SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skydda dina medarbetare med fräsmaskinskydd

Fräsmaskinskydd för att skydda användaren och omgivningen

Varför behöver man fräsmaskinskydd?


Fräsmaskiner är kraftfulla verktyg som används för att bearbeta material genom att skära bort bitar från ytan med en roterande fräs. Denna process generera flygande spån och skärvätska som kan skada operatören. Det är därför viktigt att ha ett fräsmaskinskydd JKS för att skydda användaren från dessa faror.

Vad är fräsmaskinskydd?


Ett fräsmaskinskydd är en skyddsutrustning som monteras på en fräsmaskin för att skydda mot flygande spån och skärvätska samt roterande maskindel. Det finns olika typer av fräsmaskinskydd. Skyddet monteras direkt på maskinen och skyddar operatören från roterande delar och spill. Skydden är ställbara och flexibla och kan justeras för att passa olika material och verktyg.

Fräsmaskinskydd är speciellt utformade för att skydda mot olika faror som kan uppstå vid fräsning. Dessa skydd har en viktig funktion när det gäller att säkerställa en säker arbetsmiljö för operatören. De skyddar mot spån, vätskestänk och verktygsbrott som kan uppstå under bearbetningen.

Skyddet är utrustat med olika mekanismer för att ge fullständigt skydd. För att manövrera och låsa skyddet i önskat läge används en manöverarm med ventil och cylinderfunktion. Skyddet kan justeras genom att vrida runt sin nedre fästpunkt och låses på plats med ett snabbhandtag. Detta gör det möjligt att anpassa skyddet efter arbetsområdet och minimera risken för olyckor.

En annan viktig funktion i fräsmaskinskydden är den inbyggda LED-belysningen som ingår som standard. Denna belysning ger extra ljus i arbetsområdet och ger operatören en bättre överblick över fräsningen och förhindrar att felaktiga inställningar görs som kan leda till olyckor.

På FinnSafety erbjuder vi ett brett utbud av fräsmaskinskydd som har utformats för att möta de höga säkerhetskraven som krävs för arbete med fräsmaskiner. Vi på FinnSafety förstår vikten av att skydda arbetstagare och vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa fräsmaskinskydd för att uppnå detta.

Vilka är fördelarna med fräsmaskinskydd?


Det finns många fördelar med att använda fräsmaskinskydd. För det första skyddar det operatören från farliga partiklar och skador, vilket är viktigt för att upprätthålla en säker arbetsmiljö. För det andra skapar det en renare arbetsmiljö vilket minskar underhållskostnaderna och ökar trivseln i lokalen. Slutligen kan ett fräsmaskinskydd hjälpa till att förbättra produktiviteten genom att minska skador och underhåll.

Var kan jag hitta fräsmaskinskydd?


På Finnsafety erbjuder vi ett brett utbud av fräsmaskinskydd för olika typer av fräsmaskiner och svarvmaskiner. Våra fräsmaskinskydd är tillverkade av högkvalitativa material och uppfyller alla säkerhetskrav. Besök vår hemsida för att lära dig mer om våra produkter och beställ dina fräsmaskinskydd idag!

Sammanfattning


Fräsmaskinskydd är en viktig utrustning för att skydda både användaren och maskinen från farliga partiklar och skador. Det finns olika typer av fräsmaskinskydd som kan användas för olika material och verktyg. Genom att använda fräsmaskinskydd kan du öka säkerheten, minska underhållskostnaderna och förbättra produktiviteten. Det är minst lika viktigt som att skydda hörseln när du arbetar med fräsmaskiner. Boka en egen genomgång av er maskinpark med Roger Abrahamsson 073027960 Roger.abrahamsson@finnsafety.com
Kontaktinformation
Postadress
Järnvägs­gatan 83
56532 Mullsjö
Besöksadress
Paljekuja 4
42701 Keuruu
Region
Mullsjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
FI17128748
Grundat: 2001
Anställda: 17
Välkommen till FinnSafety!

FinnSafety är den ledande tillverkaren av maskinskyddsutrustning i norra Europa.

Vi har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av skyddsutrustning. Våra tjänster omfattar rådgivning, kartläggning, dimensionering, installation, underhåll och reservdelar. Vi tillhandahåller också riskbedömningar för maskiner och utrustning, säkerhetsundersökningar och personlig skyddsutrustning.

Vi förbereder rums-, maskin- och utrustningsspecifika risk- och riskbedömningar för arbetsytor. Från säkerhetskartläggningen får kunden en risk- och riskbedömningsrapport, som behandlar och bedömer de identifierade riskerna och farorna per anläggning, maskin och enhet, och presenterar förslag på åtgärder för att eliminera och minska riskerna och farorna.

Varmt välkomna att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Maskinskydd/Maskinsäkerhet

Kontakter

Roger Abrahamsson
Kontaktperson
073-027 99 60

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när