SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

M-Files når Centaur-status

Med 100 miljoner dollar i omsättning
M-Files har nått en ny milstolpe genom att förra året omsätta mer än 100 miljoner dollar (drygt en miljard kronor) i årligen återkommande intäkter (ARR). Investmentbolaget Bessemer Ventures uppskattar att bara 50 nya SaaS-företag (programvara som tjänst) nådde Centaur-status under 2022.

M-Files grundades i Finland av vd Antti Nivala och är ett oberoende, privatägt företag som har vuxit globalt genom att göra det möjligt för medarbetare att hantera information smartare och mer effektivt. M-Files arbetar med företag inom alla branscher och tillväxten drivs av en stor efterfrågan på smidig informationshantering. Lösningen kan användas oavsett beroenden, system, lagringsplatser, applikationer eller användare.

Benämningen Centaur, från den mytiska varelsen kentaur, lanserades av Bessemer Ventures och syftar på privatägda SaaS-företag som har nått 100 miljoner USD i årligen återkommande intäkter (ARR). I Bessemers rapport ”2023 State of the Cloud” beskrivs Centaurer som en “elitundergrupp till den växande flocken enhörningar” och ett tillförlitligt mått på ett företags framgång och förmåga att arbeta med starkt marknadsanpassade produkter, en skalbar strategi för att lanseras på marknaden till en växande kundbas.

– M-Files är ett sällsynt företag, inte bara för att vi har passerat 100 miljoner i årligen återkommande intäkter, säger Antti Nivala, grundare och vd för M-Files.

– Vårt företag är kassaflödespositivt och starkt fokuserat på lönsam tillväxt. Som oberoende aktör har vi heller aldrig varit tvungna att integrera eller anpassa oss till en större organisation som har många olika produkter. Den här tillväxtstrategin kombineras med våra starka finska rötter och kultur. Våra värderingar bygger på jämlikhet, förtroende och ärlighet och gör att vi kan fokusera på att tillhandahålla de bästa produkterna, servicen och supporten på marknaden. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit och ser fram emot fortsatt framgång och tillväxt, fortsätter Antti Nivala.

Vägen till 100 miljoner dollar i omsättning
Till skillnad från de flesta SaaS-företag som snabbt skaffar kapital, vilket resulterar i kraftigt ökade utgifter, har M-Files konservativa och pragmatiska tillväxt över tid gynnat företaget. Den senaste finansieringen var en investering på 80 miljoner dollar (cirka 800 miljoner kronor) och leddes av Bregal Milestone år 2021. Den hjälpte M-Files att utveckla nya innovativa lösningar till sin metadatadrivna plattform för dokumenthantering. När företaget utökade sin globala närvaro flyttade vd och grundare Antti Nivala från Finland till Nordamerika för att leda verksamheten från M-Files amerikanska huvudkontor i Austin, Texas.

Under år 2021 förvärvade M-Files också Hubshare vilket stärkte möjligheterna till externa samarbeten. I slutet av 2022 hade M-Files fått 100 nya Hubshare-kunder, rapporterade en tillväxt på 33 procent i prenumerationsintäkter och 40 procent tillväxt i nykundsförsäljning, vilket ökade den genomsnittliga storleken på nya kundavtal med 60 procent. I februari 2023 förvärvade M-Files företaget Ment och utökade därmed sitt erbjudande med nästa generations funktioner för no-code dokumentautomatisering.

M-Files samarbetar med teknik- och lösningsutvecklare, systemintegratörer och återförsäljare för att hjälpa företag att förbättra hur de gör affärer och får möjlighet att arbeta var som helst. M-Files har under flera år varit en stark Microsoft-partner i Microsofts ISV- och Azure IP-samförsäljningsprogram. År 2022 förstärktes partnerskapet med Microsoft när M-Files nya prenumerationserbjudanden blev tillgängligt via Microsoft Azure Marketplace. I maj 2023 lanserade M-Files även förbättrade integrationer med Microsoft Teams och Microsoft Outlook. Integrationerna erbjuder kunderna ett enkelt, säkert, användarvänligt och kompatibelt sätt för externa och interna användare att samarbeta om M-Files-innehåll.

M-Files erbjuder kunderna en konkurrensfördel genom att säkerställa kunskapsflöden snabbt, enkelt och säkert till rätt målgrupper.

– M-Files har spelat en viktig roll i att påskynda vår digitala resa, från långsamma, mödosamma och pappersbaserade processer till en omfattande verktygslåda med metadatadrivna funktioner för dokumenthantering. Det har gjort det möjligt för oss att förbättra vår affärsverksamhet och kundservice, säkerställa datasäkerheten för klientdokumentation och hantera våra dagliga uppgifter, säger Mikko Pippuri, digitaliseringschef på Berggren, en fullservicebyrå inom immaterialrätt.

– M-Files fortsätter att hjälpa oss bana väg för vår egen digitala transformation och affärstillväxt. Därför firar vi den här milstolpen tillsammans, fortsätter Mikko Pippuri.

– När jag startade M-Files i Finland var vår vision att skapa ett i grunden nytt och unikt tillvägagångssätt för informationshantering. I dag är den visionen fullt ut förverkligad och vår Centaur-milstolpe återspeglar många års hårt arbete och engagemang från M-Files anställda och partner runt om i världen, avslutar Antti Nivala.

För mer information om M-Files eller för att boka en demo, besök M-Files hemsida»

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN