SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nordanå Skrot för enkel och lönsam återvinning

Nu en del av Vinning-koncernen
Nordanå Skrot, en gång startat som ett familjeföretag, har nu en central placering i Malmö hamn. Här erbjuds en smidig tjänst där metall- och järnskrot köps in från både privatpersoner och företag till konkurrenskraftiga dagspriser. Denna verksamhet, som nu är en del av Vinning-koncernen med sina 27 anläggningar runtom i Sverige, inklusive Skrotsmart-kedjan, har stärkts av att vara en del av en större enhet.

Vad gör metallåtervinning så betydelsefullt?


Återvinnande av metall spelar en avgörande roll för att skydda vår planets naturresurser och minska den påverkan vi har på klimatet. Genom att återanvända metaller minskar vi behovet av att bryta ny malm, vilket inte bara sparar energi utan även minskar de skadliga miljöeffekterna. Denna praxis stöder en cirkulär ekonomi genom att metaller får en andra chans, främjar ansvarsfull resursanvändning och reducerar mängden avfall. Utöver att erbjuda miljömässiga fördelar är metallåtervinning en källa till ekonomisk vinning, stödjer arbetskraften och skapar nya affärsmöjligheter inom återvinningssektorn.

Samma team men ny struktur


Rose-Marie, platschef för metallhallen på Nordanå Skrot, betonar att trots att de nu är en del av en större koncern, är det fortfarande samma team som jobbar på Nordanå Skrot. Besökare kan enkelt lämna järn- och metallskrot och känna sig trygga med att personalen bistår med värdering och vägning.

Smidiga tjänster för privatpersoner och företag


Nordanå Skrot strävar efter att göra metallåtervinning lättillgänglig för alla, från privatpersoner till företag. För mindre volymer är det vanligt att besökare själva kommer till metallhallen och får all nödvändig assistans. Men för de som behöver hantera större volymer erbjuder Nordanå Skrot flexibla upphämtningstjänster, där man enkelt bokar tid för upphämtning och erhåller prisuppgifter. Dessutom finns möjlighet till containertjänst med ett stort utbud av liftdumpers, växelflak och containers som är anpassade för insamling av skrymmande metall- och järnprodukter.
Förutom dessa tjänster erbjuder Nordanå Skrot också industriservice, där de kan assistera med analys och skräddarsydda lösningar för återvinning som är i linje med industrins hållbarhetsmål. Rose-Marie förklarar att de kan stödja med kontinuerliga tömningar av metallavfall och anpassade lösningar för hållbar återvinning. Nordanå Skrots anläggning är dessutom ISO-certifierat, likt hela Vinning-koncernen, för att bidra till en minskad miljöbelastning genom deras dagliga rutiner.

Nordanå Skrot för en lönsam affär


Att välja Nordanå Skrot för hantering av järn- och metallskrot visar sig vara en vinstgivande affär ur olika perspektiv, inklusive ekonomiska aspekter. Att låta Nordanå Skrot ta hand om ditt järn- och metallskrot är helt enkelt en klok affär, både för miljön och din plånbok. Kontakt oss idag!
Kontaktinformation
Postadress
Tuve­gatan 3
57141 Nässjö
Region
Nässjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559166-9394
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Metall och järn är guld värt
Runt om i vårt land hittar du lokala företag som samlar in järn- och metallskrot. Här finns massor av erfarenhet och kunskap. Den vill vi ta vara på samtidigt som vi utvecklar verksamheten för att möta framtidens krav. Vi möjliggör att en traditionell bransch rustas för att möta framtidens krav i en cirkulär värld. Vi utvecklar smarta lösningar och främjar hållbar utveckling. Vi ser till att affärsnytta möter planetnytta.



Med nya idéer, metoder och affärer utmanar vi i en gammal traditionell bransch. Genom smarta lösningar och erbjudanden sticker vi ut. Vi rör om i grytan och förändrar den rådande ordningen med nya sätt att tänka och göra saker på. Och med klipp i stegen trampar vi upp nya vägar.



Återvinningsföretagen är en viktig kugge i en cirkulär värld. Här förvandlas skrot till ovärderliga resurser. Vi tror på samordning och gemensamma lösningar och metoder för att göra bättre affärer tillsammans. Vi skapar lokala ledare genom att ta tillvara på deras engagemang, stärka upp med samordning och tillföra kraften som ett stort bolag ger. Genom våra verksamheter förvaltar vi den mångåriga erfarenhet och kompetens som finns och förnyar det som behövs för att möta framtiden. Något som inte bara den lokala verksamheten vinner på utan även vi människor och vår planet. En vinst för alla, men så heter vi också Vinning.

Välkommen!

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-02
Lenovo stärker euro­peiskt hållbarhetsarbete Hälften av Europas intrång börjar interntLösningar för framtida datacenterutmaningarBlue Integrator 4.3XL-BYGG Lagan expanderar
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt