SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Många anledningar att välja en traverskran från CMAK

En 5 tons travers med en robust telfer levereras till Norrland
CMAK är det nya framväxande varumärket inom lyftbranschen i Sverige med produkter som passar för lager- bygg och produktionshallar och mindre mekaniska verkstäder. Intresset för CMAKs produkter har varit stort och satt bra fart på försäljningen av traverskranar och telfrar. I september i år anlände CMAKs första kran och flertalet telfrar till Sverige för att sedan distribueras till kunder runt om i Sverige. CMAKs produkter finns över världen globalt sedan 1977, men det är först nu som man börjat att distribuera sina kranar och telfrar på den svenska marknaden. Denna leverans markerar en milstolpe för varumärket CMAK och etableringen på den svenska marknaden beror på att Dematek AB, som är en välkänd aktör inom lyftteknik, har valt att bredda sitt produkterbjudande för att kunna erbjuda traverskranar för verksamheter som behöver en traverskran för ”normal användning”, dvs en travers som bara är grundutrustad. Dessa traverskranar går under benämningen standardkran hos Dematek som annars säljer många kranar med högteknologiska funktioner runt om i Sverige. En standardkran från CMAK är en robust och tillförlitlig traverskran som kan erbjudas till ett riktigt attraktivt och konkurrenskraftigt pris bara genom Dematek.

Vad är en traverskran?


Traverskranar är ovärderliga inom industriella och byggnadsmiljöer, där de används för att lyfta tunga laster och material. Denna lyftutrustning består av en traversbana, normalt monterad på byggnadens tak eller väggar, samt en kranbalk som kan förflyttas längs traversbanan. Kranbryggan är utrustad med en lyftmekanism, oftast en lintelfer eller kättingtelfer, som gör det möjligt att lyfta och transportera laster över olika sträckor. Denna flexibilitet och mångsidighet gör traverskranar många gånger oumbärliga inom byggsektorn, där de används för att lyfta och placera tunga material såsom stålkomponenter, betongelement och byggnadsmaterial.

Vad är en standardkran?


En standardkran är en kran för normal användning, grundutrustad för allmänt och vanliga lyftbehov. Det kan gälla för användning i till exempel en hall eller en mindre mekanisk verkstad där man inte lyfter varje dag alla timmar på dygnet. En traverskran som ska lyfta tungt många timmar om dygnet i mer krävande miljöer så krävs det en mer specialanpassad kran. Att specialanpassa en travers kommer att kräva en större insats av en säljare och ibland måste även företagets teknikavdelning göra beräkningar. Traverskranar med mer avancerad teknik påverkar såklart priset för din travers.

En enklare travers gör att man samtidigt kan beställa en travers redan på hemsidan om man har korrekt data, som hur tungt kranen ska lyfta, hur stor spännvidden är, lyfthöjd samt kranbanans längd. På CMAKs hemsida kan du genom att fylla i ett formulär begära en offert. Vi hjälper dig snabbt med att ta fram ett pris på din nya travers eller telfer. Med CMAKs standardtravers erbjuder man en lyftkapacitet på 80 ton där lyftverket och kranens telfer är robust och uthållig med ett minimalt slitage på rörliga delar. En standardtravers från CMAK är utrustad med många smarta finesser som skapar mindre stillestånd, mindre slitage och därmed mindre underhåll, vilket leder till ökad effektivitet.

Prisvärd travers


CMAKs travers har snabbt etablerat sig som ett pålitligt och prisvärt alternativ för hallbyggare, byggsektorn och mindre verkstäder som letar efter en travers och lyftutrustning av hög kvalitet till ett attraktivt pris. Den prisvärda traverskranen i standardutförande har en kapacitet på 80 ton, vilket gör den lämplig för en mängd olika lyftuppgifter. Vill du ha en standardkran kan du få den till ett riktigt konkurrenskraftig pris. En standardkran innebär att man inte ges möjlighet att specialanpassa den. Med CMAKs traverskran kommer en lintelfer som har en rad användbara finesser, som ett övervakningssystemet Hoistsense+. Systemet gör att du kan se hur din travers beter sig utifrån en mängd olika data. Du kan läsa av hur många gånger din traverskran kört med överlast, aktuell belastning på kroken, total drifttid för lyftmotorn och återstående tid till underhåll. Standard för en lintelfer från CMAK är att den utrustas med ett överlastskydd för att undvika kostsamma skador i din byggnad. Med ett överlastskydd så stoppas tyngre lyft än den angivna maxlasten omedelbart. CMAKs travers styrs med hjälp av ett radiosystem som gör det lätt att manövrera din travers vart som helst i lokalen. Med denna höga tekniska standard så erbjuder CMAK marknaden med en traverskran till ett konkurrenskraftigt pris.


