsvärden med kunden samt upprättar en riskanalys och räddningsplan. Klättrarna tar sig till inspektionsplatsen genom att använda klätterteknik och fallskyddssäkring. Inspektionen utförs okulärt och kan kompletteras med mätinstrument såsom ultraljudsmätare. Kunden har möjlighet att följa arbetet i realtid via video-länk och styra klättrarna till specifika platser för närmare inspektion.

Vad är ”Rope Acess”?


Rope access är en teknik som används inom industri- och arbetsmiljöer för att nå svårtillgängliga platser med hjälp av rep och specialiserad klätterutrustning. Det är en säker och effektiv metod för att utföra arbete på höga höjder eller på platser där traditionella åtkomstmetoder är begränsade. Med rope access kan yrkesklättrare utföra olika typer av arbete, inklusive inspektioner, underhåll, reparationer och installationer.

Fördelen med rope access är dess flexibilitet och möjlighet att komma åt platser som annars skulle vara svåra eller omöjliga att nå. Genom att använda rep och klättertekniker kan klättrarna manövrera sig fritt och säkert på fasader, broar, skorstenar, rörledningar och andra strukturer. Denna åtkomstmetod minimerar behovet av att bygga ställningar, använda lyftkranar eller andra tunga och tidskrävande konstruktioner.

Säkerheten är en central del av rope access. Klättrarna måste genomgå rigorös utbildning och certifiering för att säkerställa att de har de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna för att utföra sitt arbete på ett säkert sätt. De använder också avancerad utrustning som säkerhetssele, rep, hjälmar och fallskyddssystem för att skydda sig själva och säkerställa att arbetsplatsen är säker.

En annan fördel med rope access är dess kostnadseffektivitet. Genom att eliminera behovet av dyra och tidskrävande åtkomstmetoder kan arbete utföras snabbare och mer effektivt. Detta minskar också störningar och driftstopp inom industrianläggningar och infrastrukturer.

Rope access används inom olika branscher, inklusive bygg och konstruktion, olje- och gasindustrin, energisektorn, vindkraftindustrin och infrastrukturutveckling. Klättrarna kan utföra inspektioner, underhållsarbete, montering av utrustning och utföra olika specialiserade uppdrag. Genom att använda rope access som åtkomstmetod kan företag och organisationer dra nytta av snabbare, säkrare och mer kostnadseffektiva lösningar för att utföra arbete på svårtillgängliga platser.

Andra tjänster och fördelar



Utöver inspektion via industriklättring erbjuder SafeReach även andra underhålls- och saneringstjänster inom industrin. Dessa inkluderar fogning, målning, rostskydd och betongreparation. Att kombinera inspektion med andra underhållsarbeten kan vara fördelaktigt och SafeReach's erfarna klättrare kan utföra olika typer av installationer och rengöringar. Dessutom kan de hjälpa till med fallskyddsutbildning och besiktning av fallskyddsutrustning samt agera säkerhetsledare vid industristopp.

Industriklättring är effektift för att identifiera och lösa problem på svårtillgängliga platser inom industrin och infrastrukturen. Genom att använda erfarna industriklättrare kan SafeReach erbjuda fördelar såsom noggrannhet, omedelbara åtgärder och effektiva lösningar. SafeReach's inspektionstjänster är en pålitlig metod för att säkerställa säkerheten och kvaliteten på olika strukturer och material.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när