SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lyfthjälpmedel för din verksamhet

Skydda er personal med lyfthjälpmedel från TAWI
Vi har säker alla hört uttrycket, ergonomi är till lika med ekonomi. Det betyder kortfattat att om ergonomin påverkas negativt på arbetsplatsen kan detta leda till skador för personalen. Förutom konsekvenserna för människan kan det också påverka företaget ekonomiskt. För att undvika dessa tråkigheter har TAWI möjligheten att erbjuda lyfthjälpmedel för olika typer av verksamheter.

Vad är egentligen lyfthjälpmedel


Ett lyfthjälpmedel är en utrustning eller ett hjälpmedel som förenklar lyft för människor. Detta för att förbättra arbetssäkerheten. Ett lyfthjälpmedel minimerar risker för olyckor och eller skador som kan uppstå vid tunga lyft eller stresskador. Manuella hanteringsprocesser är tråkigt nog ofta grundorsaken till många av dessa problem. Genom att använda lyfthjälpmedel som till exempel en vakuumlyft kan personalen lyfta en hel del olika och tunga saker utan att utföra tunga eller dåliga lyft.

Hur väljer jag rätt vakuumlyft?


Först och främst är en vakuumlyft överlägsen i många situationer dör material behöver hanteras med hjälp av tunga lyft. En vakuumlyft är inte bara bra för total produktivitet samt kortare processer, utan det är också väldigt bra för ergonomiska lyft och bra hälsa för personalen. Här följer några av de vanligaste lasterna som lyfthjälmedel vakuumlyft kan hantera:

Tunnor fat samt hinkar. Detta är något som kan ställas in på vakuumlyften beroende på hur många tunnor du vill lyfta samtidigt. Kartonger är såklart en vanlig produkt man vill lyfta och förflytta. En vakuumlyft kan lyfta alla lådor, uppifrån eller från sidan. Detta innebär att även öppna lådor kan hanteras med hjälp av en vakuumlyft. Säckar är också en vanlig produkt man skulle vilja hantera på ett mer ergonomiskt sätt. En vakuumlyft kan hantera säckar på ett säkert sätt oavsett om säckens materia består av plast, papper eller jute.

Varför ska du välja TAWI?


TAWI har ett ledord som säger det du behöver veta. TAWI – en investering som snabbt löser sig. Investeringen kan man dela upp i tre delar. Produktivitet, öka produktiviteten genom att göra alla lyft lätta. Hälsa, Låt personalen slipp tunga och otympliga lyft. Detta gör att personalen håller sig friska, smärtfria, pigga hela dagen. Den sista delen består av flexibilitet. Ge alla en möjlighet och kraft att lyfta. Medarbetare oberoende av stryka kan då flytta mellan olika arbetsstationer för att undvika driftstopp.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?