Fördelarna med en lyftanordning från CMAK är många


Med en traverskran från CMAK får du en robust och tillförlitlig lyftanordning som kan användas under många år. Genom Demateks serviceorganisation kan du dessutom teckna ett serviceavtal som bidrar till att din personal kan fokusera på sina huvudsakliga arbetsuppgifter och du blir även trygg med att din lyftanordning alltid fungerar utan dyra driftsstopp. Såklart går det också att få tag på reservdelar till din lyftanordning från CMAK när du behöver det.

Vi monterar gärna din lyftutrustning


Självklart går det att beställa traverser där man själv sköter montaget, men genom Dematek som har en rikstäckande serviceorganisation med fler än 80 certifierade servicetekniker kan man även köpa till montage när du beställer din travers eller telfer. Med att köpa till montage frigör man sina egna resurser till att fokusera på kärnverksamheten och får sin kran på plats utan det påverkar den egna produktionen. Demateks tekniker vet dessutom hur den ska kopplas in vilket gör att de kan förbereda din kran för att snabbt kunna lyfta kranen på plats utan en massa krångel. Dessutom måste inte din personal läsa in sig på produkterna eller kontakta Demateks support. Att anlita Dematek Service bidrar till en effektiv lyfthantering och att man också kan minimera fördyrning av projektet. Tecknar du service i samband med ditt köp av kran så erbjuder Dematek dessutom 6 års garanti, vilket är unikt för branschen. Dematek är mycket engagerad i att göra din upplevelse så smidig och bekväm som möjligt.


Backas upp av Dematek


CMAK Crane Systems strävar inte bara efter att erbjuda traverser och telfrar av hög kvalitet utan erbjuder också en komplett lösning för dina behov. Genom sitt samarbete med Dematek AB, en pålitlig och erfaren partner inom lyftteknik, kan CMAK även tillhandahålla tilläggstjänster såsom service, montage, reservdelar och prisvärda transporter. På CMAKs hemsida kan du snabbt få en offert och ett pris på din lyftutrustning.

CMAK Crane Systems tillsammans med Dematek AB är stolta över att ha introducerat den mest prisvärda traverskran i Sverige. Med deras högkvalitativa produkter och Demateks support blir CMAK din pålitliga partner för lyftlösningar och lyftredskap många år framöver. Besök deras hemsida för att utforska CMAKs produktsortiment och ta reda på hur de kan hjälpa dig att lyfta ditt byggprojekt till nya höjder.
Kontaktinformation

Dematek AB - Trygga Lyft sedan 1919

Postadress
Box 5560
14107 Kungens Kurva
Besöksadress
Gamla Södertäljev 125
SE-14171 Huddinge
Region
Huddinge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556473-4886
Grundat: Ej angivet
Anställda: 165
Välkommen till Dematek AB!

Vi är den självklara samarbetspartnern för svensk industri. Nu finns allt lyftkunnande, alla produkter, service, konsultkapacitet, reservdelar, komponenter och tillbehör under samma tak. Dematek skall inom området intern materialhantering vara den självklara samarbetspartnern för såväl svensk industri som för tekniska konsulter.

Världens största urval av lyftutrustning

Kunskapen, erfarenheten, servicenätverket, utbildningarna och samarbetet med några av världens ledande företag inom materialhantering. Hos Dematek står helt enkelt den bästa tekniken och de mest kompetenta personerna redo att göra dina arbetsdagar så smidiga som möjligt.


Välkommen att kontakta oss!

Senaste annonser från Dematek AB - Trygga Lyft sedan 1919

Se alla företagets 20 annonser »

Agenturer

Demag Cranes, Tyskland (Generalagent)

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Camilla Svensson
-
claes hörnfeldt
Delägare
08-603 34 25
Annika Björnberg
08-603 34 82
Dematek Kundsupport
Flera personer
010-202 35 00
Jelena Jovic
010 202 35 41

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när