SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Årlig besiktning av fallskyddsutrustning

Säkerhet i fokus
Arbetsmiljöverket ser fallskyddsutrustning som en viktig säkerhetsfaktor för alla yrkesverksamma som utför arbeten på en höjd över 2m. För att säkerställa att denna utrustning fungerar optimalt och uppfyller säkerhetsstandarderna behöver de besiktigas en gång per år av en behörig person.

Många anlitar SafeReach för besiktning fallskyddsutrustning



SafeReach är en pålitlig leverantör för de viktiga besiktningarna av fallskyddsutrustning. Vår personal uppfyller Arbetsmiljöverkets krav på behörighet genom att vara certifierade som ’Kompetent person’ och har dessutom mycket erfarenhet av att använda fallskyddsutrustning i verkliga arbetssituationer.



Varför kräver Arbetsmiljöverket att fallskyddsutrustning ska besiktigas?



Liksom alla material försämras komponenterna i fallskyddsutrustning med åren. Därtill kan solljus, hård användning och belastning vid t.ex. en olycka ytterligare försvaga materialen i fallskyddsutrustningen. Därför utgör inte utrustning det skydd som den är avsedd för när den blir gammal och/eller sliten.

Om man inte besiktigar fallskyddsutrustningen regelbundet kan man invaggas i en falsk trygghet som kan utgöra en fara i sig själv. Arbetare som tror att de är säkra kan ibland ta större risker än om de är medvetna om att de inte har tillförlitlig säkerhetsutrustning.

Genom att regelbundet granska och testa fallskyddsutrustningen kan man identifiera eventuellt slitage, skador och andra defekter som kan påverka dess prestanda. Genom den årliga besiktningen kan man därför säkerställa att utrustningen skyddar på det sätt som den är avsedd för.

Den årliga inspektionen av fallskyddsutrustning utgör också ett bevis på att ett företag, bygge eller industri tar säkerheten på allvar. Genom dokumentationshandlingarna som SafeReach’s kunder får efter genomförd besiktning har kunderna handfasta bevis på att de följer Arbetsmiljöverkets krav vad gäller besiktning av fallskyddsutrustning och de tar säkerheten för sina anställda på allvar.

Vad menas med fallskydd?



Fallskydd är en typ av säkerhetsutrustning som används för att förhindra eller minska risken för att en person ska falla från en höjd och därmed förhindra eller minska risken för allvarliga skador eller dödsfall. Fallskyddssystem kan inkludera olika komponenter såsom personliga fallskyddsutrustningar (t.ex. sele, rep och karbinhakar), skyddsräcken, skyddsnät, fallskyddssele och andra anordningar som installeras för att minimera riskerna vid arbete på höga höjder eller platser med risk för fall.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när