SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Miljömässig efterlevnad med Green Force

CRC Industries möter kraven med Green Force
Med sin nya Green Force-ekoplattform möter CRC Industries kraven från verkstäder, produktionsanläggningar, underhållsspecialister och distributörer av industriprodukter som avfettningsmedel, smörjmedel och andra speciellt utformade produkter som minskar miljöpåverkan utan att göra avkall på prestandan. Produkter som försetts med den nya Green Force-symbolen är enkelt biologiskt nedbrytbara och har låga eller inga flyktiga organiska föreningar (VOC) och inga hälso- eller miljömässiga varningar.

Ett obligatoriskt krav på alla Green Force-produkter är att de ska vara enkla att biologiskt bryta ner, enligt OECD-testet A-F (>60%). För att sätta det hela i perspektiv: om ämnet droppar ner på marken måste >60% försvinna inom 28 dagar.

Produkterna måste också uppfylla ett eller flera av följande tre generella kriterier: låga (50 % förnybart material eller biobaserade produkter; >50 % vattenbaserad sammansättning.

Utöver detta måste alla Green Force-produkterna uppfylla ytterligare fem kriterier, vilka kan komma att utökas i linje med införandet av ny lagstiftning. Produkter som uppfyller kraven förses med Green Force symbolen på sina etiketter, som ytterligare stöds av ett intyg om överensstämmelser för revisionsändamål, vilket är tillgängligt för nedladdning från CRC Industries webbplats.

Green Force är ett sätt för CRC Industries att dämpa farhågorna kring så kallad greenwashing. Med kommande lagändringar i närtid, som berör kemikaliebaserade produkter som underhållssprayer, bulksmörjmedel och rengöringsmedel, ökar risken för felaktiga ”ekoanspråk”. Av den anledningen har EU kommissionen föreslagit en ny lag (Green Claims Directive) som uppmuntrar företag att säkerställa att de endast använder produkter med verifierbara miljömärkningar, som grundas på vetenskapligt sunda och pålitliga metoder.

I den kommande lagstiftningen ingår Europakommisionens förordning om ekodesign för hållbara produkter (ESPR). Enligt preliminära överenskommelser innebär ESPR ett steg mot mer miljömässigt hållbara och cirkulära produkter.

Dessutom föreslås en översyn av direktivet om förpackningar och förpackningsavfall (PPWD) för att säkerställa att alla förpackningar är återanvändbara eller återvinningsbara på ett ekonomiskt genomförbart sätt senast 2030. I horisonten tornar även EU:s handlingsplan för nollutsläpp upp sig, där en vision kring minskningar av föroreningar av luft, vatten och mark till 2050 målas upp. Ökningen av den här typen av regulatoriska påtryckningar kan innebära framtida lagkrav på att rapportera utsläppsdata på produktnivå.

Steget från rapporteringskrav till att även beskattas är inte lång. CRC kan se framför sig ett EU-initiativ för antingen beskatta förorenare eller ge incitament till att förbättra, som EU:s taxonomi-bestämmelser som trädde i kraft 2020.

Till syvende och sist bör distributörer, verkstäder och underhållsanläggningar leta efter avfettningsmedel, rengöringsmedel, smörjmedel, fetter och korrosionsinhibitorer som minskar miljöpåverkan genom verifierbara, evidensbaserade kriterier. Viktigt att komma ihåg är att Green Force-produkter för professionell användning ger svaren utan att kompromissa med prestanda, vilket gör att slutanvändare med höga krav kan välja alternativ med hög kapacitet som hjälper företaget att minska sin miljöpåverkan, uppfylla sina hållbarhetsmål och förbättra säkerheten på arbetsplatsen.

För ytterligare information: crcind.info/CRC_GreenForce
Förfrågningar, frågor och kontakt med en lokal representant: hello@crcindinfo.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när