SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Maskinskydd för svarvar från FinnSafety

En godkänd svarv ska ha tre olika skydd
Det är inte alla som vet att en svarv ska ha tre olika skydd. Det är chuckskydd, spånskydd och ledarskruvsskydd. Sedan beroende på var svarven står så kan man även behöva ha en bakvägg. Detta är enligt Arbetsmiljöverket ( AFS 2006:4). FinnSafety är ett av de företag som bygger maskinskydd för svarvar och gör industrin säkrare.

Chuckskyddet har fyra uppgifter


Chuckskyddet ska skydda mot roterande delar, detta är då ett kontaktskydd. Sedan har chuckskyddet en Förregling så att skyddet inte kan få en oaktsam start. Skulle det hända att man glömmer chucknyckeln i så går inte skyddet att stänga alternativ hindra skyddet från att åka iväg. Spänner man ut backarna maximalt men missar att fästa en back, så kommer skyddet att fånga upp den. Detta resulterar då att den inte träffa operatören eller annan personal i området vid svarvmaskinen. Chuckskyddet kommer i olika storlekar och montagealternativ. Chuckskyddet är utformat så det går att ställa in så det är inte vägen för operatören.

Spånskyddet är en viktig del av maskinskydd för svarvar


Spånskyddet sitter monterart på släden och följer med när släden rör sig till höger och till vänster. Spånskyddet har som uppgift att skydda mot flygande spån och skärvätska. Skärvätska kan ge upphov till allergiska besvär och andra problem. Men har man ett materialbrott eller ett verktygsbrott, så kommer skyddet förhindra eller reducera krafterna. Sedan får man en fantastisk bra arbetsbelysning. Detta för att spånskyddet har en inbyggd ledlampa. Spånskyddet finns i olika storlekar och utförande beroende på vad operatören önskar.

Ledarskruvskyddet är ett kontaktskydd som ska förhindra kontakt mot roterande delar


Skyddet är självinrullande och fäster på släden. Detta skydd sitter både på vänster och höger sidan om släden. Skyddet har en mycket tunn plåt. Valet av materialet är att plåt har en ett robust material som håller och har en lång livslängd. Det finns i gummivarianter men dessa bruka gå av över tid då heta spånen bränner av gummit.

[H2] Bakväggar avskärmning mot flygande spån [/H2]
Bakväggarna ska skydda mot flygande spån och skärvätska leda ner dessa i tråglådan igen. Så det blir en renare arbetsplats. Samt att skydda så ingen person kan komma in i svarvens arbetsområde. Väggarna är byggda i sektioner som är lätta att hänga av vid rengöring. Bakväggarna har en vinkel i nederkant som leder spån o skärvätska ner i tråglådan.

FinnSafety maskinskyddsutrustning för alla vanligaste maskiner


Vi bygger alla skydden i egen fabrik i Keuruu i Finland. Så maskinskydden byggs efter varje maskin och vi kan följa alla led från start till klart. FinnSafety har skydd till samtliga traditionella tillverkningsmaskiner, Men vi specialbygger helt efter kundönskemål med. FinnSafety kommer ut på plats och gör en genomgång av er maskinpark. Detta kostar er inget. Ni får information om vilka maskiner som saknar skydd. Vilket skydd som rekommenderas till vilken maskin. Vi har även en dialog med operatören för att höra hur personalen jobbar med maskinen. Så vi kan välja det bäst lämpade skyddet samt en kostnadskalkyl.
Kontaktinformation
Postadress
Järnvägs­gatan 83
56532 Mullsjö
Besöksadress
Paljekuja 4
42701 Keuruu
Region
Mullsjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
FI17128748
Grundat: 2001
Anställda: 17
Välkommen till FinnSafety!

FinnSafety är den ledande tillverkaren av maskinskyddsutrustning i norra Europa.

Vi har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av skyddsutrustning. Våra tjänster omfattar rådgivning, kartläggning, dimensionering, installation, underhåll och reservdelar. Vi tillhandahåller också riskbedömningar för maskiner och utrustning, säkerhetsundersökningar och personlig skyddsutrustning.

Vi förbereder rums-, maskin- och utrustningsspecifika risk- och riskbedömningar för arbetsytor. Från säkerhetskartläggningen får kunden en risk- och riskbedömningsrapport, som behandlar och bedömer de identifierade riskerna och farorna per anläggning, maskin och enhet, och presenterar förslag på åtgärder för att eliminera och minska riskerna och farorna.

Varmt välkomna att kontakta oss!

Kontakter

Roger Abrahamsson
Kontaktperson
073-027 99 60

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-31
Fem sätt att skydda hemmet mot inbrott i sommarSå ska AWS göra det lättare att nå AI-målen Tre nya varumärken till batterialliansen AmpShare Gör det enklare att bygga generativa AI-modellerMatts Rylander ny VD för Mal Proff i Sverige
2023-05-30
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
2023-05-29
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt
2023-05-25
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23